познати еволуциониста - енгелс
"anteil der Arbeit an der Menschwerdung des Affen"
шта кажу познати еволуционисти о теорији коју проучавају
Colin Patterson, poznati evolucionista paleontolog, voditelj londonskog prirodnjackog muzeja iskreno svedoči o svojoj šokiranost manjkom dokaza za njihove ideje :
„Više od 20 godina mislio sam da radim na evoluciji...šokiralo me da sam radio na tome 20 godina, a nije bilo niti jedne stvari koju sam znao o tome. Bio je priličan šok naučiti da neko može biti tako dugo u zabludi...tako sam zadnjih nedelja postavljao jednostavno pitanje različitim ljudima i grupama ljudi. A pitanje je ovo :' Možete li mi reći bilo šta o evoluciji...bilo šta za šta mislite da je istinito? Pokušao sam pitati članove geološkog odeljenja...i jedini odgovor koji sam dobio bio je tisina. Pokušao sam kod članova evolucijskog morfološkog seminara univerziteta u Cicagu – vrlo prestižnom telu evolucionista – i sve što sam dobio bila je dugotrajna cutnja. Ali, slučajno jedna je osoba rekla: „ Ja znam jednu stvar – to [evoluciju] se ne bi trebalo učiti u srednjim školama.“
Paul Lemoine, evolucionista i bivši direktor Nacionalnog prirodnjackog muzeja u Parizu:
„Teoriju evolucije u koje su naši mladi studenti uvedeni čine dogmu koju svet nastavlja podučavati. Ali svako u svojoj specijalnosti, zoolog i botaničar, dolazi do zaključka da nijedno od dostupnih tumačenja nije
zadovoljavajuće...rezultat ovoga sažetka jeste da je teorija evolucije nemoguća.“
Christian de Duve, nobelovac evolucionista organski hemičar, govoreći o mogućnosti da živa
celija nastane slučajnošću, kaže da za to “večnost ne bi bila dovoljna da se proizvede…”.
Dr. Soren Lovtrup, čuveni švedski evolucionista u knjizi „Darwinizam: odbacivanje mita“ 1987.godine
napisao je:
„Velika je nesreća kada cela grana nauke postane zavisna od pogrešne teorije. Ali upravo se to dogodilo biologiji...
jednoga dana Darwinov mit biće označen kao najveća prevara u istoriji nauke.“
Frank Tipler, evolucionista fizičar 1994. godine :
„ Kada sam počeo karijeru kao kozmolog, pre nekih dvadeset godina, bio sam uvereni ateista.
Nikada ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću jednog dana pisati knjigu čiji je smisao pokazati da su središnje tvrdnje Judeo-hrišćanske teologije zapravo istinite, da su te tvrdnje isključivi zaključci zakona fizike kako ih sada razumemo.“
Chandra Wickramasinghe, matematičar i astronom sa univerziteta u Cardiffu i direktorica Cardiffskog centra za astronomiju 1981. godine:
„Od mojeg najranijeg obučavanja za naucnika, bila sam vrlo snažno podvrgnuta ispiranju mozga da bih verovala da nauka ne može postojati sa bilo kakvom vrstom stvaranja...sada shvaćtmo da jedini logičan odgovor na život jeste Stvaranje.“ „Verovatnost spontanog formiranja života iz nežive stvari je jedan naspram broja sa 40.000 nula iza toga... to je dovoljno veliko da sahrani Darwina i celu teoriju evolucije. Život je morao biti smišljeni produkt jedne Inteligencije, s obzirom da nije nastao slučajno ili iz neke primitivne smjese, koje nije bilo ni na ovoj, a ni na bilo kojoj drugoj planeti.“