Evro ide na 110 dinara!

Него, не видим нешто јЕвропејце на овој теми'!

Или су се покрили ушима од блама или не знају ниш' да напишу на ову тему...мада познајући тај надобудни ментални склоп, а и чињеницу да пишу и кад појма немају о чињеницама, вероватно је оно прво...а можда и треће- трип да ће све бити уреду јер њихови зесовци знају шта раде.

Него, не видим нешто јЕвропејце на овој теми'!

Или су се покрили ушима од блама или не знају ниш' да напишу на ову тему...мада познајући тај надобудни менталитет, а и чињеницу да пишу и кад појма немају о чињеницама, вероватно је оно прво...а можда и треће- трип да ће све бити уреду.

Ma jok,nego uzeli ove kredite,pa ih stisla muka:mrgreen::lol::lol:

:whistling::whistling:

Mislim da je negiranje relnosti u pitanju. Povremeno prartim neke "liberalne forume" i priča se o svemu, od toga koliko stonoga ima nogu do standarnih Pečanik, Pera & Co zaglupljivanja, ali se o ekonomskoj krizi u Srbiji ćuti, ne divani...

ma da referetna kamatna stopa u rangu propalog islanda a europejci i demokrate ni muuu :eek:

Камата је подигнута да странци не би наставили да извлаче паре из земље.

Ево га прошлонедељни Катићев текст у Политици које све лепо сумира- НЕМОГУЋЕ ТРОЈСТВО У КРИЗИ КОЈЕ НЕМА.

Проблем је што већина не зна и не разуме какав то спекулативни капитал улази у Србију, шта је ко "кери трејд" и на крају најбитније - коју цену плаћамо. Ја још нисам чула да се неко противио кад је нека страна компанија одлучила за велике гринфилд инвестиције - да купи пољану, дигне фабрику и запосли хиљаде радика. Па чекај, то се ни једном није ни десило!

:eek: Па ми смо прсли значи скроз на скроз.:sad2:
Не знам да ли си приметила онај пад БДП-а од једно 60% за време мудре политике '90-их,
коју је између 2003. и 2008. покушао да васкрсне покојни Томислав Николић.

Данас са Досманлијама међутим, наша економија не само да не бележи такве сумануте депресије, него смо заправо у позитивној територији.
Наш бруто домаћи производ је вишеструко увећан у последњих 8 година, за време министровања Млађана Динкића.

57906580ie0.jpg

Не знам да ли си приметила онај пад БДП-а од једно 60% за време мудре политике '90-их,
коју је између 2003. и 2008. покушао да васкрсне покојни Томислав Николић.

Данас са Досманлијама међутим, наша економија не само да не бележи такве сумануте депресије, него смо заправо у позитивној територији.
Наш бруто домаћи производ је вишеструко увећан у последњих 8 година, за време министровања Млађана Динкића.

57906580ie0.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Gross_domestic_product

GDP = consumption + gross investment + government spending + (exports − imports)

U americi je referentna kamatna stopa 1% a u Srbiji je dignuta sa 15% na 17.75%

Amerika usled recesije smanjuje kamatne stope a Srbija dize?

Moze li Dellboy jaguarka ili neki slican demokratski ekspert da mi objasni ko ovde gresi - Srbija ili Amerika?

izgleda da nema nijednog ekonomskog experta iz demokratskogtadicevskostranoplacenickog i domaceizdajnickog tabora da nam objasni ovo povecanje referentne kamatne stope na skoro fantasticnih 18%

Upravo smo dobro prevazisli referentnu kamatnu stopu koju je imao Island pre svog bankrota, sve u cilju da privuce inostrani spekulativni kapital i sacuva vestacku stabilnost svoje slabe valute. Kako je prosao Island igrajuci se sa spekulativnim kapitalom i cvrstom valutom iza koje ne stoji jaka privreda, svi znamo. Otisao je u bankrot. Kako ce zavrsiti Srbija ostaje da vidimo u sledecem nastavku.

Guverneri centralnih banaka sirom sveta smanjuju referentne kamatne stope da bi podstakli privredu i sprecili ili umanjili recesiju, samo Radovan Jelasic dize referentnu kamatnu stopu, poskupljuje novac i dize kamate. Mozda je to zato sto je srpska privreda vec i unistena dosadasnjim merama, vise ne postoji, pa onda i nema sta da se podstice. Ostali su samo uvoznici koje treba negovati jeftinim dinarom, ne daj boze da njima bude lose...

Back