Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Али види овако, покушај да замислиш филозофску комуникацију измећу двије вјештачке интелигенције, гдје једна има став да су створени од стране творца, а друга страна има тврдњу да су настали случајно од нпр. пијеска и ту своју тврдњу поткрепљује тиме што му у хардверу постоје неки елементи који су заједнички са тим пјеском.
:hahaha1:ti i tvoje analogije ste u velikoj svadji.

Zato što pola nije previše, a ceo jeste.
:D Знаш ли ти уопште шта је то сингуларност и шта се подразумијева под тим термином, или мислиш да ћеш оставити неки "ваууу" утисак кад се разбацујеш неким терминима.
Да ли си чуо онај стих:
Пљује она на велике ријечи,
на њих се навикла...

Тема је о креацији и еволуцији, не о креацији и нпр. абиогенези, те се држим теме. Ако ти није јасно зашто спомињем размножавање волео бих чути шта ти мислиш да је еволуција.
Па зашто онда скрећеш са теме и бламираш се показујући елементарно незнање,
Тврдња да постоји неки нестворени бог који је све натприродно створио ни из чега повлачи да је све "настало само тек тако", како ти рече, и у бити је ћирибу-ћириба.
Дакле, ти си скренуо са теме и зашао у "воде" настанка, односно "сам пао, сам се убио".
А ако ти није јасно зашто све ово говорим, волио бих чути шта ти мислиш да је то креационизам и како то изгледа из угла креациониста.

:D Знаш ли ти уопште шта је то сингуларност и шта се подразумијева под тим термином, или мислиш да ћеш оставити неки "ваууу" утисак кад се разбацујеш неким терминима.
Да ли си чуо онај стих:
Пљује она на велике ријечи,
на њих се навикла...
Ahm?

220003348_573233057419926_4537401777862196180_n.jpg

:hahaha1:

A kako jesu majke ti? Samo mi to objasni molim te.

Ваљда ти мени треба да објасниш,
ја верујем у Творца (заједнички назив за све оне који су нас створили),
а ти верујеш у еволуцију,
прасупу, чорбу, шта ли ... И обавезну муњу !

Или грешим ? :roll:

Ваљда ти мени треба да објасниш,
ја верујем у Творца (заједнички назив за све оне који су нас створили),
а ти верујеш у еволуцију,
прасупу, чорбу, шта ли ... И обавезну муњу !

Или грешим ? :roll:
Koliko vam se puta treba reći da ste vi opsednuti verom, a da sam ja u okviru realnosti?

Па зашто онда скрећеш са теме и бламираш се показујући елементарно незнање,

Дакле, ти си скренуо са теме и зашао у "воде" настанка, односно "сам пао, сам се убио".
А ако ти није јасно зашто све ово говорим, волио бих чути шта ти мислиш да је то креационизам и како то изгледа из угла креациониста.
Нисам, него рекох да креацонизам тврди да је све ни из чега натприродно створио натприродни створитељ, не објашњавајући његово постојање нити како је ишта створио, што се не може разликовати од онога што се назива магијом.
Лоше ти је "аналогно" питање, еволуција је доказана и проверљива чињеница, теорија еволуције је поткрепљена чињеницама и доказима мноштва независних научних грана, а креационизам је псеудонаучна идеологија чије су тврдње оповргнуте, неретко и пре него што су изнете. Уједно, сваки креациониста има неки свој креационизам, а повезује их неоснована, непоткрепљена и непроверљива тврдња о некаквом творцу.
Одрастао сам у суботарској породици и добро сам упућен у, бар њихова, псеудонаучна креационистичка наклапања.
Ако ти имаш или знаш за неки креационизам који није такав, желео бих чути о њему.

Нисам, него рекох да креацонизам тврди да је све ни из чега натприродно створио натприродни створитељ, не објашњавајући његово постојање нити како је ишта створио, што се не може разликовати од онога што се назива магијом.
Лоше ти је "аналогно" питање, еволуција је доказана и проверљива чињеница, теорија еволуције је поткрепљена чињеницама и доказима мноштва независних научних грана, а креационизам је псеудонаучна идеологија чије су тврдње оповргнуте, неретко и пре него што су изнете. Уједно, сваки креациониста има неки свој креационизам, а повезује их неоснована, непоткрепљена и непроверљива тврдња о некаквом творцу.
Одрастао сам у суботарској породици и добро сам упућен у, бар њихова, псеудонаучна креационистичка наклапања.
Ако ти имаш или знаш за неки креационизам који није такав, желео бих чути о њему.

Кад је ријеч о креационизму, ја подразумијевам теорију насталу у протестантизму, а не виђења појединих вјерника која се разликују, што ви сврставате у исти кош.
Ево ти поново поредиш теорију еволуције и креационизам
рекох да креацонизам тврди да је све ни из чега натприродно створио натприродни створитељ,
И као главну замјерку креационизму опет постављаш "генезу" , умјесто оно што се дешава послије, а говориш да моја аналогија није добра, па реци ми која је то аналогија у теорији еволуције за генезу!?
Опет понављам, ви негирате Творца, иако немате доказа ни за, ни против, а као алтернативу не дајете ништа смислено у вези настанка живота, отуд полазећи, теорија еволуције је као кућа без темеља. Ево поставићу и теби питање да ли знаш, шта су су палеонтолози који су били Дарвинови савременици, мислили о њему?

Koliko vam se puta treba reći da ste vi opsednuti verom, a da sam ja u okviru realnosti?
Пријатељу ти си опсједнут као они вјерски фанатици, ако не и више. Мени је све јасно кад се неко заклања иза науке, а у старту одбацује алтернативна мишљења. Већина великих научника је била отвореног ума и није одбацивала ниједну могућност док не дође до рјешења, па је рецимо "наука" и не тако давно тврдила да је немогуће да ће се човјек кретати брже од звука, али то није обесхрабрило праве научнике да наставе рад на том проблему. Да ли је то био пораз науке или "науке"?
Видљиво је само да ти одбацујеш нешто о чему имаш само неку магловиту и дјетињасту представу, а без да си се удостојио да уђеш у материју, већ као и сви остали "мисионари" из твоје "секте" понављате фразе које сте покупили на интернету или псеудо-научној литератури.

Пријатељу ти си опсједнут као они вјерски фанатици, ако не и више. Мени је све јасно кад се неко заклања иза науке, а у старту одбацује алтернативна мишљења. Већина великих научника је била отвореног ума и није одбацивала ниједну могућност док не дође до рјешења, па је рецимо "наука" и не тако давно тврдила да је немогуће да ће се човјек кретати брже од звука, али то није обесхрабрило праве научнике да наставе рад на том проблему. Да ли је то био пораз науке или "науке"?
Видљиво је само да ти одбацујеш нешто о чему имаш само неку магловиту и дјетињасту представу, а без да си се удостојио да уђеш у материју, већ као и сви остали "мисионари" из твоје "секте" понављате фразе које сте покупили на интернету или псеудо-научној литератури.
Sekta?

Тема су еволуција и креација, зато и говорим о еволуцији и креацији. Наравно да у осврту на креационизам говорим о креацији, генези, стварању или постању, јер је то у основи и имену креационизма, те и једино заједничко свим његовим струјама. Уједно и савршено показује како се сав креационизам своди на "створио створитељ", што се не разликује од бајки и магијских "објашњења".
Креационизам се може описати као псеудонаучна идеологија, а теорија може бити само у разговорном значењу те речи, никако у научном.
Наука не говори ништа о некаквом творцу, јер нема ничега што би упућивало на размишљање у том правцу, нити бисмо то могли проверити, тј. излази из оквирâ савремене науке. Небитно је шта су о Дарвину говорили његови ссвременици, јер то нема везе с његовом теоријом, коју ни он сам не би данас препознао колико је напредовала. Еволуција је данас доказана чињеница, а њена теорија дословно је најпоткрпљенија научна теорија.

Poslednja izmena:
Еволуција је данас доказана чињеница, а њена теорија дословно је најпоткрпљенија научна теорија
Е ово је једна од изјава, због којих ја ватрене поборнике еволуције називам припадницима секте, промоција на силу и затрпавање полуистинама, гдје се сваки опонент покушава исмијати, прогласити теорију еволуције за најпоткрепљенију је благо речено смијешно.
Примјетно је да као главну замјерку креационизму ви узимате генезу, умјесто да тај дио прескочите, јер се ТЕ не бави тим.
Ја нисам присталица ни једног ни другог, али ви очигледно нисте сасвим упознати са креационизмом па му пришивате нешто што нема везе, у суштини већину "доказа" коју износе присталице ТЕ, могу употријебити и креационисти.

Е ово је једна од изјава, због којих ја ватрене поборнике еволуције називам припадницима секте, промоција на силу и затрпавање полуистинама, гдје се сваки опонент покушава исмијати, прогласити теорију еволуције за најпоткрепљенију је благо речено смијешно.
Примјетно је да као главну замјерку креационизму ви узимате генезу, умјесто да тај дио прескочите, јер се ТЕ не бави тим.
Ја нисам присталица ни једног ни другог, али ви очигледно нисте сасвим упознати са креационизмом па му пришивате нешто што нема везе, у суштини већину "доказа" коју износе присталице ТЕ, могу употријебити и креационисти.
Pa dobro, ako nas nije bog stvorio, ako nismo sami sebe kroz vreme, ko je onda? Ili jedno ili drugo, treće nema.

A šta ti deluje realnije, TE ili kreacija?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back