Evolucija vs Kreacija

Zato što su Lorencove transformacije veza sa crnim rupama i velikim praskom.
Zato što ne možeš imati vezu sa nečim, sa čime nemaš vezu.

to bi bilo tačno da bez više matematike ne možeš da znaš šta su crne rupe ili veliki prasak. ali čak ni tada, zato što se nauka ne bavi tračarenjem i metaforama, već se nauka koristi naučnim metodom.

na primer, kada u školi naučiš kako rade mišići, zaista ne moraš da znaš kompleksne biohemijske reakcije koje se u njima dešavaju, da bi se moglo reći da sa njima imaš veze. isto tako sa velikim praskom, dvoljno je da razumeš spektralnu analizu, crveni pomak i hablov zakon. i kada to znaš, ti već razumeš koja je osnova te teorije. ne moraš da znaš višu matematiku da bi imao veze sa time, nije potrebno.

to bi bilo tačno da bez više matematike ne možeš da znaš šta su crne rupe ili veliki prasak. ali čak ni tada, zato što se nauka ne bavi tračarenjem i metaforama, već se nauka koristi naučnim metodom.

na primer, kada u školi naučiš kako rade mišići, zaista ne moraš da znaš kompleksne biohemijske reakcije koje se u njima dešavaju, da bi se moglo reći da sa njima imaš veze. isto tako sa velikim praskom, dvoljno je da razumeš spektralnu analizu, crveni pomak i hablov zakon. i kada to znaš, ti već razumeš koja je osnova te teorije. ne moraš da znaš višu matematiku da bi imao veze sa time, nije potrebno.

Pa da, poznajem dosta takvih poput Tebe, koji sa svim pomalo imaju veze, i sa ičim u celosti nemaju veze.
A nazivali smo ih vezare.
U prevodu, znate o svega po malo, ali ništa kako treba.

Ako si siguran u postojanje crnih rupa, onda trebaš biti siguran u sve, što crne rupe jesu.
U suprotnom ne možeš reći da znaš.
A onaj, koji zna, a ne zna sasvim, taj zna da ne zna.
A Ti brate ne znaš da ne znaš.

ne štima ti ta logika, jer ni nauka nije sigurna u sve što crne rupe jesu. nismo ih dovoljno ispitali da bi bili sigurni da ih opišemo. isto važi i za veliki prasak. postoje stvari koje nam ukazuju da se on dogodio, ali još uvek smo daleko. mi za sada na osnovu tih dokaza i fizičkih zakona možemo pretpostaviti šta se desilo u prva tri minuta, ali ima još mnogo da se radi.

ne štima ti ta logika, jer ni nauka nije sigurna u sve što crne rupe jesu. nismo ih dovoljno ispitali da bi bili sigurni da ih opišemo. isto važi i za veliki prasak. postoje stvari koje nam ukazuju da se on dogodio, ali još uvek smo daleko. mi za sada na osnovu tih dokaza i fizičkih zakona možemo pretpostaviti šta se desilo u prva tri minuta, ali ima još mnogo da se radi.

Ako tako kažeš, onda znaš da ne znaš.
Nemoj se busati u prsa i eksponirati sa onim što ne znaš.

zaključak nije dobar. nije tačno da ne znam.

Pa ne znaš.
Koliko puta sam tražio da postaviš i objasniš matematički model crnih rupa, i nisi znao.
A uveliko si o njima razglabao, kao da ih imaš u malom prstu.
Rekoh, ako znaš, a ne znaš sasvim, onda znaš da ne znaš, odnosno ne znaš, jer to je ono što znaš.

A onaj koji zna da ne zna, taj je na putu da zna, jer čovek ne otkriva ono što zna, već otkriva ono što ne zna.

A ako ne znaš da znaš da ne znaš, onda Ti brate ne znaš da ne znaš. I onaj, koji ne zna da ne zna, taj nije na putu da zna.
Dakle, prvi uslov da znaš jeste da znaš da ne znaš, odnosno da ne znaš.
Ti ako tvrdiš da znaš, ikada nećeš biti na putu da znaš.
Eto, puštam Tebi da odrediš stepen besmisla ovoga što govorim.

na primer ne znam molekularnu biologiju. i to me postavlja u istu ravan sa tobom.

hit.

Ne postavlja Te u istu ravan sa mnom, ali Te postavlja na put da znaš molekularnu biologiju.

Sale, Australopithecus nije majmun ni po teoriji evolucije ni po klasifikaciji, jer i ne može da bude majmun, E, sad, zbog čega se ti majmunišeš, to mi već nije jasno. :dontunderstand:

видим ја штошта теби није јасно:D
занимљиво је колико грчевито браните теорију која вас назива мајмунима

познати еволуциониста - енгелс
"anteil der Arbeit an der Menschwerdung des Affen"
:per:

шта кажу познати еволуционисти о теорији коју проучавају

Colin Patterson, poznati evolucionista paleontolog, voditelj londonskog prirodnjackog muzeja iskreno svedoči o svojoj šokiranost manjkom dokaza za njihove ideje :

„Više od 20 godina mislio sam da radim na evoluciji...šokiralo me da sam radio na tome 20 godina, a nije bilo niti jedne stvari koju sam znao o tome. Bio je priličan šok naučiti da neko može biti tako dugo u zabludi...tako sam zadnjih nedelja postavljao jednostavno pitanje različitim ljudima i grupama ljudi. A pitanje je ovo :' Možete li mi reći bilo šta o evoluciji...bilo šta za šta mislite da je istinito? Pokušao sam pitati članove geološkog odeljenja...i jedini odgovor koji sam dobio bio je tisina. Pokušao sam kod članova evolucijskog morfološkog seminara univerziteta u Cicagu – vrlo prestižnom telu evolucionista – i sve što sam dobio bila je dugotrajna cutnja. Ali, slučajno jedna je osoba rekla: „ Ja znam jednu stvar – to [evoluciju] se ne bi trebalo učiti u srednjim školama.“

Paul Lemoine, evolucionista i bivši direktor Nacionalnog prirodnjackog muzeja u Parizu:

„Teoriju evolucije u koje su naši mladi studenti uvedeni čine dogmu koju svet nastavlja podučavati. Ali svako u svojoj specijalnosti, zoolog i botaničar, dolazi do zaključka da nijedno od dostupnih tumačenja nije
zadovoljavajuće...rezultat ovoga sažetka jeste da je teorija evolucije nemoguća.“

Christian de Duve
, nobelovac evolucionista organski hemičar, govoreći o mogućnosti da živa
celija nastane slučajnošću, kaže da za to “večnost ne bi bila dovoljna da se proizvede…”.

Dr. Soren Lovtrup,
čuveni švedski evolucionista u knjizi „Darwinizam: odbacivanje mita“ 1987.godine
napisao je:

„Velika je nesreća kada cela grana nauke postane zavisna od pogrešne teorije. Ali upravo se to dogodilo biologiji...jednoga dana Darwinov mit biće označen kao najveća prevara u istoriji nauke.“

Frank Tipler, evolucionista fizičar 1994. godine :

„ Kada sam počeo karijeru kao kozmolog, pre nekih dvadeset godina, bio sam uvereni ateista.
Nikada ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću jednog dana pisati knjigu čiji je smisao pokazati da su središnje tvrdnje Judeo-hrišćanske teologije zapravo istinite, da su te tvrdnje isključivi zaključci zakona fizike kako ih sada razumemo.“

Chandra Wickramasinghe
, matematičar i astronom sa univerziteta u Cardiffu i direktorica Cardiffskog centra za astronomiju 1981. godine:

„Od mojeg najranijeg obučavanja za naucnika, bila sam vrlo snažno podvrgnuta ispiranju mozga da bih verovala da nauka ne može postojati sa bilo kakvom vrstom stvaranja...sada shvaćtmo da jedini logičan odgovor na život jeste Stvaranje.“ „Verovatnost spontanog formiranja života iz nežive stvari je jedan naspram broja sa 40.000 nula iza toga... to je dovoljno veliko da sahrani Darwina i celu teoriju evolucije. Život je morao biti smišljeni produkt jedne Inteligencije, s obzirom da nije nastao slučajno ili iz neke primitivne smjese, koje nije bilo ni na ovoj, a ni na bilo kojoj drugoj planeti.“

и за крај једна мала причица за бранитеље својих предака:D

Беше то веома давно, пре отприлике три милијарде година када је први мајмун, предак човека, ходао на четири ноге. Подсећао је на човека али ипак није био човек. Био је мајмун.
Ходао је по дрвећу, скакао са гране на грану и ишао по земљи. Његово име беше аустралопитекус, који је наравно, као што смо рекли, подсећао на човека.
Једног јутра, крене аустралопитекус у шетњу. Хтео је мало да обиђе свет, иако није имао много развијен мозак. Видео је свакаква чуда и прошао кроз многе авантуре.
Док се шетао по једном пољу, пуном велике траве, која је у то време постојала, синула му је једна идеја. Хтео је да стоји на две ноге. Да лакше хода!
Не! То би био пораз за мајмуна који је ходао на четири ноге. Ипак, покушао је неколико пута али није успео. Покушавао је, и покушавао је, док најзад некако није успео.
Једва је ходао. Мислио је како је то луда идеја и како је он један заиста луд аустралопитекус.
Увежбавао се. Како је дан пролазио, он је ходао све боље и боље. Док једног дана није заиста проходао, као беба на кревету. Умео је да скаче, изводи вратоломије.
Касније се схватило да је био здравији, паметнији, и сналажљиви човек. Његово највеће благо јесу заправо његове руке.
После дугих година, и много времена појављује се нова врста а то је хомо хабилис.
Хомо хабилис је врста која је почела да користи прво оруђе. Он је био неки потомак аустралопитекуса, па је и добио назив по њему "сналажљиви човек".
Једне вечери, у Африци, јер је, по истраживању, тамо нађен костур хомо хабилиса, хомо хабилис је размишљао јер је имао већи мозак од аустралопитекуса, свога претка. Схватио је да је човек, да нема канџе, као неке животиње. Схватио је и да треба да се облачи у крпе и рите и почео је да користи прво оружје да би најчешће убијао животиње, као н.п.р. мамуте*. Он је био велики напредак.
После њега, након много година и много времена долази и до појаве нове врсте човека, а то је хомо еректус. Хомо еректус? Зашто је он много битан за праљуде и људе овог света? Одговор је у овом пасусу.
Хомо еректус је, живећи у пећини, једне вечери пронашао ватру.
Како је пронашао ватру? Те исте вечери он је кресао камен о камен. Док је кресао камен створиле су се варнице, из којих је после излетела ватра. Хомо еректус се можда, по мом мишљену, заправо играо, јер му је било досадно, па су зато постојале две врсте човека које су припадале хомо еректусу. То су биле: хомо луденс што у преводу значи "човек који се игра" и хомо фабер што значи "човек који ради".
После много година и векова, долази до појаве једне нове врсте под називом хомо сапиенс или неандерталац који је пронађен у Немачкој, у области Неандертал. Зато је и добио то име. Мислило се да је хомо сапиенс - неандерталац био неки груби човек који је волио да бије и да туче. Ипак мислило се да је он један од људи који су се мењали вековима али да је стално патио од главобоље и имао упалу зглобова.
Населио се у пећинама и почео је да слика свакакве слике.
Имао је већи мозак од нашег, био је снажнији и спретнији.
Та врста или појава новог човека је изумрла 30.000 године п.н.е (праисторијско доба). Док је ова врста полако изумирала појавила се још једна врста праљуди а то је хомо сапиенс сапиенс или такозвани кромањонци јер је један костур нађен у области Кро- Мањон у Француској па су тако и добили име.
Градили су куће у којима су се зими скривали током великих мећава.
Били су доста цивилизовани и створили су можда и прве градове на свету.

bonjour што би реко делбој:D:D:D

видим ја штошта теби није јасно:D
занимљиво је колико грчевито браните теорију која вас назива мајмунима
Sale, što napisa Zazijavalo, jesi li ti malouman? :dontunderstand:

познати еволуциониста - енгелс
"anteil der Arbeit an der Menschwerdung des Affen"
:per:

шта кажу познати еволуционисти о теорији коју проучавају

Colin Patterson, poznati evolucionista paleontolog, voditelj londonskog prirodnjackog muzeja iskreno svedoči o svojoj šokiranost manjkom dokaza za njihove ideje :

„Više od 20 godina mislio sam da radim na evoluciji...šokiralo me da sam radio na tome 20 godina, a nije bilo niti jedne stvari koju sam znao o tome. Bio je priličan šok naučiti da neko može biti tako dugo u zabludi...tako sam zadnjih nedelja postavljao jednostavno pitanje različitim ljudima i grupama ljudi. A pitanje je ovo :' Možete li mi reći bilo šta o evoluciji...bilo šta za šta mislite da je istinito? Pokušao sam pitati članove geološkog odeljenja...i jedini odgovor koji sam dobio bio je tisina. Pokušao sam kod članova evolucijskog morfološkog seminara univerziteta u Cicagu – vrlo prestižnom telu evolucionista – i sve što sam dobio bila je dugotrajna cutnja. Ali, slučajno jedna je osoba rekla: „ Ja znam jednu stvar – to [evoluciju] se ne bi trebalo učiti u srednjim školama.“

Paul Lemoine, evolucionista i bivši direktor Nacionalnog prirodnjackog muzeja u Parizu:

„Teoriju evolucije u koje su naši mladi studenti uvedeni čine dogmu koju svet nastavlja podučavati. Ali svako u svojoj specijalnosti, zoolog i botaničar, dolazi do zaključka da nijedno od dostupnih tumačenja nije
zadovoljavajuće...rezultat ovoga sažetka jeste da je teorija evolucije nemoguća.“

Christian de Duve
, nobelovac evolucionista organski hemičar, govoreći o mogućnosti da živa
celija nastane slučajnošću, kaže da za to “večnost ne bi bila dovoljna da se proizvede…”.

Dr. Soren Lovtrup,
čuveni švedski evolucionista u knjizi „Darwinizam: odbacivanje mita“ 1987.godine
napisao je:

„Velika je nesreća kada cela grana nauke postane zavisna od pogrešne teorije. Ali upravo se to dogodilo biologiji...jednoga dana Darwinov mit biće označen kao najveća prevara u istoriji nauke.“

Frank Tipler, evolucionista fizičar 1994. godine :

„ Kada sam počeo karijeru kao kozmolog, pre nekih dvadeset godina, bio sam uvereni ateista.
Nikada ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću jednog dana pisati knjigu čiji je smisao pokazati da su središnje tvrdnje Judeo-hrišćanske teologije zapravo istinite, da su te tvrdnje isključivi zaključci zakona fizike kako ih sada razumemo.“

Chandra Wickramasinghe
, matematičar i astronom sa univerziteta u Cardiffu i direktorica Cardiffskog centra za astronomiju 1981. godine:

„Od mojeg najranijeg obučavanja za naucnika, bila sam vrlo snažno podvrgnuta ispiranju mozga da bih verovala da nauka ne može postojati sa bilo kakvom vrstom stvaranja...sada shvaćtmo da jedini logičan odgovor na život jeste Stvaranje.“ „Verovatnost spontanog formiranja života iz nežive stvari je jedan naspram broja sa 40.000 nula iza toga... to je dovoljno veliko da sahrani Darwina i celu teoriju evolucije. Život je morao biti smišljeni produkt jedne Inteligencije, s obzirom da nije nastao slučajno ili iz neke primitivne smjese, koje nije bilo ni na ovoj, a ni na bilo kojoj drugoj planeti.“
Sale, sve ove navode smo već demolirali više puta na ovoj ili na druge dve teme o evoluciji.
Nije jasno zbog čega se pozivaš na kreacionističke laži koje su već dokazane kao laži. :dontunderstand:

Npr. Ti i ja odemo na neko nalaziste i iskopamo skelet bilo kojeg Canidae sisara.Medjutim,sacuvani su samo delovi desne noge i lobanje,na osnovu kojih ne mozemo da rekonstruisemo skelet.Zatim na drugom mestu pronadjemo skelet istog Canidae sisara, kod kog su sacuvane karlica i butna kost.Kod nekog treceg fosila nadjemo neke druge karakteristike,kod cetvrtog isto....itd.
Šta smo iskopali, shit-bull-a?

Ne znam kojom logikom si dosao do takvog zakljucka.

Pa ne znaš.
Koliko puta sam tražio da postaviš i objasniš matematički model crnih rupa, i nisi znao.
A uveliko si o njima razglabao, kao da ih imaš u malom prstu.
Rekoh, ako znaš, a ne znaš sasvim, onda znaš da ne znaš, odnosno ne znaš, jer to je ono što znaš.

A onaj koji zna da ne zna, taj je na putu da zna, jer čovek ne otkriva ono što zna, već otkriva ono što ne zna.

A ako ne znaš da znaš da ne znaš, onda Ti brate ne znaš da ne znaš. I onaj, koji ne zna da ne zna, taj nije na putu da zna.
Dakle, prvi uslov da znaš jeste da znaš da ne znaš, odnosno da ne znaš.
Ti ako tvrdiš da znaš, ikada nećeš biti na putu da znaš.
Eto, puštam Tebi da odrediš stepen besmisla ovoga što govorim.

ако се добро сећам ти си од мене тражио да овде одржим опсежно предавање о црним рупама, са циљем да се ти увериш да знам о чему причам. што сам ја наравно, осим укратког објашњења црних рупа, одбио и упутио те на линкове.

ево ти опет линк, скини књижицу у пдф-у па читај http://www.nasa.gov/pdf/377674main_Black_Hole_Math.pdf

Ne postavlja Te u istu ravan sa mnom, ali Te postavlja na put da znaš molekularnu biologiju.

степен бесмисла је и даље топ. зато што мој циљ није молекуларна биологија нити ја морм да знам молекуларну биологију да бих био у вези са знањем како настаје беба. знам довољно, онолико колико смо учили у средњој давно било па се доста и заборавило, о репликацији днк, којим фазама се диференцира зигот итд.

Zato što su Lorencove transformacije veza sa crnim rupama i velikim praskom.
Zato što ne možeš imati vezu sa nečim, sa čime nemaš vezu.

Pa da, poznajem dosta takvih poput Tebe, koji sa svim pomalo imaju veze, i sa ičim u celosti nemaju veze.
A nazivali smo ih vezare.
U prevodu, znate o svega po malo, ali ništa kako treba.

Zaista infantilan ad hominem udarac. Posto religija nije tako ubedljiva alternativa odgovarajucim naucnim disciplinama u traganju za odgovorima na fundamentalna pitanja o postanku i razvitku svemira, zivota, etc, efikasnije je ateiste staviti pred izazov da svoje tvrdnje potkrepe kompleksnim matematickim aparatom i mehanizmima reakcija komplikovanih biohemijskih procesa. Buduci da je ishod tog, za istinitost naucnih sudova, laznog izazova u najvecem broju slucajeva unapred poznat, pateticni i snishodljivi likovi poput ovog iznad u trijumfalnom raspolozenju zakljucice kako ateisti generalno o onome sto govore nemaju pojma barem koliko i vernici kada samouvereno nagvazdaju o svojim imaginarnim prikazama. A nista dalje od istine.

Cujmo zato nekoga ko bi po visoko zadatim kriterijumima ovog piskarala ipak imao pravo da ponesto kaze o crnim rupama, Velikom prasku, postanku svemira i drugim, za smrtnike nepristupacnim temama. Stiven Hoking u predgovoru svoje kultne, naucno-popularne knjige 'Kratka istorija vremena' pise:

Odlučio sam da pokušam da napišem jednu popularnu knjigu o prostoru i vremenu pošto sam 1982. održao na Lebovoj katedri na Harvardu niz predavanja. Već je postojao priličan broj knjiga o ranoj Vaseljeni i crnim rupama, u rasponu od veoma dobrih, kao što je Vajnbergovo delo Prva tri minuta, do veoma rđavih, koje neću pominjati. No, došao sam do zaključka da se nijedna od njih ne bavi uistinu pitanjima koja su mene uputila ka izučavanju kosmologije i kvantne teorije. Odakle potiče Vaseljena? Kako je i zašto počela? Da li će se okončati i, ako do toga dođe, kako će se to odigrati? Postoje pitanja koja su od interesa za sve nas. Ali moderna nauka postala je tako tehnička, da je samo veoma mali broj stručnjaka kadar da se razabere u matematici koja se tu koristi. No, osnovne zamisli o nastanku i sudbini Vaseljene mogu se izložiti i bez matematike, na način koji je dostupan ljudima bez naučnog obrazovanja. Upravo sam ja to pokušao da učinim u ovoj knjizi. Na čitaocu je da prosudi koliko sam u tome uspeo.

Neko mi je kazao da ću, kad god uvedem neku jednačinu u knjigu, prepoloviti broj njenih kupaca. Odlučio sam stoga da potpuno izostavim sve jednačine. No, na kraju sam, ipak odstupio od ove odluke, navevši znamenitu Ajnštajnovu jednačinu, E = mc2. Nadam se da ovaj prizor nije prestravio polovinu mojih potencijalnih čitalaca...

Ne vidim sta bi jos trebalo dodati na ionako glupu primedbu... :roll:

Poslednja izmena:
ако се добро сећам ти си од мене тражио да овде одржим опсежно предавање о црним рупама, са циљем да се ти увериш да знам о чему причам. што сам ја наравно, осим укратког објашњења црних рупа, одбио и упутио те на линкове.

ево ти опет линк, скини књижицу у пдф-у па читај http://www.nasa.gov/pdf/377674main_Black_Hole_Math.pdf

Don't shit-bull to me.
Tu slikovnicu Black Holes For Dummies, na nivou 4. razreda srednje poturaj instant naučnicima.

Ali moderna nauka postala je tako tehnička, da je samo veoma mali broj stručnjaka kadar da se razabere u matematici koja se tu koristi. No, osnovne zamisli o nastanku i sudbini Vaseljene mogu se izložiti i bez matematike, na način koji je dostupan ljudima bez naučnog obrazovanja.

Kakvo licemerno, laskavo uvlačenje gordeljivim ateistima pod kožu, koje veliča njihovu pamet i znanje, i to bez potrebe da se zamaraju matematikom.
Kako neko reče, zaista infantilan ad hominem udarac.

P.S. Čak i Black Holes For Dummies ima u sebi malo matematike.

Sale, što napisa Zazijavalo, jesi li ti malouman? :dontunderstand:

е у лепо си друштво упао:D

Sale, sve ove navode smo već demolirali više puta na ovoj ili na druge dve teme o evoluciji.
Nije jasno zbog čega se pozivaš na kreacionističke laži koje su već dokazane kao laži. :dontunderstand:

демолирао, па ви сте бре неки ратоборни еволуционисти
да резимирамо
атеисти разбуцавају
еволуционисти демолирају

па се питате одакле толики ратови:mrgreen:

нисте ви ништа доказали сем да браните чињеницу да вас теорија еволуције назива МАЈМУНИМА, што ћу на крају заиста и да помислим.
видиш да су неким еволуционистима отворене очи, тј многима који су се искључиво бавили истом, остали сте ви јадници који и даље живите у тим лажима бранећи је грчевито.

:D:D:D

Svi smo učili u školi da je čovek postao od majmuna i samo od majmuna.To je vremenom postala svojevrsna dogma koja ne trpi bilo kakvo protivljenje. Nedavno se pojavila i jedna teorija iz oblasti evolucije koja govori da su današnje kokoške nastale od dinosaurusa?! Neverovatno na šta su sve spremni da bi odbranili teoriju evolucije, ali ...Naučnici koji su godinama usavršavali Darvinovu teoriju, pronalazili navodno karike koje nedostaju, pisali brdo knjiga na tu temu i zarađivali gomile para na njima, jednostavno ne dozvoljavaju bilo kakvu sumnju u njihove tvrdnje i naravno u Darvinovu teoriju.

Prema Čarlsu Darvinu, jedan od razloga što ljudi nisu tako dlakavi kao majmuni je u tome što je muškarac pokazivao veću naklonost prema glatkoj koži žene !?
:eek::hahaha::hahaha::hahaha:

po rečima filozofa Toma Betela:' Evolucija je možda najrevnosnije čuvana dogma američke javne filozofije. Mnogi zlatni standardi su napušteni, ali darvinizam će biti branjen do poslednjeg daha'.
паметан неки филозоф, слажем се са њим:D
а да и он је малоуман:rotf::rotf::rotf:

Darvin je u "Poreklu vrsta" posvetio celo poglavlje teškoćama koje je on sam video za svoju verziju ove teorije. Njegova knjiga sadrži preko 800 nagađanja, koja su u suštini potpuno nenaučna. Mnogo puta je upotrebio fraze kao što su "smatramo", "ako pretpostavimo", "možda", "moglo je biti"

одричете ли се дарвина као јеховци расела а?:per:

"Pažljivi čitalac naučnih časopisa ne može da ne bude upozoren na sve raširenija govorkanja da je nešto trulo u državi darvinizma." (Niles Eldredge, Nature 22.8.1985, p683). Izrazito pro-evolucionistički časopis Nature, objavio je članak "Razvoj evolucionih teorija" gde konstatuje da je "teorija darvinizma neprikladna da objasni evoluciju u toku ogromnog perioda vremena" (2. nov. 1984., str 386). Isti časopis kaže da "glavno pitanje evoluciji danas ostaje isto kao i u Darvinove dane: da pokaže poreklo i zajedničkog pretka, kako je došlo do neverovatne raznolikosti života?" (20. jul 1988., str. 206).

мора се нешто и за касније оставити:D

:gace:

Back