Evro-atlantski NATO se gasi, a nastaje azijsko-pacificki NATO

bas kao

Buduća legenda
Poruka
26.539
evo da vas i ja pocastim sa autorskom, a uglavnom ih imam na religiji kao vcbcv .vc...unazad mozda i 10-15 godina

elem, "ponukan" sa par tekstova:

Potez Amerike koji će podeliti NATO: Sebične namere Vašingtona, pukotine u savezu

SAD stvaraju „azijski NATO“: Severna Koreja o američkom licemerju

Унутар НАТО-а постоји широк консензус да се Алијанса првенствено фокусира на трансатлантску безбедност. Међутим, да би служиле својој глобалној хегемонистичкој сврси, САД, које заузимају централно место у Алијанси, гурају идеју да се организација пребаци на азијско-пацифички регион, углавном да би обуздала Кину, каже Ли Хаидонг, професор на Кинеском универзитету за спољне послове за „Глобал тајмс“.

resih i ja da vam bacim koju - kosku!

hladni rat izmedju rusije i amerike je zavrsen porazom komunizma, a kao posledica smo gurnuli ukrajinu - antIrusiju, U nameri da se koren varsavskog sporazuma dokrajci - rusija; no, to je samo bajka za evro-atlantiste, kao sto je i bajka: dali smo sve, i novac i naoruzanje, a vi evropljani?

sada se okrece novi list istorije, hegemon razmislja globalno, a evropi u nsp nema mesta, osim kao protivteza rusiji, paradigma koja traje jos od 2. svetskog rata.

kao rezultanta nsp-a, i nove americke - nato orijentacije, dobicemo sledece:

rusija ce postati vaspitac evrope, njena batina, a mi ameri cemo se baviti azijom
zapadna evropa ce kolabirati, a istocna ce postati oslonac starog kontinenta
...
nastavljam

Међутим, према извештају „Политика“, Макрон је изразио снажно противљење, наводећи забринутост да би отварање канцеларије за везу у Јапану померило фокус НАТО-а предалеко од његовог првобитног мандата у северном Атлантику.

„Нисмо за то из принципа“, изјавио је Макрон током брифинга за новинаре у петак. Француски председник је даље нагласио да саме јапанске власти нису изразиле значајно интересовање за предложену канцеларију.

makrona cemo udesiti za primer svima koji dovode u pitanje nsp, i novu ulogu natoa, umesto atlantskog, pacificki savez, umesto antiruskog, antikineski savez
dakle, ocekujte sve najgore da se desi francuskoj, a alternativa je jedino vojni udar i rusenje ficfirica
 
Poslednja izmena:
i ja kazem, haha: rusi ukapirali da nato nece da se mesa... prvo ce da ociste siriju, od nepozvanih gostiju, turcima vec spale gace... a, si video? https://srbin.info/svet/putin-se-osvetio-erdoganu-sravnjeno-sa-zemljom-ima-mrtvih-video/

JEDAN od vodećih ruskih spoljnopolitičkih autoriteta – Sergej Karaganov koji je i počasni predsednik moskovskog Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku – ne odustaje od svoje procene da Rusija, ako to bude potrebno, nanese ograničene atomske udare po Evropi da bi i sebe i svet spasila od globalnog nuklearnog rata.​

https://srbin.info/svet/karaganov-d...-ce-dovesti-do-treceg-svetskog-rata/?lang=lat


– Прочитајте члан 5. Повеље НАТО – он ништа не говори о томе да ће САД, или било која друга држава у блоку, аутоматски нанети узвратни удар, залажући се за НАТО земљу која је погођена. Ништа од тога! Штавише, када сам проучавао историју стварања НАТО-а, читао сам документе и знам да су се амерички сенатори борили до смрти и успели су да обезбеде да члан 5. не предвиђа никакве аутоматске гаранције. Али, створен је мит, у који су многи и код нас веровали током Хладног рата, да ће бити сви за једнога. То је мит и чисти блеф.

– Шта заправо каже тај 5. члан? Само то да ће у случају напада на државу чланицу алијансе друге земље нападнутој „пружати помоћ“. А какву помоћ – војну, економску, хуманитарноу – о томе ће се одлучивати у складу са бирократским процедурама унутар алијансе. И, далеко је то од извесног да ће се тамо решити на колективни оружани одговор, посебно нуклеарни.

Поводом могућности да НАТО после самита НАТО у Виљнусу пошаље „ограничени војни контингент” у Украјину, Караганов је рекао:

— НАТО војници, посебно Пољаци, већ ратују у Украјини као плаћеници. Мислим да алијанса неће тамо слати никакве трупе под свој окриљем. Али могу да запрете да ће снаге неких појединачних земаља ући у Украјину, на пример – под заставом Пољске. Али, тада ће наши западни „пријатељи“ направити огроман скок на лествици ескалације. Јер, њихове трупе ће се у том случају директно борити са нашим на територији коју ми сматрамо својом. А онда ћемо чак имати и формално право, већ предвиђено нашом исувише скромном нуклеарном доктрином, да први извршимо нуклеарни удар по земљи учесници агресије.
 

Back
Top