CrniĐavo
Elita
- Poruka
- 17.474
Gde i na koji nacin si dokazao i dokazujes da postoji tvorac koji nas svesno stvara, na kom osnovu pociva ova tvoja tvrdnja?
Ja ti ne mogu pomoci da stvoris sebi logicku viziju, jer ti od svojih ubedjenja to sebi ne mozes dozvoliti i zato bukvalno u svojoj
glavi pravis uporedbu Slon vs Bog. Tvrdis da razumes sta je alegorija i onda u jednom trenu trazis za svaki organizam koji
postoji poveznicu, kad kazem bakterije ja mislim na zivot, dok ti bukvalno citas samo bakterija.
Pa jeste alegorija, ali je demagoška, jer slonovski izmet, niti slon, nije stvorio bakterije, niti život, kako Ti više odgovara, već samo obezbedio sredinu u kojoj su se bakterije, tj. život, razvili.
Sada braniš demagošku alegoriju po svaku cenu, i samo se više zakopavaš u spostveni alegorijski izmet.
No posto ne umes (ne zelis) da alegorijski razmisljas ja cu onda opet definisati na prostiji nacin, kad kazem da je balega stvorena
tako kako sam rekao i da su u njoj nastale i zivele bakterije (zivot), ja mislim na sledece. Onog trenutka kada je nastala sva materija
skupa sa njom je nastao i zivot, jer i sam zivot je materija u svom obliku. Zivot je samo jos jedno svojstvo materije, gde ima materije tu
ima i mogucnosti da nastane zivot, da li slucajno ili prosto zato sto je to stanje materije koje se mora desiti u odredjenim uslovima ja ne
mogu reci, no sva sustina je u tom da sam ja na u nekoliko alegorijski recenica zelo pokazati kako postoji logicka mogucnost svog tog
stvaranja bez ikakve svesnosti i viseg cina u svemu tom, samim tim i besmislenosti tumacenja da je sve stvoreno samo radi nas.
Da li sam tvrdio da je sve stvoreno samo radi nas?
Već si to izmislio, kako bi glumio nekakvu žrtvu nerazumevanja i stvorio povod za nekakvo pravdanje.
Ti logičku mogućnost stvaranja bez ikakve svesnosti zasnivaš na tvrdnji da onog trenutka, kada je nastala materija, sa njom je nastao i život, jer život je materija u svom obliku?
Samo još da objasniš, na osnovu čega tvrdiš život je materija u svom obliku?
Da nisi možda spoznao suštinu života, alegorijski dah života, kada tako nešto tvrdiš?
Ako jesi, svi smo se pretvorili u uši.
Ne mogu da verujem da neko ko je do juce tvrdio da razume teoriju evolucije postavlja ovakva pitanja! Sta je sledece, zasto se bakterije (zivot)
nisu prilagodile pulsaru, kvazaru, crnoj rupi itd. Zasto nafta ne nastaje od peska, zasto dijamanti ne nastaju od ovcije vune, zato sto forma
materije moze biti samo onakva kako joj svojstva i uslovi dozvoljavaju, tamo gde ima mogucnosti zivot ce se i razviti, bar u onoj formi u kakvoj
ga mi poznajemo.
Da li sam tvrdio da razumem teoriju evolucije?
Već si to izmislio, kako bi sebi dao povoda za nekakve optužbe, koje su, dakle, neosnovane.
TI si rekao da Zemlja nije stvorena tako idealna za bakterije, već su se bakterije prilagodile Zemlji, koja se tu našla.
I šta uopšte znači tako idealna za bakterije?
Ili si hteo reći, Zemlja nije stvorena za bakterije, uzimajući u obzir da je epitet idealno manje važan u ovoj priči.
Baviš se demagogijom, kada nemaš argumenata.
Pitanje zašto bakterije nisu nastale na Suncu, uzimajući u obzir da Sunce nije stvoreno tako idealno za bakterije, je na mestu, jer Ti tvrdiš da ni Zemlja nije stvorena tako idealno za bakterije.
Dakle, šta znači to tako idealno?
Praveći analogije sa pitanjima tipa, zašto nafta ne nastaje od peska, je pitanje koje bi trebalo samome sebi da postaviš.
Jer ako tvrdiš da Zemlja nije stvorena kao idealno mesto za bakterije, to je analogno činjenici da pesak nije stvoren tako idealan da bi od njega nastala nafta.
Pa se postavlja pitanje, kako u prvom slučaju logika kaže da bakterije nastaju tamo gde je nešto što nije idealno pogodno za njihov nastanak, dok u drugom slučaju, sasvim razumljivo, logika kaže da nafta ne nastaje od onoga što nije stvoreno tako idealno da bi ona od toga nastala.
Zaključak je jasan, jer sve što postoji, postoji upravo tamo gde je to moguće, i ne postoji tamo gde je to nemoguće.
A da li ćemo uslove za postojanje nečega nazivati idealnim ili ne, to je sporedna stvar.
Suština je da život postoji tamo gde je to moguće.