Evolucija vs Kreacija

Zasto ploca???

SAvetpo pismo vec hiljadama godina kaze da je zemlja okrugla da lebdi u prostoru:

Jes 40:22 On sedi nad krugom zemaljskim, i njeni su Mu stanovnici kao skakavci; On je razastro nebesa kao platno i razapeo ih kao šator za stan.

Spr 8:27 Kad je uredjivao nebesa, onde bejah; kad je razmeravao krug] nad bezdanom.

Hi 22:14 Oblaci Ga zaklanjaju, te ne vidi; hoda po krugu nebeskom.

Hi 26:7 On je razastro i sever nad prazninom, i zemlju obesio ni o čem.
Krug je figura u ravni. Znači ploča. :kafa:

Primer značaja mašte u nauci? Evo ti tri: Nikola Tesla, Milutin Milanković i Mihajlo Pupin.
Jeste, baš sam te to pitao. :roll:
Rekao si: "Apsolutno ništa?! Neće biti.
"Prvo, imamo prirodne zakone u okviru kojih je abiogeneza ne samo moguća, nego i verovatna.
Drugo, imamo više eksperimenata koji pokazuju......."
Tražim da mi navedeš te zakone, eksperimente,... a ne da mlatiš praznu slamu.
Koje to činjenice si ti izneo?
Imajući u vidu tvoje kapacitete, ti ne bi mogao ni šnenoklu da kompromituješ, nemoj da si smešan.
DNK je nastala od RNK. Trenutno se razmatraju dve grupe hipoteza: direktan nastanak DNK od RNK i nastanak DNK kroz međukorak koji čini metil-RNK ili neki sličan oblik RNK.
Pa jesam te pitao kako je nastala informacija? Jesam. Jesi mi odgovrio? Nisi. Je li to činjenica? Jeste.
Moj trud u tvom kompromitovanju je minimalan, ti si dovoljan sam sebi za to.
Jesu ti rekli tvoji "naučnici" da DNK nosi informaciju?
Ja te pitam kako je nastala knjiga, a ti mi odgovoriš u štampariji. I sad možemo da orenemo list... pa ne možemo dok ne odogovriš ili lepo ne kažeš "ne znam" i kraj priče. Ne da ovde izigravaš klovna. Nisam ljubitelj cirkusa.
Aha, shvatam... to što takav slučaj nije zabeležen je dokaz svetske zavere protiv kreacionista, a ne toga da takav slučaj ne postoji. :mrgreen:
Nije kreacionizam jedini koji se u tome sputava, evo ti savremena medicina, čim se suprostaviš konvencijalnom pristupu lečenja dobijaš otkaz (nebitno koliko je istina koju iznosiš očigledna). Za to ti mogu navesti brojne primere, jer ih imam, a mediji i ostali ništa o tome ne govore. Ista je stvar i sa ovim.
Procesom evolucije od početnog oblika života. Kako je nastao taj početni oblik je domen abiogeneze.
Znači ti krećeš sa sredine, a neka neko drugi brani početak. Pa pravi ste cirkus.
Gde su moje pare koje mi duguješ?!
Da li je sada jasno? :whistling:
Razumem tvoju bojazn od nove kompromitacije, ali evo obećavam da ću biti nežan. Samo postavi pitanja unutar onog linka koji si postavio na engleskom.
Da, reč je o prelaznom obliku. :bye:
Ti i ja nismo ni imali o čemu da pričamo, od samog početka diskusije, jer ti troluješ, a ja pišem za one koji čitaju da slučajno ne bi pomislili da u kreacionističkim lažima ima nečega više od gole prevare.
Pa ako ti se sviđa taj izraz slobodno ga korsti, ali ovo nije dokaz u prilog teoriji evolucije. :bye:

To što ti mlatiš evo slušaju godinama, ne sekiraj se.

Jeste, baš sam te to pitao. :roll:
Rekao si: "Apsolutno ništa?! Neće biti.
"Prvo, imamo prirodne zakone u okviru kojih je abiogeneza ne samo moguća, nego i verovatna.
Drugo, imamo više eksperimenata koji pokazuju......."
Tražim da mi navedeš te zakone, eksperimente,... a ne da mlatiš praznu slamu.

Pa jesam te pitao kako je nastala informacija? Jesam. Jesi mi odgovrio? Nisi. Je li to činjenica? Jeste.
Moj trud u tvom kompromitovanju je minimalan, ti si dovoljan sam sebi za to.
Jesu ti rekli tvoji "naučnici" da DNK nosi informaciju?
Ja te pitam kako je nastala knjiga, a ti mi odgovoriš u štampariji. I sad možemo da orenemo list... pa ne možemo dok ne odogovriš ili lepo ne kažeš "ne znam" i kraj priče. Ne da ovde izigravaš klovna. Nisam ljubitelj cirkusa.

Nije kreacionizam jedini koji se u tome sputava, evo ti savremena medicina, čim se suprostaviš konvencijalnom pristupu lečenja dobijaš otkaz (nebitno koliko je istina koju iznosiš očigledna). Za to ti mogu navesti brojne primere, jer ih imam, a mediji i ostali ništa o tome ne govore. Ista je stvar i sa ovim.

Znači ti krećeš sa sredine, a neka neko drugi brani početak. Pa pravi ste cirkus.

Razumem tvoju bojazn od nove kompromitacije, ali evo obećavam da ću biti nežan. Samo postavi pitanja unutar onog linka koji si postavio na engleskom.

Pa ako ti se sviđa taj izraz slobodno ga korsti, ali ovo nije dokaz u prilog teoriji evolucije. :bye:

To što ti mlatiš evo slušaju godinama, ne sekiraj se.
Cestitka na logicnoj i fundamentalnoj argumentaciji! Steta, da on nista ne razumije i ponavlja uvjek iste lazne i nepotrebne mantre, koje su ispiraci mozga usadili u njegov mentalni sklop.
Samo tako naprijed, u istom stilu i istom elokventnom argumentacijom, a ovi papagaji mogu ponavljati svoje nebuloze dok se sami ne uguse u njima.
I znanje i logicna aplikacija argumenata zasluzuju pohvalu!:klap:

Suljevi nastaju kao posledica neprilagodjenosti na uspravni polozaj do koga smo dosli tokom evolucije, a jedan od glavnih uzroka je dugotrajno sedenje. Tako da je izvesno da ce se pojaviti kod onih bica koja sede i posmatraju ljude-skakavce na krugu obesenom o nista.

pyramid

A pyramid (from Greek: πυραμίς pyramis[SUP][1][/SUP]) is a structure whose shape is roughly that of a pyramid in the geometric sense; that is, its outer surfaces are triangular and converge to a single point at the top. The base of a pyramid can be trilateral, quadrilateral, or any polygon shape, meaning that a pyramid has at least three outer triangular surfaces (at least four faces including the base). The square pyramid, with square base and four triangular outer surfaces, is a common version

http://en.wikipedia.org/wiki/Pyramid

Comparison of approximate profiles of Pyramid with some notable pyramidal or near-pyramidal buildings. Dotted lines indicate original heights, where data is available.
Comparison_of_pyramids.svg

Poslednja izmena:
Pa i ja se divim tvom beskonacnom neznanju i gluposti. Nitko do sada nije mogao usporedjivati teoriju evolucije i Boga. To su neusporedivi pojmovi.
Kada bi mislio malo logicnije, onda bi dosao do zakljucka da teleologija i tolika ljepota u univerzumu nisu djelo nikakvih evolucija, radilo se tu o kozmoloskoj ili bioloskoj.
Vi ateisti nemate nikakvih racionalnih objasnjenja za svoje teorije. To je sve dio besciljnosti i besmisla, a ljudi jednostavno zele smisao i cilj u zivotu.
Zato je vasa depresivnost ocividna i u virtualnom prostoru. Ona je je vas brand.:dash:

Ja se tvom neznanju i gluposti uopste ne divim, jer nisi jedinstven, danas je takvih veoma mnogo
sto znaci uobicajena slika svakodnevnice. To sto ti ne zelis da razumes realnost zivota i sto utehu
trazis u srednjovekovnim bajkama to je vec tvoj problem, mada postoji lek i za to, zove se zdrav
razum i znanje!

Sto se tice teorije evolucije, sam poglavar Tvoje Rimokatolicke crkve je priznao da je teorija
evolucije valjani naucni pristup o nastanku ljudi i da sama Rimokatolicka crkva nema nikakavo
osporavanje te iste. Morali ljudi da deluju u skladu sa cinjenicama.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/...-evolucije-je-u-skladu-s-biblijom/402518.aspx
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=09&dd=17&nav_category=15&nav_id=319073

Osoba koja ne deluje u skladu sa cinjenicama, vec se i pored datih dokaza slepo vodi svojim
emocijama i zanesenocu, uz spremnost na bezuslovnu odbranu svojih neosnovanih ubedjenja
zove se Fanatik.

Ja se tvom neznanju i gluposti uopste ne divim, jer nisi jedinstven, danas je takvih veoma mnogo
sto znaci uobicajena slika svakodnevnice. To sto ti ne zelis da razumes realnost zivota i sto utehu
trazis u srednjovekovnim bajkama to je vec tvoj problem, mada postoji lek i za to, zove se zdrav
razum i znanje!

Sto se tice teorije evolucije, sam poglavar Tvoje Rimokatolicke crkve je priznao da je teorija
evolucije valjani naucni pristup o nastanku ljudi i da sama Rimokatolicka crkva nema nikakavo
osporavanje te iste. Morali ljudi da deluju u skladu sa cinjenicama.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/...-evolucije-je-u-skladu-s-biblijom/402518.aspx
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=09&dd=17&nav_category=15&nav_id=319073

Osoba koja ne deluje u skladu sa cinjenicama, vec se i pored datih dokaza slepo vodi svojim
emocijama i zanesenocu, uz spremnost na bezuslovnu odbranu svojih neosnovanih ubedjenja
zove se Fanatik.
sta li ce kokos na ovo da kaze:think:

Ako se radi o tijelu, onda je krug kugla. ("Hoda po krugu zemaljskom" ), podrazumijeva kuglu, jer krug nije tijelo. Ploca je ravan, pa makar ona i bila kruzna. Kao i uvjek looser na djelu.:hahaha:
Ako se radi o tijelu, onda može biti i disk. Znači ne podrazumijeva kuglu jer je i disk tijelo.
Ploča nije ravan, ali ustašići to nijesu stigli naučili uz silno osjemenjivanje u sjemeništu. :kafa:

Poštovana Borac za prava zivotinja

Šta mislite kako biste prikazali trodimenzionalno telo (npr. piramide) na papiru?

A kako biste prikazali sferu na papiru?

Šta mislite da li su i drevni narodi koristili neke metode projekcije stvarnosti na drugi medij?

Svako dobro
KO hoće da kaže "lopta" napiše lopta. Kao ovde:

Завитлаће те и хитити као лопту у земљу пространу; онде ћеш умрети и онде ће бити кола славе твоје, срамото дому господара свог;
(Isaija 22,18)

срамото дому господара свог :kafa:

Bog nas nije ostavio u neznanju i nedoumici...

Biblija je pružila informacije svim ljudima o...

STVORITELJU
Poreklu ljudi i njihovom padu u greh
PLANU SPASENJA
O potrebi da ljudi prihvate Jagnje Božje koje je uzelo grehe sveta...
...

Nasuprot tome, stoji jedna teorija sračunata da izbaci ove hrišćanske vrednosti.

Evolucija je pokušaj Sotone da pruži ljudima OPRAVDANJE za njihov grešni život...

(ova teorija pruža mnogima izgovor da ne moraju da se menjaju, niti da se pokaju za svoje grehe)

... ali tom teorijom se NE MOŽE OBJASNITI nastanak svemira, života.

Richard Dawkins admits to Intelligent Design

Poslednja izmena:
Cestitka na logicnoj i fundamentalnoj argumentaciji! Steta, da on nista ne razumije i ponavlja uvjek iste lazne i nepotrebne mantre, koje su ispiraci mozga usadili u njegov mentalni sklop.
Samo tako naprijed, u istom stilu i istom elokventnom argumentacijom, a ovi papagaji mogu ponavljati svoje nebuloze dok se sami ne uguse u njima.
I znanje i logicna aplikacija argumenata zasluzuju pohvalu!:klap:
Sa njima treba kao sa nestašnim detetom... em su tanki sa znanjem, em su tvrdoglavi. S tim što ta deca mnogo šta rade iz neznanja, a ovi baletani svesno biraju priglupe metode nebili nekako umirili savest. :roll:

Back