Evolucija vs Kreacija

Tо су отровне кугле које личе на снег.

- - - - - - - - - -

Zato sto izgleda kao veoma logicno i dobro objasnjenje. Na primer sumnjicav sam prema Anstajnovoj teoriji relativiteta.

A verujem i da je sve podlezno promenama kroz dug vremenski period.

Prilagodjavanje je uvek potrebno.

То се зове веровање. Са науке скрећете у веру.

Tamo je sve objasnjeno da je za to potrebno jako mnogo vremena. Ja verujem, ti ne i to je to sto se mene tice.
Neca te sistematski uvrce u spiralu. Zar ti nije jasno da je supalj i da ne navodi ni jedan argumenat, odnosno, kontraargumenat, vec se sluzi odavno isprobanim frazama i veoma neinteligentnim pitanjima. I to pali, njegov je cilj da bude u centru paznje sto postize sa neverovatnim uspehom; pametni ljudi pokusavaju da mu argumentovano dokazuju ispravnost svojih stavova, a on tupavim pitanjima i negacijama izaziva budnu paznju. Nije njemu cilj da raspravlja o evoluciji, vec da se drugi forumasi njime bave, da je u centru paznje. Njega je najbolje procitao i okarakterisao moj veliki protivni Sale Negacija je najmocnije oruzje onih koji nisu uceni.

Neca te sistematski uvrce u spiralu. Zar ti nije jasno da je supalj i da ne navodi ni jedan argumenat, odnosno, kontraargumenat, vec se sluzi odavno isprobanim frazama i veoma neinteligentnim pitanjima. I to pali, njegov je cilj da bude u centru paznje sto postize sa neverovatnim uspehom; pametni ljudi pokusavaju da mu argumentovano dokazuju ispravnost svojih stavova, a on tupavim pitanjima i negacijama izaziva budnu paznju. Nije njemu cilj da raspravlja o evoluciji, vec da se drugi forumasi njime bave, da je u centru paznje. Njega je najbolje procitao i okarakterisao moj veliki protivni Sale Negacija je najmocnije oruzje onih koji nisu uceni.

Он барем покушава да ми да какав такав одговор и не вређа ме за разлику од тебе. Ти немаш никакав одговор, а оно што си ми на почетку дао као аргументе лако сам оборио.

Sa neozbiljnim ljudima nisam ni ja ozbijan pa ih pustam da zablistaju i cak i to podrzavam.
Namerno ne postavljam tekstove po kojima je TE dokazana na mnogo nacina ili mozda vec i jesam nesto o tome na prosloj strani.
Ovo boldovano je dobro receno.:ok:
Jednostavno kad me neko trola, izigram ga polako i mirno ili amortizujem njegovu pricu.
Najcesce ovo drugo.

- - - - - - - - - -

Он барем покушава да ми да какав такав одговор и не вређа ме за разлику од тебе. Ти немаш никакав одговор, а оно што си ми на почетку дао као аргументе лако сам оборио.

Ne obaras ti nas vec milione naucnika.

Sa neozbiljnim ljudima nisam ni ja ozbijan pa ih pustam da zablistaju i cak i to podrzavam.
Namerno ne postavljam tekstove po kojima je TE dokazana na mnogo nacina ili mozda vec i jesam nesto o tome na prosloj strani.
Jednostavno kad me neko trola, izigram ga polako i mirno ili amortizujem njegovu pricu.
Najcesce ovo drugo.

- - - - - - - - - -

Е па толико су ти научници добри када их ја обарам. :D

А шта да сутра дођу ванземљаци и кажу да смо вас ми створили путем панспермије? Ауууу, како би онда маса научника извршила харакири, а тек попови? Аууу јадници не смем ни да замислим.

Е па толико су ти научници добри када их ја обарам. :D

А шта да сутра дођу ванземљаци и кажу да смо вас ми створили путем панспермије? Ауууу, како би онда маса научника извршила харакири, а тек попови? Аууу јадници не смем ни да замислим.

Da imas brata i sestru, a da nisi ponosni jedinac i mamino mezimce, ponekad bi te oni oborili pa ne bi bio tako samonabedjen.:lol:

Eto dokaza zasto treba imati vise dece. Neka kompeticija je potrebna.:D

Prelazni fosili?
Geneticki dokazi?

Фосили само доказују постојање врсте, а не прелазне облике,

- - - - - - - - - -

Da imas brata i sestru, a da nisi ponosni jedinac i mamino mezimce, ponekad bi te oni oborili pa ne bi bio tako samonabedjen.:lol:

Eto dokaza zasto treba imati vise dece. Neka kompeticija je potrebna.:D

Само боље користим оно што теби фали. А то је интелигендција.

Najcesce ovo drugo.

- - - - - - - - - -

Takvi nemaju "pricu", sve se svodi na tupava pitanja i jos tupavije tvrdnje, on je kao rasturio Teoriju evoilucije, Teoiru velikog praska, Teoriju abiogeneze, Kvantnu teoriju, Teoriju gravitacije, sve te naucne discipline je on srusio, pa cak i Teoriju relativiteta, ali ne zna kako je nastao on sam, ko ga je tako neukog napravio i poslao na Forum Krstarica?

P.S. Eto on zna sta fosili dokazuju, a sta ne dokazuju.Ma, cova, vrhunski genije???

Фосили само доказују постојање врсте, а не прелазне облике,

- - - - - - - - - -

Само боље користим оно што теби фали. А то је интелигендција.
Evo necega http://teorijaevolucije.com/pf1.html

Sve osobine svih živih bića su uvek očigledne modifikacije drugih (prethodnih) osobina.

Možemo ovo ilustrovati na primeru čoveka. Ljudsko telo je po većini osobina ne samo slično, već identično telu šimpanze (i drugih hominida). Naš krvotok, položaj i raspored krvnih sudova, položaj i raspored nerava, broj i raspored kostiju, broj i raspored mišića...su potpuno isti. No, šta sa razlikama?
Mi smo uspravni, dok šimpanze nisu. Ali naša kičma i karlica nisu napravljeni za uspravan hod; naša leđa nisu dizajnirana da nas drže uspravnim i da pravilno prenose sile koje nastaju kroz uspravan hod i korišćenje slobodnih ruku. Umesto toga, naša kičma je prosto malkice modifikovana kičma šimpanze, minimalno prilagođena uspravnom položaju; naša karlica je malo proširena, ali nije temeljno promenjena u obliku. Zbog ovoga, preko polovine ljudi u svetu ima probleme sa hroničnim bolovima u leđima, a većina nas zna koliko je lako povrediti leđa.

Naš mozak je veći i moćniji. No, razlika između našeg mozga i mozga šimpanze je skoro u potpunosti ograničena na razliku u broju neuralnih ćelija. Ostale strukturalne karakteristike su iste, uključujući tu i raspored i pravac arterija i vena koje dovode krv u mozak. Opet, pošto sistem nije redizajniran ili planiran, već je proizveden kroz nasleđe sa modifikacijama, ovo proizvodi mnoge probleme. Ljudi doživljavaju moždane udare (prekide dotoka krvi do mozga) neuporedivo češće nego bilo koja druga bića na svetu.
Naše grlo je dublje i duže nego grlo šimpanze, pogotovo u delu poznatom kao larinks. Ovo nam omogućava preciznu kontrolu zvuka koja je potrebna za govor. Međutim, opet, ovaj sistem nije napravljen, već je modifikacija grla sličnog šimpanzinom. Rezultat je da se ljudi mnogo češće udave hranom nego bilo koja životinja, pošto loša struktura grla dovodi do situacije u kojoj hrana može da upadne u dušnik.

Ili možemo da pogledamo strukturu udova. Svi tetrapodi (sve životinje sa četiri uda, što uključuje sve reptile, sisare i ptice) prate istu ugnježdenu hijerarhiju, koja se lepo vidi na sledećoj slici:
homologija.jpg

Svi ovi udovi su modifikacija iste osnove. Raspored i broj kostiju je isti: humerus, ulna i radijus u ruci, praćene metakarpalnim kostima i konačno falangijalnim kostima prstiju. Nigde ne vidimo ni traga konceptualnom inižinjeringu uda za određenu svrhu, čak i kada je ta svrha potpuno različita - hvatanje i korišćenje predmeta kod čoveka, plivanje kod kita, ili let kod ptice. Jedino što nalazimo je nasleđe sa modifikacijama.
Povrh toga, kao što smo objasnili iznad, nasleđe sa modifikacijama onemogućava razmenu osobina. Otud, iako su ptice razvile oblik prednjeg uda pogodan za let, šišmiši kasnije nisu mogli da prosto iskopiraju taj oblik. Umesto toga, morali su da nezavisno iz iste osnove razviju drugačije rešenje za isti problem.

objasnjavano je sve to vise puta

ali neko kao neca dodju sa konstatacijom * TE NIJE DOKAZANA*

ili * nemate dokaze *

i par strana pisanja je zagarantovano

- - - - - - - - - -

i na bilo kojoj temi za nista IZUZEV TE

niko nije dao BAS NIKAKVE

DOKAZE

Какво паламуђење. На овој слици видим шест различитих врста које немају ама баш никакве везе са везом.

Svi ovi udovi su modifikacija iste osnove. Raspored i broj kostiju je isti: humerus, ulna i radijus u ruci, praćene metakarpalnim kostima i konačno falangijalnim kostima prstiju. Nigde ne vidimo ni traga konceptualnom inižinjeringu uda za određenu svrhu, čak i kada je ta svrha potpuno različita - hvatanje i korišćenje predmeta kod čoveka, plivanje kod kita, ili let kod ptice. Jedino što nalazimo je nasleđe sa modifikacijama.
Povrh toga, kao što smo objasnili iznad, nasleđe sa modifikacijama onemogućava razmenu osobina. Otud, iako su ptice razvile oblik prednjeg uda pogodan za let, šišmiši kasnije nisu mogli da prosto iskopiraju taj oblik. Umesto toga, morali su da nezavisno iz iste osnove razviju drugačije rešenje za isti problem.

Jednostavno vas uvrce u spiralu. Mozda on I veruje u TE, ali ovako mu je interesantnije, jer se raja ubi dokazujuci, a on zeza li zeza. Sada je jos I pristojan, ali on zna i da majku opstuje.Neki cudan lik?

Egocentricni sin jedinac.Nadobudan, mlad i osamljen. Ne druzi se mnogo, narocito ne sa devojkama...
Ne voli da izlazi iz svoje zone sigurnosti. Smeta mu svaka sitnica koja nije njemu po meri sto je razlog sto se ne druzi sa devojkama.
Ili se druzi neko vreme pa bataljuje. Nema devojku na duze to je sigurno.

Sta on ovde radi? Pravi svoje gnezdo. Siri svoju zonu sigurnosti. Mi nismo spirala trolovanja, vec nacin da on sebe ojaca i prosiri svoj uticaj i afirmaciju psiholoski gledajuci.

Najlakše je proglasiti nešto da je prevara i izgovarati se da to nisu prihvatili vodeći ljudi nauke. Međutim, nebitno ko zastupa koji stav važno je videti činjenice. Svidelo nam se ili ne:).

Nema sta ja da proglasim prevarom, na njima je da daju prave dokaze, te figurice sto si dao su datirane vise puta, ostavio sam link, tacnije dartiranje je pokazalo skroz drugaciji datum, da su pravi dokazi bili bi prihvaceni i nasli bi se u naucnoj literaturi, sajt istina o bogu je daleko od toga.

- - - - - - - - - -

Како је то посматран процес? Сем тога по еволуцији постоји огромна празнина од 65 милиона година. Зар ти то није чудно?

Ne postoji nikakva rupa od 65 miliona godina, sisari su preziveli to izumiranje sto dokazuju njihovi fosili u periodu posle tog dogadjaja.

Nema sta ja da proglasim prevarom, na njima je da daju prave dokaze, te figurice sto si dao su datirane vise puta, ostavio sam link, tacnije dartiranje je pokazalo skroz drugaciji datum, da su pravi dokazi bili bi prihvaceni i nasli bi se u naucnoj literaturi, sajt istina o bogu je daleko od toga.

- - - - - - - - - -

Ne postoji nikakva rupa od 65 miliona godina, sisari su preziveli to izumiranje sto dokazuju njihovi fosili u periodu posle tog dogadjaja.

Ali niko sa sigurnošću ne može da kaže da te figurice ne potiču od Indijanaca. Čak šta više dokazano je suprotno. Figure koje su pronađene ispod šerifove kuće na većoj dubini sigurno nisu zakopane tu na brzinu pa kao šatro pronađene. Jasno je da su zakopane u davna vremena. Niko nije dokazao da su figurice napravili i zakopali neki brezobrazni "kreacionisti".:). Onda je jasno da su stare civilizacije na tom području znale za njih. Slično je i na zidinama Vavilona, na rimskim vazama i drugim lokalitetima gde su pronađeni crteži dinosaurusa. No, kao što rekoh o tome se ne govori zato što to kvari ustaljeni koncept po kome su dinosaurusi morali izumreti pre 65 miliona godina i tačka. Tako se mora verovati. E sad mnogi evolucionisti se ne bave ovim pitanjem iz različitih moralno-egzistencijalnih razloga. Mogu ostati bez posla što se dešavlo i dešava. Ali ima i nezavisnih ali oni su u manjem broju.

Egocentricni sin jedinac.Nadobudan, mlad i osamljen. Ne druzi se mnogo, narocito ne sa devojkama...
Ne voli da izlazi iz svoje zone sigurnosti. Smeta mu svaka sitnica koja nije njemu po meri sto je razlog sto se ne druzi sa devojkama.
Ili se druzi neko vreme pa bataljuje. Nema devojku na duze to je sigurno.

Sta on ovde radi? Pravi svoje gnezdo. Siri svoju zonu sigurnosti. Mi nismo spirala trolovanja, vec nacin da on sebe ojaca i prosiri svoj uticaj i afirmaciju psiholoski gledajuci.
Ni specijalni agenti FBI ne bi napravili bolji profil doticnog. Medjutim, ja ne iskljucujem mogucnost da taj lik ima daleko vise godina, moguce da je i penzionisan. On zapravo i deluje detinjasto, zbog avatara i ponasanja. U nas vlada misljenje da ljudi sa godinama deluju sve detinjastije.

Ni specijalni agenti FBI ne bi napravili bolji profil doticnog. Medjutim, ja ne iskljucujem mogucnost da taj lik ima daleko vise godina, moguce da je i penzionisan. On zapravo i deluje detinjasto, zbog avatara i ponasanja. U nas vlada misljenje da ljudi sa godinama deluju sve detinjastije.

Eh, kao po pravilu ljudima koje ne gotivimo lepimo sve moguce nama licno negativne etikete te ce covek od na primer 60+ koji glorifikuje zivotno iskustvo ispred obrazovanja reci za nekog ko mu se ne svidja da je klinac koga tata izdrzava, a ti u ovom slucaju lepis etikete da je penzionisan.

A tacno se primeti ko je stariji, a ko mladji. Po idejama, rezonu... Jednostavno se oseti...

A ako pogledas njegov avatar shvata se da je to njegov crtez. Skoro sigurno manje od 30, a verovatno manje i od 25 godina.

Eh, kao po pravilu ljudima koje ne gotivimo lepimo sve moguce nama licno negativne etikete te ce covek od na primer 60+ koji glorifikuje zivotno iskustvo ispred obrazovanja reci za nekog ko mu se ne svidja da je klinac koga tata izdrzava, a ti u ovom slucaju lepis etikete da je penzionisan.

A tacno se primeti ko je stariji, a ko mladji. Po idejama, rezonu... Jednostavno se oseti...

A ako pogledas njegov avatar shvata se da je to njegov crtez. Skoro sigurno manje od 30, a verovatno manje i od 25 godina.

Да те решим дилеме. Имам 39 година. Мој резон не дозвољава да прихватим нешто не логично као што је абиогенеза да жива материја настаје из не живе. Промена врсте се апсолутно не дешава! Мачка неће родите ништа друго сем мачке, као што ни вучица неће родити ништа друго осим вука итд...

И знајући све не могу да прихватим магловиту ТЕ.

Али као што можеш видети ја искључујем било какву врсту постојања било ког бога било које религије. Бог или богови, како за кога, су продукт људске маште.

Да те решим дилеме. Имам 39 година. Мој резон не дозвољава да прихватим нешто не логично као што је абиогенеза да жива материја настаје из не живе. Промена врсте се апсолутно не дешава! Мачка неће родите ништа друго сем мачке, као што ни вучица неће родити ништа друго осим вука итд...

И знајући све не могу да прихватим магловиту ТЕ.

Али као што можеш видети ја искључујем било какву врсту постојања било ког бога било које религије. Бог или богови, како за кога, су продукт људске маште.

"Ne" se piše sastavljeno sa pridevima. Znači ne kaže se "ne logično", već "nelogično". Slično kao za "ne živu" materiju.

TE se ne bavi abiogenezom, već isključivo razvojem i detaljno je objašnjena i sve. Abiogeneza je tek u nekom nastanku. Po meni je TE veoma dobro dokazana, a ti teraj po svom.

Što se tiče religije sa tim se slažem.

Obrni okreni, naša priča je ovde završena. Dao sam ti sve dokaze koji su po meni očigledni, a po tebi nisu. Možemo se složiti da se ne slažemo.

Obojica gledamo u istu stvar i ja kažem da je bela, a ti da je crna i to je to.

"Ne" se piše sastavljeno sa pridevima. Znači ne kaže se "ne logično", već "nelogično". Slično kao za "ne živu" materiju.

TE se ne bavi abiogenezom, već isključivo razvojem i detaljno je objašnjena i sve. Abiogeneza je tek u nekom nastanku. Po meni je TE veoma dobro dokazana, a ti teraj po svom.

Što se tiče religije sa tim se slažem.

Obrni okreni, naša priča je ovde završena. Dao sam ti sve dokaze koji su po meni očigledni, a po tebi nisu. Možemo se složiti da se ne slažemo.

Obojica gledamo u istu stvar i ja kažem da je bela, a ti da je crna i to je to.

Да си ми дао доказ прихватио би ТЕ. ТЕ не може без абиогенезе нити без теорије великог праска. А све три су само претпоставке без јасних доказа.

Back