Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.921
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne bih se nadovezivao na predloženu liniju. Darvninizam je bio napredna ideja za svoje vreme. Interesantno je zašto je takva ideja mogla da bude prihvaćena baš u jednoj Engleskoj u drugoj polovini 19. veka.
Velika je razlika biti darvinista u 19. i darvinista u 21. veku. Ono što mene interesuje kada će se u našim udžebinicima izviniti gđi Nadi Popović Perišić koja je, očigledno, išla ispred svog vremena.
Šalu na stranu, zaista ne bi trebalo da ovo - o čemu postoje dokazi čeka duže od dve godine koliko je prošlo od nepobitnog glasa da je darvinizam propao - na ulazak u osnovačke udžbenike.
I niko tu nema šta da likuje.
Lično sam imao sreću da sam imao izuzetnog profesora hemije u gimnaziji koji je neprestano dočitavao fizičku hemiju i osvestio nas o entropiji, termodinamici i verovatnoći. Odatle mi i ideja sa kapi mastila i rasprostiranju I2a haplogrupe i termodinamičkom nemogućnošću da se ta grupa koncentriše na mestu sa kog tobož "nije" potekla (Hercegovina). Odatle mi i ideja da je darvinizam majmun za pisaćom mašinom.
I onda, sinoć, slučajno, naletim na sopstvene ideje javno izrečene od akademskih autoriteta.![]()

Odgovorio sam ti u prvoj rečenici. Ono posle je druga tema.Nemoj da se ljutiš, ali ne mislim da je trenutak da srozavamo nivo diskusije.
Tačnost sam pobio, Darvinisti su odgovorni za dva najveća zla 20. veka, nacizam i real socijalizam. To je kao dodatni bonus ČP
Pa šta kažu genetika i termodinamika? Trebalo je i statistikom i verovatnoćom da se baviš. Čisto da upotpuniš i zaokružiš znanje.Drugar, ja se genetikom bavim od 1993, a ti? Termodinamikom od 1988, a ti?
Tačno. Treba vuna meso mleko........Jovan 10:11-16
,,Ja sam pastir dobri; pastir dobri dušu svoju polaže za ovce."
naravno da je lupioПсеудонаучна лупетања. Изабрао наусмичан велик број и вели да је нешто немогуће.
Све и да је у праву, ако број није нула - могуће је.
Ne samo to , kad pogledas koliko mesta u svemiru postoji na kojima je mogao da nastane zivot , koliko god da su male sanse verovatno se desilo mnogo puta.naravno da je lupio
kad smo kod velikih brojeva, nauka kaze da je skoro nemoguce * matematičari procenjuju da je verovatnoća za takvu sreću jedan prema 16 triliona*
https://www.bbc.com/serbian/lat/svet-44394991
https://www.nasiusvetu.com/vesti/105357/e-ovo-se-zove-sreca-dva-puta-dobio-premiju-na-lutriji/
znaci sansa za jednog je skoro nikakava a za 2 ?
mada mislim da ih ima jos koji su dobijali premije vise puta

Pa bavio sam se. Imao sam u trećoj ili četvrtoj godini gimnazije statistiku sa verovatnoćom. A statistiku sam imao i na fakultetu. Pitaj @pivosok i @MidHealer, oni su završili istu gimnaziju kao i ja. Plus, napisao sam da sam osnovne zaključke na bazi verovatnoće i entropije izvukao. Nemaš pažnju.Pa šta kažu genetika i termodinamika? Trebalo je i statistikom i verovatnoćom da se baviš. Čisto da upotpuniš i zaokružiš znanje.
Dvadeset i kusur godina i još ti nije jasno.![]()

Tačno. Treba vuna meso mleko........
Не само то, већ постоје НЕ-УГЉЕНИЧНИ ОБЛИЦИ ЖИВОТА!Ne samo to , kad pogledas koliko mesta u svemiru postoji na kojima je mogao da nastane zivot , koliko god da su male sanse verovatno se desilo mnogo puta.
Postoji vise zvezda u svemiru nego zrna peska na celoj Zemlji , a sad zamisli koliko postoji planeta i njihovih satelita koji mogu da podrze zivot , da ti se zavrti u glavi![]()
Izvinjavam se.Plus, napisao sam da sam osnovne zaključke na bazi verovatnoće i entropije izvukao. Nemaš pažnju.
kad bi se materija redjala, bila* mrtva* ili *ziva*Sanse da je zivot nastao slucajno su prakticno nikakve. Recimo kakve su sanse da se neziva materija tako poredja da postane ziva. I taj prvi zivi predak da bi uopste opstao morao je da ima sposobnost da se replikuje. Nije dovoljno da sama materija pokaze znake zivota. Kakve su sanse da se materija uopste tako rasporedi da postane ziva i jos da ima osobinu da se replikuje.
Jedina prica koja mozda moze da prodje je prica o multiverzumima. I onda za svaki moguci ishod postoji barem jedan univerzum sa tim ishodom. I onda se mi nalazimo u jednom od tih univerzuma gde je zivot evolvirao
Bog ustvari nije odgovor jer nije saznatljiv.razumem da je * bog* lak odgovor kad ne znas tacno sta i kako
nije saznatljiv nego pretpostavljivBog ustvari nije odgovor jer nije saznatljiv.
Veruj mi da je razvoj vrsta na bazi slučajnih grešaka u DNA zaista težak - promašaj.
Treba malo da produbiš shvatanja.nije saznatljiv nego pretpostavljiv
vodi se logikom - * au zivot je cudo - otkuda ovde - nemam pojma sigurno je neko stvorio sve ovo*
laksi put nego znati sve o hemiji , biologiji , istoriji ...
dnk je nastao kasnije , kao sto se od semena razgrana drvo
tako se od zrnca zivota razvilo sve
da su svi bili religiozni je muvacina crkve koja nagovori izlapele da ih malo pohvaliTreba malo da produbiš shvatanja.
Mnogi od vrhunskih autoreiteta u različitim naučnim oblastima bili su religiozni, verovali u višu tvoriteljnu silu ili inteligenciju.
Predlažem ti, proguglaj nekoliko predavanja fizičara Vladimira Paara:
Okej. Javi se kad pogledaš.da su svi bili religiozni je muvacina crkve koja nagovori izlapele da ih malo pohvali
kao sad onaj nas psiholog sto po novinama kleveta sina
bez gledanja , samo naslov
*sve sile su nadnaravne* - *akademik* bi tesko mogao dokazati da je jedna sila vanprirodna
a kamoli da to tvrdi za sve
Nije Bog lak odgovor, ali vanzemaljska civilizacija takvih razmera za nas jeste Bog. Moj Avatar je simbol rase i zvezde sa koje dolazim ČPrazumem da je * bog* lak odgovor kad ne znas tacno sta i kako
Šta ti je to živa materija?Recimo kakve su sanse da se neziva materija tako poredja da postane ziva.
Šta ti je to živa materija?