Evolucija vs Kreacija

Ali niko sa sigurnošću ne može da kaže da te figurice ne potiču od Indijanaca. Čak šta više dokazano je suprotno. Figure koje su pronađene ispod šerifove kuće na većoj dubini sigurno nisu zakopane tu na brzinu pa kao šatro pronađene. Jasno je da su zakopane u davna vremena. Niko nije dokazao da su figurice napravili i zakopali neki brezobrazni "kreacionisti".:). Onda je jasno da su stare civilizacije na tom području znale za njih. Slično je i na zidinama Vavilona, na rimskim vazama i drugim lokalitetima gde su pronađeni crteži dinosaurusa. No, kao što rekoh o tome se ne govori zato što to kvari ustaljeni koncept po kome su dinosaurusi morali izumreti pre 65 miliona godina i tačka. Tako se mora verovati. E sad mnogi evolucionisti se ne bave ovim pitanjem iz različitih moralno-egzistencijalnih razloga. Mogu ostati bez posla što se dešavlo i dešava. Ali ima i nezavisnih ali oni su u manjem broju.

Kao sto sam vec rekao, ne postoji dokaz da su figurice stare , novija datiranja to pokazuju. Mozes li da mi objasnis zasto ne nalazimo dinosauruse danas i zasto ne nalazimo njihove fosile mladje od 65 miliona godina ? :)

Kao sto sam vec rekao, ne postoji dokaz da su figurice stare , novija datiranja to pokazuju. Mozes li da mi objasnis zasto ne nalazimo dinosauruse danas i zasto ne nalazimo njihove fosile mladje od 65 miliona godina ? :)

Novija datiranja su "novija" ali nisu 100% apsolut. Ali ti mi ne odgovori šta je sa onim fighuricama nađenim na većim dubinama? Da ih nisu zakopali neki kreacionisti možda? A da je zakopano to bi moglo da se proveri jer bi se mogli pronaći ispreturani slojevi zemlje na tom mestu. Ima li tako šta Lazo B.?

Drugo, a ko kaže da nema i sada dinosaurusa? Rekoh to da u centraloj Africi domoroci prepoznaju sa slika dinosaurusa životinje koje su viđale. Ima ih ali vrlo malo i uglavnom žive u močvarama daleko od domašaja ljudi koji su ih posle Potopa masovno istrebili.

A datiranje fosila na 65 miliona godina se zasniva na metodama radiodatiranja koje nisu pouzdane. Istim metodama su datiranje stene na Havajima nastale pre 200 godina a radiometrijsko datiranje pokazalo starost od 300 miliona godina. Toliko o radiometrijskom datiranju miliona godina.

pozz

Kojim figuricama na vecin dubinama ? Gde su dokazi, podaci , datiranja , tako nauka i znanje napreduju. Gde su dokazi o masovnom istrebljenju dinosaurusa posle potopa, gde su dokazi za potop , gde su dokazi da su i dalje zivi , toliko vrsta otkrivamo i dalje a ni jednog dinosaurusa vec stotinama godina ?

Ovo sam cekao :D Datiranje koje dokazuje stvari koje tebi ne odgovaraju odma nije tacno i geolozi nemaju pojma sta rade :D

Da pogledamo koliko su sanse da su te metode netacne, znaci po fosilima vidimo da svi dinosaurusi sem ptica nestaju pre 65 miliona godina i to ne samo dinosaurusi nego vecina vrsta , nakon nekog vremena nalazi se veliki krater koji bi mogao da izazove tu katastrofu , datiranje se slaze sa datumom vec prethodno poznatog istrebljenja , koja komedija a :D Znaci opet se vracamo na ono, ili je globalna zavera svih naucnika ili je istina, trece ne postoji.

Kojim figuricama na vecin dubinama ? Gde su dokazi, podaci , datiranja , tako nauka i znanje napreduju. Gde su dokazi o masovnom istrebljenju dinosaurusa posle potopa, gde su dokazi za potop , gde su dokazi da su i dalje zivi , toliko vrsta otkrivamo i dalje a ni jednog dinosaurusa vec stotinama godina ?

Ovo sam cekao :D Datiranje koje dokazuje stvari koje tebi ne odgovaraju odma nije tacno i geolozi nemaju pojma sta rade :D

Da pogledamo koliko su sanse da su te metode netacne, znaci po fosilima vidimo da svi dinosaurusi sem ptica nestaju pre 65 miliona godina i to ne samo dinosaurusi nego vecina vrsta , nakon nekog vremena nalazi se veliki krater koji bi mogao da izazove tu katastrofu , datiranje se slaze sa datumom vec prethodno poznatog istrebljenja , koja komedija a :D Znaci opet se vracamo na ono, ili je globalna zavera svih naucnika ili je istina, trece ne postoji.

Ма нигде подвала креациониста.

Ne čitaš pažljivo. Lepo je navedeno o kojim figuricama se radi.

Ovo sam cekao Datiranje koje dokazuje stvari koje tebi ne odgovaraju odma nije tacno i geolozi nemaju pojma sta rade

Žao mi je ali se na mnogim primerima poput ovog pokazalo da radio-datiranje nije pouzdano. A sa druge strane isto pitanje tebi. Znači kada radio-datiranje treba za rad evolucionih postavki da pokaže kratak vremenski period onda je dobrodošao:) a kada su potrebni dugi vremenski periodi onda se to oberučke prihvata:).

Da pogledamo koliko su sanse da su te metode netacne, znaci po fosilima vidimo da svi dinosaurusi sem ptica nestaju pre 65 miliona godina i to ne samo dinosaurusi nego vecina vrsta , nakon nekog vremena nalazi se veliki krater koji bi mogao da izazove tu katastrofu , datiranje se slaze sa datumom vec prethodno poznatog istrebljenja , koja komedija a

Da, krater koji bi mogao ali i ne mora:). Sa druge strane nemamo materijalni dokaz da je neki asteroid udario i napravio krater a krateri nastaju i zahvaljujući vulkanima. Nema ništa od toga....pretpostavke. Alvarezova hipoteza nastala 1981 godine je samo "hipoteza"....

- - - - - - - - - -

Nisam rekao da su dinosaurusi preživeli potop nego da su posle Potopa istrebljeni....Sa Nojem u kovčegu su sačuvane reprezentativne vrste:)

Da radio datiranje nije pouzdano ne bi se koristilo u geologiji, opet pocinjete sa teorijama zavera i naucnom fantastikom, forumasi pametniji od naucnika.
Ne postoje sanse da je ovaj krater nastao od vulkana, cak i da jeste opet ne menja cinjenice da se podudara sa datumom od pre 65 miliona godina, ali postoji debata oko detalja https://en.wikipedia.org/wiki/Chicxulub_crater

The age of the rocks marked by the impact shows that this impact structure dates from roughly 66 million years ago, the end of the Cretaceous period, and the start of the Paleogene period. It coincides with the K–Pg boundary, the geological boundary between the Cretaceous and Paleogene. The impact associated with the crater is thus implicated in the Cretaceous–Paleogene extinction event, including the worldwide extinction of non-avian dinosaurs. This conclusion has been the source of controversy. In March 2010, 41 experts from many countries reviewed the available evidence: 20 years' worth of data spanning a variety of fields. They concluded that the impact at Chicxulub triggered the mass extinctions at the K–Pg boundary

Znaci mnogi eksperti iz raznih zemalja su istrazivali dokaze skupljane decenijama i dosli su na zakljucak da je ovaj udar bio najbitniji kod istrebljenja dinosaurusa

. Some critics, including paleontologist Robert Bakker, argue that such an impact would have killed frogs as well as dinosaurs, yet the frogs survived the extinction event.[45] Gerta Keller of Princeton University argues that recent core samples from Chicxulub prove the impact occurred about 300,000 years before the mass extinction, and thus could not have been the causal factor.[46] However, this conclusion is unsupported by radioactive dating and sedimentology.[42][44]

Kao i kod svega u nauci, postoje naucnici koji se ne slazu sa zvanicnim saznanjima, ali cak ni oni ne sumnjaju u same naucne metode, niko od njih ni ne pomislja da su dinosaurusi ziveli sa ljudima.
Ti cak pokusavas bajkama da objasnis stvarnost ( bajka o potopu ). :)

Da radio datiranje nije pouzdano ne bi se koristilo u geologiji, opet pocinjete sa teorijama zavera i naucnom fantastikom, forumasi pametniji od naucnika.

Ja poštujem naučnike i zato imam rezona da prihvatim neke teorije a neke odbacim. To što navodim činjenice je dokaz da poštujem naučnike i nauku a ne da se smatram pametnijim od njih.:). Znači kada se ne slažem sa zvaničnom dogmom onda sam teoretičar zavere. Ma neka bude. Meni su činjenice bitne.

Ne postoje sanse da je ovaj krater nastao od vulkana, cak i da jeste opet ne menja cinjenice da se podudara sa datumom od pre 65 miliona godina, ali postoji debata oko detalja https://en.wikipedia.org/wiki/Chicxulub_crater

Zašto ne postoje? Do 1981 godine niko nije verovao da je taj krater povezan sa nestankom dinosaurusa:). I onda se od tada uspostavlja Alvarezova "hipoteza".
Kao drugo, nemamo materijalnijh dokaza o asteroidu jer bi ostao neki deo asteroida sačuvan. Ako nema materijalnih dokaza šta onda? Takođe za neke asteroide koji su sačuvani postoje radiometrijska datiranja od 5-15 milijardi godina starosti. Znači stariji od Zemlje........A čak i da su 5 milijardi godina stari ne bi se moglo prihvatiti datiranje.

Radiometrijsko datiranje je nepouzdano zato što se zasniva na pretpostvljenim količinama roditeljskih elemenata koje niko ne može da proveri. Recimo poluraspad od urana-238 do olova-206 se meri na 4,5 milijarde godina. Onda dođe naučnik i proveri količinu jednog i drugog elementa i utvrdi da je recimo 50-50% jednog i drugog i tvrdi da je nešto staro 4,5 milijarde godina. Međutim, problem je višestruk jer se ne zna prvobitna količina urana i olova koje ne potiče od urana. Ako se to ne zna onda se ne može praviti nikakav vremenski raspon koji je protekao od početka. Kao drugo, problem je što nepostoji u prirodi zatvoren sistem. Znači ništa ne može sprečiti priliv urana u olova i drugih međuelemenata koji nastaju u međuperiodu od pretvaranja urana u olovo kao finalni produkt. Niko ne može sprečiti ni odliv svih ovih elemenata a onda je vremenska skala dodatno poremećena. Kao treće, vreme poluraspada može biti dugačije u zavisnosti od vremenskih uslova. Čim se promene uslovi na zemlji i to drastično onda dolazi i do drastične promene polurspada elementa koji mogu biti ubrzani ili usporeni pa je opet zamišljeni vremenski protok poremećen. Svi ovi faktori utiču da se ne možemo iz zdravorazumskih razloga osloniti na radiometriju. Zato na Havajima stene stare oko 200 godina proglašene su za stare oko 300 miliona godina jer mlade stene zbog nagomilanog priliva urana i olova tokom njihovog nastanka izgledaju 1000 i milion puta starije. Sve su to nedoumice koje evolucionisti prenebregavaju. Ali dobro....ko želi da bude nepristrasan mora da pokuša da izađe iz dogmatskih okvira.

Naravno, prihvatas ono sto se slaze sa tvojim verovanjima a zato sto je toga vrlo malo moras da odbacis vecinu , ne samo biologiju , genetiku nego i geologiju, sad ti meni tu nesto pises o tome zasto vecina geologa nema pojma sta radi i ja treba da to shvatam ozbiljno ?
Na kraju teksta si stavio evolucionisti :D ( verovatno su to svi ovi geolozi koji datiraju fosile zajedno sa geneticarima, biolozima itd. ) To je upravo razlog zbog kojeg je poricanje evolucije toliko ludo, jer moras da pretpostavis da si pametniji i da vise znas od eksperata iz tih polja.

Naravno, prihvatas ono sto se slaze sa tvojim verovanjima a zato sto je toga vrlo malo moras da odbacis vecinu , ne samo biologiju , genetiku nego i geologiju, sad ti meni tu nesto pises o tome zasto vecina geologa nema pojma sta radi i ja treba da to shvatam ozbiljno ?
Na kraju teksta si stavio evolucionisti :D ( verovatno su to svi ovi geolozi koji datiraju fosile zajedno sa geneticarima, biolozima itd. ) To je upravo razlog zbog kojeg je poricanje evolucije toliko ludo, jer moras da pretpostavis da si pametniji i da vise znas od eksperata iz tih polja.

Ja navedoh činjenično zbog čega se ne slažem i ozbiljne nedoumice koje tradicionalisti prave. To je smo vrh ledenog brega...ali sasvim dovoljno da se vidi koliko toga mora da se prihvati i koliko pitanja mora da se prenabregne da bi se prihvatilo ono zvanično. No, pozdravljam svakoga ko svoje stavove gradi na proispitivanju svega beskompromisno. Ako i ti gradiš svoj stav na tom temelju pozdravljam. Budi slobodan da sve preispitaš otvoreno.

Pozdrav.

- - - - - - - - - -

Postavio sam pitanje kako su preziveli jer ako je voda nadvisila najvise planine ne bi imali kiseonika a i smrzli bi se. :)

Pa odgovorio sam. Rekao sam da su reprezentativne vrste uzete u kovčeg. Nisu morali svi dinosaurusi da uđu. Tako su preživeli:)

Ti gradis svoje stavove tako sto preispitas sve beskompromisno a verujes u bajku o potopu pre nego sto ces da prihvatis naucne cinjenice ? :D

Kako su te reprezentativne vrste prezivele smrzavajuce temperature i manjak kiseonika na visinama iznad Mont Everesta ?

Ti gradis svoje stavove tako sto preispitas sve beskompromisno a verujes u bajku o potopu pre nego sto ces da prihvatis naucne cinjenice ?

Po onome što mogu svojim slobodnim razmatranjem da utvrdim je da je Biblijski izveštaj autentičniji od tradicionalističkog evolucionističkog. Upravo slobodno preispitivanje mi daje za pravo da tako verujem. :)

Kako su te reprezentativne vrste prezivele smrzavajuce temperature i manjak kiseonika na visinama iznad Mont Everesta ?

Slično kao "kozja bradiica":). Sistem prilagođavanja....:)

Evolucija je posmatran proces, nista iz biblije nije posmatran proces, tu se zavrsava svaka prica.

Nije moguce tako brzo prilagodjavanje, da je moguce ni jedna vrsta ne bi izumrla , mozemo da pogledamo dokaze.

https://en.wikipedia.org/wiki/Altitude_sickness

Altitude sickness can first occur at 1,500 metres, with the effects becoming severe at extreme altitudes (greater than 5,500 metres). Only brief trips above 6,000 metres are possible and supplemental oxygen is needed to avert sickness. Znaci prvi simptomi bolesti od visine se mogu osetiti na 1500 metara , na visini iznad 6000 metara moguce je samo kratko zadrzavanje i potrebne su boce sa kiseonikom , hajde sada da pogledamo koje to planine je morala voda da predje.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_highest_mountains

Na linku je lista od 109 planina visine iznad 7200 metara, dok je najvisi Mont everest sa skoro 9 kilometara , znaci nije moguce da bi zivotinje i posada preziveli ni jedan dan na tim visinama, a i sama povrsina vode bi se smrzla, znaci dokazano nemoguce.

Na linku je lista od 109 planina visine iznad 7200 metara, dok je najvisi Mont everest sa skoro 9 kilometara , znaci nije moguce da bi zivotinje i posada preziveli ni jedan dan na tim visinama, a i sama povrsina vode bi se smrzla, znaci dokazano nemoguce.

Ima jedan propust u ovome rezenovanju. Mont Everest nije postojao pre Potopa tj. nije bio toliko visok ako je uopšte i postojao jer nije bilo tako visokih planina. Mont Everest je nastao nakon Potopa tj. pod uticajem naglog izdizanja i spuštanja zemljinih ploča pod uticaem globalne katastrofe. Tako da to trebamo imati na umu. Kao drugo ljudski i životinjski organizmi pre Potopa su bili mnogo jači i snažniji nego danas i ubrzo nakon Potopa. Biblija govori da je recimo ljudski vek naglo počeo da se smanjuje već nekih 100 godina posle Potopa. Tako da i to treba imati u vidu. Ako je tako onda je i prilagodljisvost organizama bila veća. Takođe trebamo imati u vidu da i danas postoje "nagle prilagodljivosti" živoh organizama po potrebi. Recimo mačke i drugi mesojedi mogu prema potrebi konzumirati travu jer se dogodi trenutna promena i prilagodljivost prema potrebi organizma. Isto i sa onom ribom mužjakom koji kada ugine automatski se dešava promena tako što jedna od ženki automatski postaje mužjak. I slični primeri koji ukazuju da u dnk postoji informacija koja deluje prema smislu i potrebi radi opstanka. Kako god obilje primera i informacija koji daju za pravo drugačijoj slici sveta od ustaljene.:)

Nema sta da pustim kada se cela prica vrti oko toga, sta si napisao u celosti ?

" Mont Everest nije postojao pre Potopa tj. nije bio toliko visok ako je uopšte i postojao jer nije bilo tako visokih planina. " Dokaz ?

" Kao drugo ljudski i životinjski organizmi pre Potopa su bili mnogo jači i snažniji nego danas i ubrzo nakon Potopa " Dokaz ?

Vrtse mogu da se prilagode u slucaju katastrofa, to i jeste evolucija , problem je u tome sto ako se ne dese potrebne mutacije u pravo vreme nece se prilagoditi, zato vecina vrsta koje su postojale ne postoje vise.

Еволуција није посматрани процес. Ти ми звучи као мантра Библија је Божја реч. Ни једно ни друго није тачно. Библију су написали и измислили јевреји као њиховог Бога и не постојећег Христа. Еволуција је посматран процес то је лаж. јер је немогуће посматрати нешто што се наводно десило пре неколико милиона година. Фосили, кошчурине, као ни упоређивање састава није довољно да нам било шта покаже. То што неке изумрле врсте примата имају сличан састав само указује на чињеницу да нас је све створила иста планета и њена природа. Цела ова планета је један џиновски живи организам способан да ствара други живот.

Back