Evo u cemu smo skoro prvi

Emilia Marty

Veoma poznat
Poruka
14.097
Screenshot_20230827-130448~2.png

Sta mislite o ovim rezultatima? Zasto je to tako?

Mongolija me čudi što je na prvom mestu.

Em je jedna od najređe naseljenih zemalja em što tamo još jedu prilično neprerađenu hranu.

Verujem da nije ni mnogo zagađena.

Ako gledamo ishranu, stres...ima puno zemalja gde jedu lošiju hranu. Gde žive u lošijim uslovima, gde imaju lošije zdravstvo.

Dakle ne znam.

konstantno uništavanje životne sredine

nema funkcionalnog reciklaža, govorimo o zemlji u kojoj je u ruralnom okruženju uobičajena praksa spaljivanja smeća

zimi se ljudi griju na sve vrste sirovina ali uglavnom na drva,nema mjerenja izduvnih plinova uopste ne postoje orijentacione vrijednosti ili ako postoje onda se ne provjerava

konstantno uništavanje životne sredine

nema funkcionalnog reciklaža, govorimo o zemlji u kojoj je u ruralnom okruženju uobičajena praksa spaljivanja smeća

zimi se ljudi griju na sve vrste sirovina ali uglavnom na drva,nema mjerenja izduvnih plinova uopste ne postoje orijentacione vrijednosti ili ako postoje onda se ne provjerava
Plus Vinca, najveca deponija u Evropi, koja kad se zapali, spasavaj se ko moze, plus spalionica u Vinci ciji svecani pocetak ocekujemo, plus kad Dunav donese smrad pretakanja nafte iz Panceva, plus prevoz opasnih materija Vracarskim tunelom a znamo sta se desilo u Libanu na koji svakog dana sve vise licimo.
Zimi hoces da umres od kaslja, ne mozes da proluftiras koliko smrdi napolju.

Ja sam se nosila jedno vreme idejom da razvrstavam smece, ali mi je receno da komunalci sve to strpaju na istu gomilu - Vincu. 🤡

Back