Da li bi mogla da mi ukažeš na primeru populacija zelenog slavuja šta su po tebi tvrdnje, ali ne i činjenice?
Populacija koja živi u tropskom pojasu, kako je istovremeno izložena i većoj temperaturi i većoj insolaciji, vremenom je razvila više melanina u koži.
Tehnološka inovacija odeće je došla tek dosta kasnije.
Da je prvo nastala lagana odeća, kakvu nose Arapi, danas ne bi bilo crnaca.
Naravno, ovo je pojednostavljenje do banalizacije, koje služi samo da ilustruje princip.
Evolucija je promena. Govoriti o promeni kao napretku u odnosu na stanje pre promene, a van konteksta promene sredine, nema nikakvog smisla.
Posmatraj evoluciju kao adaptiranje na nove uslove.
Kada je leto, na automobil stavljaš letnje gume, a kada je zima, zimske.
Koje su gume bolje? Zavisi od toga koje je godišnje doba trenutno.
Svakako da su evolucijom u velikom broju slučajeva složenost uvećava. No, ja ne bih žurio za upotrebom termina
napredak, jer on nije iz ove priče.
To je činjenica.
Sa promenom uslova sredine, ukoliko se isti ne mogu u potpunosti prigušiti tehnologijom, doći će i do evolutivnih promena ljudske vrste ili će ljudska vrsta izumreti.

Reč o uranijum-olovo datiranju.
Geochronology of the Jack Hills detrital zircons by precise U–Pb isotope dilution analysis of crystal fragments, Yuri V. Amelin, Chemical Geology, Volume 146, Issues 1-2, 25 April 1998, Pages 25-38
Sale, ako nisi primetio, ja sam na tvoja pitanja odgovarao kao da ih postavljaš jer te zaista zanima odgovor, a ovo što navodiš zaista ni na koji način nisi mogao da zaključiš na osnovu mojih poruka.