Evolucija vs Kreacija

Ako te zanima ta tematika - evolucionizam i kreacionizam, predlažem ti da se upoznaš sa obe teorije. Možda da prvo pročitaš, na primer, Darvinovo ''Čovekovo poreklo'', pa onda (ili uporedo) nešto od kreacionističke literature, na primer, ''Ikone evolucije'', Džonatan Vels i ''Krah evolucije'' (ne znam zašto su stavili taj naslov, naslov originala je ''The Fossils Still Say No!''), Djuen Giš.

a ja ti predlazem da iz ugla kreativne inteligencije
ili inteligentne kreacije

(po 6. put)
OBJASNISH SLEPO CREVO KOD CHOVEKA

:cool: hvala

go go onisifor
mene jedno zanima
bejah pre neki dan u DM-u i stoji neki katalog, na njemu Katarina Rebracha, i pishe: lepota je dar prirode (onako, bash pro-evolucionistichki, sluchajno da se ne pomene neka svesna sila ili neshto tako, Bozhe ti me oprosti, sramota o tome u 21.veku i razmishljati! pu pu)
i sada se ja mislim, kako to da
neshto tako prekrasno kao shto je lepa zhena (sad ce da kazhu da to ne postoji, sve je relativno, ali postoji itekako i to toliko lepe da ti dah zastane, koji god ukusi i parametri ti bili)
nastala sama od sebe
i to samo za 9 meseci?
jer praktichno, beba ne postoji (tako kazhe medicina) do odredjenog trenutka posle oplodjenja
dakle, ne postoji u trenutku samog oplodjenja
je li to znachi da ona evoluira za devet meseci?
fetus je ruzhan jako, to stoji
i pretvori se za 9 meseci u lepo, skladno, smisleno bice?
pa to je premalo vremena za bilo shta, a kamoli za evoluciju ili neshto tako
e sada cete da kazhete da se to nasledjuje
a shta se tachno nasledjuje?
smisao za lepotu, tezhnja lepoti, uredjenosti, savrshenstvu? otkud to? nauka to ne tvrdi.
od koga se nasledjuje? zashto bash to da se nasledjuje? shto se ne nasledjuje tezhnja ka raspadanju, rastavljanju, odvajanju delova tela...
shto se ne raspadne i ne rastochi vremenom beba, a ne postane divna zhena
chija lepota nikako ne mozhe biti rezultat nekog tupoglavog delovanja slepih, nesvesnih sila..

Ako mi se dozvoli, voleo bih da iz gornjeg "rada" citiram samo jednu rečenicu:

Da bismo shvatili kolika je to potencijalna razlicitost, treba samo reci da se sveukupan broj cestica u univerzumu procenjuje na svega 1074 do 1080.

:)
shta je tu problem?
ti izgleda nemash podatak da chovek zaista koristi samo 10 % svog mozga
jer kada bi koristio svih 100 %, poludeo bi, zbog stvari koje bi chuo, video, saznao, izrezonovao, zakljuchio..
kao shto i nemash podatak da u mozgu postoji vishe veza
nego shto postoji chestica u Univerzumu?

shta je tu problem?
jer kada bi koristio svih 100 %, poludeo bi, zbog stvari koje bi chuo, video, saznao, izrezonovao, zakljuchio..

Izvini, ne mogu da diskutujem sa tobom na ovoj temi. Obećao sam Anpu-u. :)

go go onisifor
mene jedno zanima
bejah pre neki dan u DM-u i stoji neki katalog, na njemu Katarina Rebracha, i pishe: lepota je dar prirode (onako, bash pro-evolucionistichki, sluchajno da se ne pomene neka svesna sila ili neshto tako, Bozhe ti me oprosti, sramota o tome u 21.veku i razmishljati! pu pu)
neshto tako prekrasno kao shto je lepa zhena (sad ce da kazhu da to ne postoji, sve je relativno, ali postoji itekako i to toliko lepe da ti dah zastane, koji god ukusi i parametri ti bili)
nastala sama od sebe
i to samo za 9 meseci?
jer praktichno, beba ne postoji (tako kazhe medicina) do odredjenog trenutka posle oplodjenja
dakle, ne postoji u trenutku samog oplodjenja
je li to znachi da ona evoluira za devet meseci?
fetus je ruzhan jako, to stoji
i pretvori se za 9 meseci u lepo, skladno, smisleno bice?
pa to je premalo vremena za bilo shta, a kamoli za evoluciju ili neshto tako
e sada cete da kazhete da se to nasledjuje
a shta se tachno nasledjuje?
smisao za lepotu, tezhnja lepoti, uredjenosti, savrshenstvu? otkud to? nauka to ne tvrdi.
od koga se nasledjuje? zashto bash to da se nasledjuje? shto se ne nasledjuje tezhnja ka raspadanju, rastavljanju, odvajanju delova tela...
shto se ne raspadne i ne rastochi vremenom beba, a ne postane divna zhena
chija lepota nikako ne mozhe biti rezultat nekog tupoglavog delovanja slepih, nesvesnih sila..

o svi bogovi avalona... zastadoh zbog gluposti ti negde na pochetku...

nego, ima li ta zena SLEPO CREVO kad se rodi?

shta je tu problem?

vi kreacionisti ste extra zashticeni onda :D

peventiva je chudo ;)

isljuchi mozak, bolje nego da poludish :D

vi kreacionisti ste extra zashticeni onda :D

peventiva je chudo ;)

isljuchi mozak, bolje nego da poludish :D

opet opet opet nekonkretan argument, nego misli u stilu savremene knjizhevnosti
a znash kako ide, savremena knjizhevnost je omogucila i nepismenima da izgledaju pametno..
a za tvoju informaciju, i da hocesh ne mozhesh da ukljuchish preostalih 90 % mozga..
neko je to sasvim fino izregulisao.. da ne poludish ;)
neko te voli.

pa kakve veze ima to sa spoljashnoshcu?
hajde, odgovori lepo, a ne demagoshki
smisao za sklad, lepotu, fizichku harmoniju je produkt...slepih sila? :/
to ne drzhi vodu.
ustvari, shta ja znam, nisam pitala bogove avalona..

nasledni faktor...
prirodna selekcija...

daje tu spoljashnjost
koja je u nekim ochima lepa, u nekim ruzna
kao shto reche neki mudrac odavno
"beauty is in the eye of beholder"

100% tachno! :cool:

a ustaljeni standardi za to "sta je lepo" se grade vremenom, pod uticajem kulture

mnogo josh ti treba da chitas i razmishljash za ovakve diskusije

biblija ti za to jednostavno nije dovoljna ;)

opet opet opet nekonkretan argument, nego misli u stilu savremene knjizhevnosti
a znash kako ide, savremena knjizhevnost je omogucila i nepismenima da izgledaju pametno..
a za tvoju informaciju, i da hocesh ne mozhesh da ukljuchish preostalih 90 % mozga..
neko je to sasvim fino izregulisao.. da ne poludish ;)
neko te voli.

to nije bio argument, vec zlobni komentar :mrgreen:

go go onisifor
mene jedno zanima
nastala sama od sebe
i to samo za 9 meseci?

a ako je bog tako dobar i stvara tako lepe zene(malo mi chudno da obavezno mora bog da bude "krivac" kada je nesto lepo) zashto onda stvara rugobe?

Kad god se pojavi konkretno pitanje - rase, ishrana predpotopskih životinja, potop, (slepo crevo :mrgreen:) ili se sami kreacionisti zapetljaju u svoje kvazi-dokaze, prvo zavlada muk, a onda se neprijatna pitanja zatrpaju gomilom "razmatranja" o lepoti, književnosti, o bilo čemu, samo ne o onome o čemu se vodi rasprava.
No, nema veze. I ovo je jasan odgovor. :)

nasledni faktor i prirodna selekcija daju smisao za lepo i smisleno, sinhronizovano i skladno..?
nasledni faktor i prirodna selekcija omogucavaju evoluciju za 9 meseci..?
strashno..
a za rugobe je vishe teoloshko pitanje
ne znam da li da odgovaram..

Svaka životinjska vrsta ima svoj prenatalni period. Kod čoveka je 10 lunarnih meseci. Kod praseta "tri meseca, tri nedelje i tri dana". Ovo je svakako rezultat naslednog faktora.
Inače, evolucija od jednoćelijskog organizma do, recimo, čoveka, može se pratiti na embrionu. Tako će se lako uočiti zajedničke evolucione etape koje organizam prelazi dok stigne do krajnjeg oblika.

Poslednje pitanje, inače odnosilo se na slepo crevo, ako se ne varam.

nasledni faktor i prirodna selekcija daju smisao za lepo i smisleno, sinhronizovano i skladno..?
nasledni faktor i prirodna selekcija omogucavaju evoluciju za 9 meseci..?
strashno..
a za rugobe je vishe teoloshko pitanje
ne znam da li da odgovaram..

:D
dete
aj biologiju za 7 u shake
pa prochitaj shta je evolucija

"nasledni faktor i prirodna selekcija omogucavaju evoluciju za 9 meseci..?
strashno.."

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

:D
dete
aj biologiju za 7 u shake
pa prochitaj shta je evolucija

"nasledni faktor i prirodna selekcija omogucavaju evoluciju za 9 meseci..?
strashno.."

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:
rekla sam STRASNO
znachi, da, cilj tome i jeste da pokazhe koliko je apsurdno to shto vi prichate...
jer, biologija kazhe da beba ne postoji pre odredjenog trenutka posle oplodjenja
i u pochetku je vrlo ruzhna i besmislena
i onda tako to naprasno za 9 meseci postaje krasno bice..
kako?
pa i praistorijski covek je bio neskladniji od bebe danashnjeg coveka
i toliko vremena je trebalo da evoluira..
pa ja pitam - shta se tachno nasledjuje - smisao za lepotu, harmoniju itd..evolucija je to omogucila?
a ti se ne morash smejati ako ne umesh da odgovorish :)
ili ti je to klasichni mehanizam kad ti je ugrozhena sujeta..

Svaka životinjska vrsta ima svoj prenatalni period. Kod čoveka je 10 lunarnih meseci. Kod praseta "tri meseca, tri nedelje i tri dana". Ovo je svakako rezultat naslednog faktora.
Inače, evolucija od jednoćelijskog organizma do, recimo, čoveka, može se pratiti na embrionu. Tako će se lako uočiti zajedničke evolucione etape koje organizam prelazi dok stigne do krajnjeg oblika.
koja je to evolucija od 9 meseci?
bukvalno ni iz chega, nastano neshto smisleno za 9 meseci
a za choveka od prve celije je trebalo ijha-ha?
shta omogucuje bash takav razvoj embriona?
sam proces rasta je nasledan? toliki mehanizmi i zakonitosti su nasledne?
kako besmisleno..

Poslednje pitanje, inače odnosilo se na slepo crevo, ako se ne varam.

ok, jesi ti normalan?
shta mene briga za slepo crevo?

vidish devojko, ja se u romantizam u japanskoj knjizevnosti, ili horoskop Tupinamba, razumem koliko ti u evoluciju.

ovo shto ti pishesh vishe nije ni smeshno...

zato, knjigu u shake, prochitaj gradivo, pa ga kritikuj.

evolucija i razvoj embriona nikako nemaju znak ekvivalencije izmedju.

a mogla bi i nekog kre(te)nacionistu da prochitash
da vidish koji su njihovi "dokazi"
pa da onda vidish u chemu je fazon sa slepim crevom.

Back