Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne trazis dokaze , kada ti se daju ti zabodes glavu u pesak i kazes da su lazirani.
Riba i covek dele 60-70% DNK , tako da tvoja logika nije bitna tu , mutacije koje dokazuju promenu u DNK su isto posmatrane , zato 99% naucnika prihvata evoluciju kao apsolutnu cinjenicu.
I dalje cekam dokaz za neki mehanizam koji organicava nagomilavanje promena u DNK.
Isto i ateisti kada im se daju adekvatni dokazi za Boga, ali ti dokazi su barem validni za razliku od njihovih.
Nema nikakvih dokaza za evoluciju ribe i čoveka.
Preostalih 1% je zapravo odlučilo da misli svojom glavom.
Ja idalje isto čekam dokaz za neku promenu roda.

Isto i ateisti kada im se daju adekvatni dokazi za Boga, ali ti dokazi su barem validni za razliku od njihovih.
Ja ne kazem da su ne postoje sanse da Bog postoji , zato se razlikujem od tebe.
Ti trazis promenu roda zato sto znas da sama TE kaze da je za to potrebno previse vremena da bi se videlo uzivo , a kada ti se daju dokazi za promenu roda iz fosila ti kazes da su fosili podmetnuti ili lazirani ( iako za to nemas nikakav dokaz , to sto je nekad nesto mozda podmetnuto ne znaci da se stalno podmece i da je uspelo da prevari celu naucnu zajednicu ) , znaci napravila si sebi lep cosak u koji mozes da se sakrijes od istine.

Ja ne kazem da su ne postoje sanse da Bog postoji , zato se razlikujem od tebe.
Ti trazis promenu roda zato sto znas da sama TE kaze da je za to potrebno previse vremena da bi se videlo uzivo , a kada ti se daju dokazi za promenu roda iz fosila ti kazes da su fosili podmetnuti ili lazirani ( iako za to nemas nikakav dokaz , to sto je nekad nesto mozda podmetnuto ne znaci da se stalno podmece i da je uspelo da prevari celu naucnu zajednicu ) , znaci napravila si sebi lep cosak u koji mozes da se sakrijes od istine.
Verovanje u evoluciju poriče postojanje Boga.
Tražim promenu roda, jer mi je niko nije dokazao. Nema. Čim naučnici nisu nešto potvrdili to mora da je laž.
Kao da je pa njima stalo u šta će ljudi da veruju, samo agresivno nameću njihove vrednosti i ne prihvataju da daju stvarne dokaze, već se uhvate za fosile i neku evoluciju pre milion godina. Mani me toga.

Verovanje u evoluciju poriče postojanje Boga.
Tražim promenu roda, jer mi je niko nije dokazao. Nema. Čim naučnici nisu nešto potvrdili to mora da je laž.
Kao da je pa njima stalo u šta će ljudi da veruju, samo agresivno nameću njihove vrednosti i ne prihvataju da daju stvarne dokaze, već se uhvate za fosile i neku evoluciju pre milion godina. Mani me toga.
Ako evolucija porice postojanje Boga zasto su mnogi evolucionisti vernici ?
Ukljucujuci i coveka koji je mapirao ljudski genom po kojem mozemo da vidimo da delimo ogromne kolicine DNK sa drugim vrstama zivota , on prihvata cinjenicu evolucije i veruje u Hriscanstvo , cak i veruje da je zmija pricala sa Adamom , ali ne moze covek da porekne ocigledne naucne dokaze tako da misli da je Adam nastao od prethodnih vrsta primata , za razliku od tebe koji porices cinjenice i izmisljas neke zavere gde naucnici podmecu fosile i genetske dokaze svaki dan vec vise vekova.

Ako evolucija porice postojanje Boga zasto su mnogi evolucionisti vernici ?
Ukljucujuci i coveka koji je mapirao ljudski genom po kojem mozemo da vidimo da delimo ogromne kolicine DNK sa drugim vrstama zivota , on prihvata cinjenicu evolucije i veruje u Hriscanstvo , cak i veruje da je zmija pricala sa Adamom , ali ne moze covek da porekne ocigledne naucne dokaze tako da misli da je Adam nastao od prethodnih vrsta primata , za razliku od tebe koji porices cinjenice i izmisljas neke zavere gde naucnici podmecu fosile i genetske dokaze svaki dan vec vise vekova.
Kakav li je on vernik, kad ignoriše ovu rečenicu;
Zatim reče Bog: „Načinimo čoveka po svom liku, da liči na nas, da bude vladar ribama morskim, pticama u vazduhu i stoci po celoj zemlji, i svim gmizavcima što puze po zemlji!“
Vi ni međusobno ne možete da se dogovorite kako je čovek nastao.

Kakav li je on vernik, kad ignoriše ovu rečenicu;
Zatim reče Bog: „Načinimo čoveka po svom liku, da liči na nas, da bude vladar ribama morskim, pticama u vazduhu i stoci po celoj zemlji, i svim gmizavcima što puze po zemlji!“
Vi ni međusobno ne možete da se dogovorite kako je čovek nastao.
99% naucnika se slaze da je evolucija cinjenica , tako da se naucnici slazu oko toga kako je covek nastao.
A Bog je pogresio odma u toj recenici zato sto mi nismo vladari mikroorganizmima koji nas kroz istoriju ubijaju , mnogo su vise oni nasi vladari , ali ocigledno da ljudi koji su pisali te reci nisu ni znali za mikroorganizme.

Ako mislis da su dokazi lazirani zasto se onda pravis da hoces dokaze ? Koje god da ti dokaze neko da ti ces reci da su lazirani.
Riba ima isti DNK molekul kao i covek , razlikujemo se samo po mutacijama u tom molekulu , te mutacije su posmatran proces, nagomilavanje tih mutacija dovodi do ogromnih promena , ti si ta koja mora da pokaze neki mehanizam koji sprecava nagomilavanje tih mutacija , ako nemas taj mehanizam DNK ribe moze da se promeni u DNK coveka mutacijama.

А зашто немамо варијетете у мутацијама. По тој теорији требало би да имамо људе (или вукове ,коње, рибе, ...) са крилима, на другом месту оне са шкргама, на трећем оне који дишу угљен-диоксид и избацују кисеоник, итд...

А зашто немамо варијетете у мутацијама. По тој теорији требало би да имамо људе (или вукове ,коње, рибе, ...) са крилима, на другом месту оне са шкргама, на трећем оне који дишу угљен-диоксид и избацују кисеоник, итд...
Ne razumes evoluciju , odredjeni rodovi zivotinja su evoluirali da imaju krila , primati ( kao mi ) nemaju krila.
Postoje sisari sa krilima ( slepi misevi ) ali primati nikada nisu evoluirali krila niti skrge.
Ako je mutacija previse velika jedinka nece preziveti ( na primer kada se rodi dete sa 3 noge , ili operacija ili smrt ) , tako da iz tog razloga ti nemas komsije sa krilima i skrgama.

Ne razumes evoluciju , odredjeni rodovi zivotinja su evoluirali da imaju krila , primati ( kao mi ) nemaju krila.

Немогуће. Не могу они да знају унапред у шта ће да еволуирају.
Мутираће потпуно случајно на различитим локацијама и стаништима у различите облике.

Немогуће. Не могу они да знају унапред у шта ће да еволуирају.
Мутираће потпуно случајно на различитим локацијама и стаништима у различите облике.
Naravno da ne znaju unapred u sta ce da evoluiraju , evolucija oka je najbolji primer kako od najjednostavnije celije koja moze samo da razlikuje dan i noc moze da se dodje do naseg vida i nasih ociju , svaka stepenica je imala svoju funkciju.
I nije mi jasno kako mozes da napises da je nemoguce kada znas da 99% naucnika radi na tome svaki dan i oni kazu da je cinjenica ,. kako je to moguce ? Globalna naucna visevekovna zavera ti je vise verovatna od prirodnog procesa mutacija i nasledjivanja promena kroz generacije ?

Ma pazi svi znaju da je bionergija stvarnost. Svako moze da se uveri, ali za ateiste ne postoji posto ne moze da se detektuje na instrumentima.
Tako je za ateiste i svest iluzija i um.

I nije mi jasno kako mozes da napises da je nemoguce kada znas da 99% naucnika radi na tome svaki dan i oni kazu da je cinjenica ,. kako je to moguce ?

Статистички је немогуће да еволуирају у само један облик. Скоро свакој животињи би користила крила. Зашто не постоји летећа овца, да лакше бежи од вука? Или бар овца са шкргама, да ускочи у воду и тако се спасе.

Статистички је немогуће да еволуирају у само један облик.
Opet ne razumes evoluciju , svaka pozitivna mutacija kod jedinke ce poboljsati sanse da ta jedinka prosledi tu mutaciju u sledece generacije , prirodna selekcija tako bira tu mutaciju i zato posle par stotina generacija ta mutacija je dominantna u vrsti , zato vrste imaju iste ili slicne mutacije.

Opet ne razumes evoluciju , svaka pozitivna mutacija kod jedinke ce poboljsati sanse da ta jedinka prosledi tu mutaciju u sledece generacije , prirodna selekcija tako bira tu mutaciju i zato posle par stotina generacija ta mutacija je dominantna u vrsti , zato vrste imaju iste ili slicne mutacije.

Управо то ти кажем. Не зна се унапред која ће бити позитивна мутација.

Управо то ти кажем. Не зна се унапред која ће бити позитивна мутација.
To sto se ne zna unapred ne sprecava da kada se pozitivna mutacija desi , prirodna selekcija je bira i tako dolazimo do evolucije.
Naucnici koji su vernici cak misle da Bog gura mutacije tako da oni misle da Bog zna unapred , ali naravno oni ne poricu cinjenicu evolucije.

To sto se ne zna unapred ne sprecava da kada se pozitivna mutacija desi ,
Па управо то ти кажем. Нема једне мутације, него се константно дешавају. Зашто немаш још два различита варијетета рибе. Једну са крилима, а другу са ногама? То делује да би могле бити позитивне мутације.

Poslednja izmena:
Па управо то ти кажем. Нема једне мутације, него се константно дешавају. Зашто немаш још два различита варијетета рибе. Једну са крилима, а другу са ногама? То делује да би могле бити позитивне мутације.
Postoje ribe sa krilima i ribe sa primitivnim nogama i ribe koje zive vise na kopu nego u vodi , varijacije su ogromne.

https://whalebonemag.com/wp-content/uploads/2020/03/flying-fish.jpg

https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-68f85748e920b4ff32719f6249cdd342

https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-659a337c02148c2f4e38ae5d6b66cf29-lq

https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-a154ab93a254a78d89084b63952d5863-lq

Postoje ribe sa krilima i ribe sa primitivnim nogama i ribe koje zive vise na kopu nego u vodi , varijacije su ogromne.

Знаш добро да нисам мислио на то, него на рибе које могу да лете и рибе које могу да ходају.
Тачно сам знао да ћеш за то да се ухватиш...

Знаш добро да нисам мислио на то, него на рибе које могу да лете и рибе које могу да ходају.
Hodanje i letenje ti ne daje nikakve posebne prednosti u vodi ,a ti si trazio primere riba koje hodaju i dao sam ti , trazio si ribe sa krilima i dao sam ti , cak sam ti dao primere riba koje vecinu svog zivota provode na zemlji.
Da smo nasli fosile takvih riba poricatelji nauke bi rekli da je sve to namesteno , ali ne mogu to da kazu zato sto takve ribe zive danas , tako da nalaze druge izgovore.

Hodanje i letenje ti ne daje nikakve posebne prednosti u vodi ,a ti si trazio primere riba koje hodaju i dao sam ti , trazio si ribe sa krilima i dao sam ti , cak sam ti dao primere riba koje vecinu svog zivota provode na zemlji.

Дао си ми ово:

1644580374899.png

Ја сам ти тражио примере варијетета са различитим мутацијама, који би морали да постоје да су се оне дешавале потпуно случајно.

Da smo nasli fosile takvih riba poricatelji nauke bi rekli da je sve to namesteno , ali ne mogu to da kazu zato sto takve ribe zive danas , tako da nalaze druge izgovore.
Evolucija nije nauka već teorija.
Fosili su samo dokazi o postrojanju tih vrsta i ništa više.

Imaš ribe sa nogama, sa krilima nemaš (mada neke imaju peraja poput krila)

Pozitivna mutacija? Ma nemoj, kao da se nasumicnim greskama moze napraviti bilo sta pozitivno...

Дао си ми ово:

Pogledajte prilog 1100667

Ја сам ти тражио примере варијетета са различитим мутацијама, који би морали да постоје да су се оне дешавале потпуно случајно.
Ja ti dam primere sa ribama koje hodaju i ribama sa krilima ( peraja koje sluze kao krila ) i ribama koje zive na kopnu a ti mi saljes slike iz crtaca , zavrsili smo.

Pozitivna mutacija? Ma nemoj, kao da se nasumcnim greskama moze napraviti bilo sta pozitivno...
Kako se desavaju adaptacije unutar vrste ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back