Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda nisi lepo procitao sta sam vec napisao prethodno , ali moje misljenje o nastanku zivota je da ne znam kako je nastao , nije mi logicno da je Bog to uradio zato sto su ljudi ranije sve pripisivali Bogu od gromova do zemljotresa do ljudi i bolesti pa nam je nauka dala prirodna objasnjenja za sve to , zato je logicno da cemo jednog dana imati prirodno objasnjenje i za nastanak zivota , ali za sada se ne zna.

ali moje misljenje o nastanku zivota je da ne znam kako je nastao

ako ne znas, onda nemas pravo da mi kazes da mi je misljenje pogresno.

nije mi logicno da je Bog to uradio zato sto su ljudi ranije sve pripisivali Bogu od gromova do zemljotresa do ljudi i bolesti

nelogicna je ta prica a evo zasto

covjek koji vidi grom i kaze to Bog baca gromove, mozda su tako govorili prije jer nisu znali objasnitinaucno kako to funkcionise.

Iako Bog licno ne baca gromove, ali Bog je taj koji je uspostavio prirodne zakone da nastaju gromovi.

isto tako i za zemljotrese, Bog licno ne prouzrokuje zemljotres, nego uradi prirodne zakone koji ce pokrenuti zemljotrese.

zemljotresi i gromovi se ne mogu sporediti sa nastankom prve zive celije

jer to dvoje je neusporedivo zbog kompleksnosti

ziva celija zahtjeva DNK kodove, nanomasine, robote, automatizovanu industriju, kopiatore i puno toga jos da bi zivot opstao

zbog ogromne kompleksnosti mozemo da vjerujemo da je ovo Bozije djelo, jer nemoguce drugacije objasniti nastanak prve zive celije.

Prije dok sam ja isao u gimnaziju, o celijama se govorilo kao o nekoj polu praznoj entitetu sa membranom i jos nekakvim stvarim,akao jednostavnom celijom...a nauka nam je otkrila zadnji godina da je sve samo ne jendostavna. kompleksnija je od grada new yorka.

Pa ateista koji vjeruje u abiogenezu,on vjeruje u to bez logickog pokrica i tu on samo trazi izbjegliste od Boga, ma koliko neloigcno vjerovanje to bilo.

Da je Bog dao nekakve zakone i pravila onda bi bio tiranin. A Bog nije tiranin. Bog je dao slobodu da čovek sam bira šta želi. Naravno da nećeš odgovarati jer ne postoji ni božji sud. To je laž! Ako bi dao još i pravila i zakone to bi bilo suprotno i njegovoj prirodi.

Da je Bog dao nekakve zakone i pravila onda bi bio tiranin.

Doktor kad ti propise lijek na recept, i kaze kako se uzima taj lijek, i sta smijes jesti i sta ne smijes jesti

to sto to je doktor dao pravila, je li tiranin?

Nije, pa sto bi Bog bio tiranin ako ti daje pravila za tvoje bolje? Bogu zakoni nisu potrebni potrebni su ljudima zato ih i daje.

Bog je dao slobodu da čovek sam bira šta želi.

da, ali to sto biras odgovarat ces pred njim...pa sta ti mislis da te pusti da radis sta ti je volja pa makar i nered radio jel , e ne moze to tako druze.

Naravno da nećeš odgovarati jer ne postoji ni božji sud.
Ako Bog postoji nuzno je da sud postoji

jer bez suda Bog bi dopustio isti kraj zlocincu i zrtvi, a to bi ga cinilo tiraninom i nepravednim bicem ako bi dopustio isti kraj zlocincu i zrtvi.

a ko to kaze da je laz, ti jel?

na osnovu cega?

Ako bi dao još i pravila i zakone to bi bilo suprotno i njegovoj prirodi.

logika ti je zahrdjala zestoko.

covjek koji vidi grom i kaze to Bog baca gromove, mozda su tako govorili prije jer nisu znali objasnitinaucno kako to funkcionise.

Iako Bog licno ne baca gromove, ali Bog je taj koji je uspostavio prirodne zakone da nastaju gromovi.

isto tako i za zemljotrese, Bog licno ne prouzrokuje zemljotres, nego uradi prirodne zakone koji ce pokrenuti zemljotrese.

ziva celija zahtjeva DNK kodove, nanomasine, robote, automatizovanu industriju, kopiatore i puno toga jos da bi zivot opstao

zbog ogromne kompleksnosti mozemo da vjerujemo da je ovo Bozije djelo, jer nemoguce drugacije objasniti nastanak prve zive celije.

Prije dok sam ja isao u gimnaziju, o celijama se govorilo kao o nekoj polu praznoj entitetu sa membranom i jos nekakvim stvarim,akao jednostavnom celijom...a nauka nam je otkrila zadnji godina da je sve samo ne jendostavna. kompleksnija je od grada new yorka.

Pa ateista koji vjeruje u abiogenezu,on vjeruje u to bez logickog pokrica i tu on samo trazi izbjegliste od Boga, ma koliko neloigcno vjerovanje to bilo.

Doktor kad ti propise lijek na recept, i kaze kako se uzima taj lijek, i sta smijes jesti i sta ne smijes jesti

to sto to je doktor dao pravila, je li tiranin?

Nije, pa sto bi Bog bio tiranin ako ti daje pravila za tvoje bolje? Bogu zakoni nisu potrebni potrebni su ljudima zato ih i daje.

da, ali to sto biras odgovarat ces pred njim...pa sta ti mislis da te pusti da radis sta ti je volja pa makar i nered radio jel , e ne moze to tako druze.

Ako Bog postoji nuzno je da sud postoji

jer bez suda Bog bi dopustio isti kraj zlocincu i zrtvi, a to bi ga cinilo tiraninom i nepravednim bicem ako bi dopustio isti kraj zlocincu i zrtvi.

a ko to kaze da je laz, ti jel?

na osnovu cega?

logika ti je zahrdjala zestoko.
Rekao mi je pravi Bog sa kojim sam razgovarao.

Opet se vracamo na veru , ti verujes da Bog stoji iza svega , ja ne verujem , problem je jos veci zato ti tu ne stajes , nego cak porices i dokazanu nauku kada ide protiv tvoje vere ( kao sto porices evoluciju ).
Naravno da gromovi i zemljotresi mogu da se porede sa nastankom zivota , zato sto je zivot prirodan isto koliko i zemljotres , nastanci i zemljotresa i zivota bi zato trebalo da budu prirodni.

Opet se vracamo na veru , ti verujes da Bog stoji iza svega , ja ne verujem , problem je jos veci zato ti tu ne stajes , nego cak porices i dokazanu nauku kada ide protiv tvoje vere ( kao sto porices evoluciju ).
Naravno da gromovi i zemljotresi mogu da se porede sa nastankom zivota , zato sto je zivot prirodan isto koliko i zemljotres , nastanci i zemljotresa i zivota bi zato trebalo da budu prirodni.

Naravno da gromovi i zemljotresi mogu da se porede sa nastankom zivota ,

grom nije kompliciran proces, + i - naglo pražnjenje atmosferskog električnoga naboja koncentriranog u olujnim, grmljavinskim oblacima

dok u celijama imas masine koje suradjuju jedni sa drugima kako bi celije opstale...to je daleko kompleksniji proces nego gromovi.

I ti to možeš isto da uradiš sami ako želiš Boga da slušaš.
ma ti si neki zahebant z:)

grom nije kompliciran proces, + i - naglo pražnjenje atmosferskog električnoga naboja koncentriranog u olujnim, grmljavinskim oblacima

dok u celijama imas masine koje suradjuju jedni sa drugima kako bi celije opstale...to je daleko kompleksniji proces nego gromovi.
Apsolutno nebitno , oba procesa su prirodna samo je jedan kompleksniji , to sto je toliko kompleksan da ti mislis da je nemoguce da nastane prirodno je opet ponavljam tvoje misljenje.

srz nesuglasisaca vjernika i ateiste je

da jedan vjeruje da ta kompleksnost trazi inteligenciju da odradi posao a drugi vjeruje da slucajnosti mogu sve. :mrgreen:
Ne , ti ne samo da mislis da postoji inteligencija , nego mislis da znas i kako se zove i sta hoce od nas i kakva pravila nam je dala itd.
Plus porices delove nauke koji ti se ne svidjaju , tako da je mnogo veca razlika od te koju si spomenuo.

Ne , ti ne samo da mislis da postoji inteligencija , nego mislis da znas i kako se zove i sta hoce od nas i kakva pravila nam je dala itd.
Plus porices delove nauke koji ti se ne svidjaju , tako da je mnogo veca razlika od te koju si spomenuo.

pa kad ti se objavi, normalno da ces znati.

Plus porices delove nauke koji ti se ne svidjaju

evolucija ionako nista ne govori kako je nastao zivot, pa sta cu ti poricati onda a mi ovdje pricamo o nastanku zivota.

Хах, не. Атеизам подразумева само неубеђеност у постојање богова. Машиш на сваком кораку.
Hah, ne. Ateizam podrazumeva samo neubeđenost u postojanje bogova. Mašiš na svakom koraku.
ne masim, nego ti masis sta pisem ovdje.

nije to samo da ateisti nevjeruju u postojanje Boga nego vjeruju da slucajnosti mogu mnogo toga, na nivou Bozanskih osobina da imaju .moc stvaranja, itd

Ateizam je istovremeno i antiteizam, odnosno suprostavljenost vjerskim zajednicama. To se vidi na svakom koraku a tome i vi ateisti ovdje svjedočite.
Не, јер атеизам подразумева само неубеђеност у непостојање богова, и није сваки атеиста истовремено антитеиста.

ne masim, nego ti masis sta pisem ovdje.

nije to samo da ateisti nevjeruju u postojanje Boga nego vjeruju da slucajnosti mogu mnogo toga, na nivou Bozanskih osobina da imaju .moc stvaranja, itd
Не, то је твоје извртање.

pa kad ti se objavi, normalno da ces znati.

evolucija ionako nista ne govori kako je nastao zivot, pa sta cu ti poricati onda a mi ovdje pricamo o nastanku zivota.
Znaci Bog ti se objavio ? Zasto onda ne verujes kada Mr.Infinity kaze da se i njemu javio ? Ima ovde jos njih na forumu koji misle da se i njima javio a ne slazu se sa tobom i ima ih na milione sirom sveta i ne slazu se medjusobno.
Znaci ili vam se nije javio ili vas zeza.

Eto zasto religija i nauka nikad nece ici zajedno.

Не, то је твоје извртање.

pa sto onda postirate abiogenezu ako je to onda moje izvrtanje?

Znaci Bog ti se objavio ? Zasto onda ne verujes kada Mr.Infinity kaze da se i njemu javio ? Ima ovde jos njih na forumu koji misle da se i njima javio a ne slazu se sa tobom i ima ih na milione sirom sveta i ne slazu se medjusobno.
Znaci ili vam se nije javio ili vas zeza.

Eto zasto religija i nauka nikad nece ici zajedno.

Znaci Bog ti se objavio ?

nije se meni licno objavio.

Zasto onda ne verujes kada Mr.Infinity kaze da se i njemu javio ?

zato sto se samo objavljuje svojiim poslanicima, a to Mr Infinity nije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back