Dokaz? Ili samo veruješ?Bušnija je od švajcarskog sira.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dokaz? Ili samo veruješ?Bušnija je od švajcarskog sira.
Već sam izneo svoje dokaze neću da se ponavljam.Dokaz? Ili samo veruješ?
Ne već se tvrdi da je evolucije moguće posmatrati vekovima unazad.Нема Трећег светског рата, није било ни Другог светског рата... цело човечанство спава...
Апсолутно нико у научним сферама ни не тврди да је тако нешто могуће, тако да је ова твоја изјава још једна фактографска нетачност.
Nego Glasniče nisi mi odgovorio na pitanje.Nemoj to, opet ce veceras da napusti pravoslavlje...
Upravo to smo mi uradili.Već sam izneo svoje dokaze neću da se ponavljam.
Crkva nije prihvatila.A čuj, kad je Crkva prihvatila, znači da je fakat ČP
Šta ste to uradili?Upravo to smo mi uradili.
Niko nije prav.Nego Glasniče nisi mi odgovorio na pitanje.
Kako znaš da je adventizam pravi pravac u hrišćanstvu?
sve što se završava na "izam" begajNego Glasniče nisi mi odgovorio na pitanje.
Kako znaš da je adventizam pravi pravac u hrišćanstvu?
Svetosavlje nije zvanični sajt SPC, niti ga SPC priznaje.Crkva nije prihvatila.
Sluzus se prevarom.
Svetosavlje i evolucija.
https://svetosavlje.org/teorija-evolucije/
Izneli dokaze.Šta ste to uradili?
Znači ne sviđa ti se staljinizam?sve što se završava na "izam" begaj
Opet se gubiš.Svetosavlje nije zvanični sajt SPC, niti ga SPC priznaje.
Koje dokaze?Izneli dokaze.
Znači ne sviđa ti se staljinizam?
Hvala na odgovoru.Niko nije prav.
Samo Bozja rec je prava...
Ne ti si niskointeligentna osoba i zbog toga nerazumna i plitka, nesposobna da se izrazi inteligentnim govorom i pokazuješ znake rane demencije...Opet se gubiš.
Znaci Svetosavlje je otpad od pravoslavlja?Svetosavlje nije zvanični sajt SPC, niti ga SPC priznaje.
Ovo je sada bila uvreda.Ne ti si niskointeligentna osoba i zbog toga nerazumna i plitka, nesposobna da se izrazi inteligentnim govorom i pokazuješ znake rane demencije...
Sad će i tebi da kaže da si plitkoumna osoba.Znaci Svetosavlje je otpad od pravoslavlja?
Svi oni popo i koji tamo odgovaraju du otpad?
Rekoh ja blago pra prlaoslju sa danasnjim vernicima
Pa sto nam ne citira SPC stav kao sto ja sto sve dokazujem sto govorim.
Jeres evolucionizma.
https://svetosavlje.org/jeres-evolucionizma/5/?pismo=lat

Svetosavlje je sajt gde su se družili sveštenici i monasi, ali koji nema stavove i ne zastupa SPC, jer pre svega taj sajt drži sveštenik iz OCA.Znaci Svetosavlje je otpad od pravoslavlja?
Svi oni popo i koji tamo odgovaraju du otpad?
Rekoh ja blago pra prlaoslju sa danasnjim vernicima
Pa sto nam ne citira SPC stav kao sto ja sto sve dokazujem sto govorim.
Jeres evolucionizma.
https://svetosavlje.org/jeres-evolucionizma/5/?pismo=lat
nije brale to za nasZnači ne sviđa ti se staljinizam?
To sto ti ovde pises je moderizam.Svetosavlje je sajt gde su se družili sveštenici i monasi, ali koji nema stavove i ne zastupa SPC, jer pre svega taj sajt drži sveštenik iz OCA.
Preko 170 naučnih radnika i kulturnih delatnika i šest sveštenika SPC potpisalo je Peticiju za reviziju izučavanja teorije evolucije u školskom sistemu Republike Srbije. Zahtevalo se od Ministarstva prosvete, državnih univerziteta i Odbora za obrazovanje Narodne skupštine da revidiraju način na koji je teorija evolucije predstavljena u nastavi na svim obrazovnim nivoima. Potpisnici su tražili da se ona predstavlja kao tek jedna od teorija, kao i da se uz nju, kao jednako valjana, izučava i "biblijska teorija stvaranja".Svetosavlje nije zvanični sajt SPC, niti ga SPC priznaje.
Znaš kako ima pravoslavnih svetaca koji su verovali da je Isus bio samo čovek... čovek može ovako i onako da veruje, ali SPC nema zvaničanНАСЛОВНА » МОДЕРНИЗАМ » Истина о ‘православном’ еволуционизму – Свештеник Георгије Максимовhttp://kursevi.svedokverni.org/istina-o-pravoslavnom-evolucionizmu-svestenik-georgije-maksimov/
православни хришћани које називају овим речима, не стварају неки нови ‘изам’, већ се једноставно придржавају оног учења о стварању света које је Православна Црква исповедала увек и свуда. И управо се са тачке гледишта овог првобитног православног учења, на основу Писма и Предања Цркве Христове и оцењују богословске фантазије теистичких еволуциониста.
peticija koju je odbacio bogoslovski fakultet. Koštunicina ministarka prosvete je pokušala da izbaci TE iz škola, pa dala ostavku kad joj nije uspelo...Preko 170 naučnih radnika i kulturnih delatnika i šest sveštenika SPC potpisalo je Peticiju za reviziju izučavanja teorije evolucije u školskom sistemu Republike Srbije. Zahtevalo se od Ministarstva prosvete, državnih univerziteta i Odbora za obrazovanje Narodne skupštine da revidiraju način na koji je teorija evolucije predstavljena u nastavi na svim obrazovnim nivoima. Potpisnici su tražili da se ona predstavlja kao tek jedna od teorija, kao i da se uz nju, kao jednako valjana, izučava i "biblijska teorija stvaranja".
https://www.vreme.com/vreme/hronologija-rascepa/
Ovo je dokaz da SPC ne prihvata TE.
A nije crkv vec neki profesori.Znaš kako ima pravoslavnih svetaca koji su verovali da je Isus bio samo čovek... čovek može ovako i onako da veruje, ali SPC nema zvaničan
stav, dok su se profesori sa bogoslovije izjasnili za evoluciju, dva puta sam dao link...
peticija koju je odbacio bogoslovski fakultet. Koštunicina ministarka prosvete je pokušala da izbaci TE iz škola, pa dala ostavku kad joj nije uspelo...
Iako su čelnici fakulteta bogoslovije REKLI da TE NEMA ZAMENU.Preko 170 naučnih radnika i kulturnih delatnika i šest sveštenika SPC potpisalo je Peticiju za reviziju izučavanja teorije evolucije u školskom sistemu Republike Srbije. Zahtevalo se od Ministarstva prosvete, državnih univerziteta i Odbora za obrazovanje Narodne skupštine da revidiraju način na koji je teorija evolucije predstavljena u nastavi na svim obrazovnim nivoima. Potpisnici su tražili da se ona predstavlja kao tek jedna od teorija, kao i da se uz nju, kao jednako valjana, izučava i "biblijska teorija stvaranja".
https://www.vreme.com/vreme/hronologija-rascepa/
Ovo je dokaz da SPC ne prihvata TE.
Ti si za pravoslavlje jeretik... ne znam što uopšte pominješ pravoslavlje kad Crkva ovo misli o vama:Ma njemu je rekao onajMason da je prihvatils...
A nije crkv vec neki profesori.
Pa neki profesori koji zele da budu lojalni Vatikanu i crkva, nije isto...
Pomesso si ti zabe i babe...od silne zelje da menjas pravoslavlje...
Pa ne govorimo o crkvi vec njenom pohvalnom stavu o evoluciji koji ti pokusavas da predstavis krivo prevarom.Ti si za pravoslavlje jeretik... ne znam što uopšte pominješ pravoslavlje kad Crkva ovo misli o vama:
Сваком, понаособ, остављамо да закључи шта је од овога Истина! Нама, православним хришћанима Истина је позната, и она се налази једино у Христовој (Правосравној) Цркви, а не у некој од “ хришћанских “ секти.
Секташко (јеретичко) негирање постојања Небеске Цркве значи одбацивање и видљиве Земаљске Цркве Христове. Такав човек се не може назвати ни верником, а још мање хришћанином, јер ружи дело Божије, а знамо “ да се Бог не да ружити “ (Гал. 6.7). Ап. Павле каже за таквог: “ да се изопачио и да греши. Самога себе је осудио “ (Тит. 3.10-11).
На крају, схватимо ово – да Црква Христова свој почетак има од оног часа кад ју је Господ основао; да почиње од Христа (и да Он једини може поставити темељ Цркве (1Кор. 3.11)), а не од било ког човека као што је то случај са свим сектама. Узмимо као пример: Оснивачи адвентизма су Вилијам Милер (бивши баптиста) и Хелена Вајт, тзв. “ пророчица „; оснивачи баптизма су Тома Минцер, Јохан Бокелсон, Еберли Болт, Конрад Гребел, Феликс Манц и др.; оснивач назарена је Самуило Хенрик Фрелих; оснивач Јеховиних сведока је Чарл Тазе Расел; оснивач мормона (Христова црква светаца последњих дана) је Yозеф Смит, итд. .
Као што видимо, ни једну од ових “ црквица “ није основао Господ, већ поједине личности које су – због само њима познатих разлога – напустиле, или биле избачене из својих дотадашњих “ цркви „. И скоро све оне потичу из 18- ог и 19- ог века, а као што знамо, није Господ Исус Христос чекао 19- ти век, да му тамо негде, у Америци, неки фармер или бизнисмен оснива Његову Цркву.
Ко верује Св. Писму, може сматрати Црквом само ону хришћанску верску заједницу која почиње од времена страдања Спаситеља, и од дана када је Он послао Духа Утешитеља на апостоле (Д. ап. 2.1-4) – (када је и настала прва Црквена општина у Јерусалиму); и која има непрекидно свештенство, које у непрекинутом низу потиче од апостола (апостолско прејемство). А то је ван сваке сумње Православна (у оригиналу Правоверна) Црква од Истока, о чему сведоче непрекинуто Свето Предање, и сама историја Цркве.
Исто тако, Господ је обећао да ће бити вечно у Њој; све до свршетка света (Мт. 28.20), и ово обећање се мора испунити, јер: “ Небо и земља ће проћи, а речи Моје неће проћи „- рекао је Господ (Мр. 13.31). Какав би то маловерни човек могао да сумња у обећања Господња? Јасно је да ће Црква Христова до краја века, до другог Спаситељевог доласка, сачувати у чистоти Истину Христову – Њено Богом предано учење. Иако ће многи покушати да изврну Истину (Д. ап. 20.29-30), ми верујемо у Христове речи: “ да је ни врата пакла неће надвладати “ (Мт. 16.18).
Уместо закључка навешћемо места из Св. Писма која треба имати у виду да би се на правилан начин мислило о Цркви Христовој; да нико не би залутао с правог Пута и отиснуо се у магловита привиђења секташких замки и заблуда; јефтиних и привремених задовољстава и усхићења, која на крају имају за циљ потпуни губитак сопствене личности и идентитета – Беспоговорног следбеника секте, и слепог роба људским илузијама и маштаријама. А онима који су већ залутали, ако Бог да, да отворимо очи, не би ли се вратили Правој вери:
Mislim da je čovek, kao biće prevazišao prostu reprodukciju, i da se školstvom i obrazovanjem uzdigao iznad proste reprodukcijeDa li mislite da živa bića usled svoje genetike imaju različite karakteristike koje im omogućavaju bolju stopu preživljavanja i reprodukcije?