Evo šta Hrvati kažu za Srpskog pacijenta!!!!!!!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

RКЕКОКЕ

Aktivan član
Poruka
1.082
Ustaški šovinizam: Hrvatski lekar odbio da pruži pomoć Srbinu!

Doktor Esad Mujkanović u Domu zdravlja u Vrhovinama kod Otočca odbio da pomogne Srbinu Bošku Ristiću, koji je doživeo moždani udar! „Marš van, dosta mi je vašeg četnikovanja, gamadi srpska. Šta ćete kad ste rođeni kao četnici", urlao dr Esad

ako im intelektualci tako pricaju, sta tek misli pucanstvo?:think:
 

waterpolista

Iskusan
Poruka
5.669
Lekar pacijenta vratio jer je Srbin
Autor: T. Trikić | Foto:„24 sata“ | 07.09.2009. - 20:00

Lekar Esad Mujkanović
Lekar Esad Mujkanović iz doma Zdravlja Otočac u Hrvatskoj odbio je da ukaže pomoć pacijentu Bošku Radiću (67) iz Vrhovine, većinske srpske opštine u Hrvatskoj, koji je imao sve simptome moždanog udara, samo zato što je srpske nacionalnosti. Lekar je zasuo najgorim uvredama pacijenta i ljude koji su ga dovezli, među kojima je bio i Milorad Delić, načelnik opštine Vrhovina i funkcioner Samostalne demokratske srpske stranke.

„Dosta je vašeg četnikovanja u Vrhovinama, gamad Vrhovljanska, skinuću vam ja kokarde s glave, hoćete li možda da zapevate ovde Vojvodu Sinđelića. Marš napolje“, prepričava incident za „Blic“ šokirani Delić, koji je o čitavom slučaju u utorak obavestio dopisom Ministarstvo zdravlja Hrvatske i rukovodstvo SDSS. On napominje da je pacijent kasnije primljen u bolnicu u Ogulinu gde mu je konstatovan moždani udar.
Delić kaže da ovo nije prvi ispad doktora Mujkanovića, koji je više puta ne samo vraćao pacijente Srbe, nego ih i pogrešno lečio.
„Radić, kojem je trnula jedna strana tela, dovezen je u hitnu pomoć u Otočac, jer nedeljom ne radi ambulanta opšte medicine u Vrhovinama. Tamo ga je dočekao Mujkanović i odbio da da kola da se bolesnik prebaci u bolnicu ili u Ogulinu, ili u Gospiću, a onda i da izda uput. Kad me je Radićev sin nazvao da intervenišem ubrzo sam i sam došao a Mujkanović nas je onda zasuo najtežim uvredama“, priča Delić, kojem je pacijent sticajem okolnosti prvi komšija.
Slobodan Radić, sin izvređanog pacijenta koji živi i radi u Srbiji, kaže za naš list da je njegovom ocu bilo loše još u subotu, a u nedelju je pao s gornjim pritiskom preko 200 i komšije su više puta zvale hitnu pomoć, ali se niko nije odazivao. „Pretpostavljam da su videli identifikaciju da zovemo sa broja iz Vrhovina i da se zato nisu javljali“, kaže Radić. On priča da je za Hrvatsku krenuo čim je čuo da mu je otac loše.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top