"Ево ме брате у нашој српској престолници у Београду "

Ок, сами сте отерали и Турке и Аустроугаре
Ма јок, него их је твој деда отјерао који је ухватио залет од Солуна па се није могао зауставити у јуришу све до Љубљане. ;)
Нити Србија, нити Црна Гора нису кроз историју водили неке значајније битке на простору БиХ, било је спорадичних упада за вријеме турске владавине, који су генерално више служили за скретање пажње, али ништа више од тога, нешто више од стране Црногораца који су то видјели као прилику да се ухљебе па су ратовали заједно са Херцеговцима док се нису договорили са Турцима за неке територије код Никшића, а затим ове оставили на цједилу.
 
Pa niste ni vi nego cela antanta.
А значи, ипак се нисте сами ослободили.
Ок, баш сам почео да гуглам "битке босанских Срба у сезони јесен/зима 1918. године" који ми је дао НУЛА резултата
 
Poslednja izmena:
Ne, nego zbog ubistva Crnogoraca. Mi u nasijem najstarijem brdima drzimo se do najsvijetlije krvne osvete ⚔️🦅🇲🇪
Ма пушти јадан, што би јунака, изгинуше на Мојковцу, а и они су се декларисали као Срби, а не као Црногорци.
Него има ли уопште из Црне Горе неки јунак, а да није Србин? :per:
 
Након што смо пробили Солунски Фронт, у року од месец дана, из рата су испале Бугарска и Аустроугарска.
Аустроугарска се распала, а војска Краљевине Србије дошла је Караванки
Срам те било.

Тадашњи Жаре и Гоци са Мањаче су стризали овце за то време
Смањи патетику, нико не спори да је Србија поднијела велику жртву, али будимо искрени, они су се борили за Србију и сопствене домове, за Мањачу и српско становништво са ових простора се нису много бринули ни тад нити било кад кроз историју.
 
Taman gusle imaju vise struna no u vas zuba :hahaha:
Реци ми има ли код вас неких дјела или само празно хвалисање, не рече ми ни једног опјеваног јунака, а да Србин није, имате ли бар неког писца, пјесника, било кога да је ваш, а не Српски?:per:
 
Једини велики србијански грех био је укидање Црне Горе 1918.
То је била неправда и увреда за храбру и увек спремну браћу Црногорце и јуначку династију Петровића

Najveci zlocin svijeta
 
Наводним "србијанцима" и "београђанима" сметају људи из Босне, а не смета им долазак људи из Пакистана, Индонезије, Сомалије и Шри Ланке.
А ко зна ко су и одакле су дошли у Београд да муте воду. ;)
 
ауторска тема

Једном давно сам пролазила поред аутобуске станице у БГ и ту је паркиран био аутобус из Републике Српске , путници су излазили , кондуктер помагао да преузму своје пртљаге а возач , мали подебео човек са брковима у плавој кошуљи и црним панталонама , је изашао из аутобуса , удахнуо дубоко , погледао око себе , некако деловао поносно и срећно .. Узео је телефон и назвао некога и изговорио речи које ћу дуго да памтим

:"Ево ме брате у нашој српској престолници у Београду "

"У српској престолници у Београду" , тако је Србин из Републике Српске назвао главни град Србије

И данас док гледам како се отварају теме о томе како Срби из РС долазе, гласају и како то треба да им се забрани а они да се протерају , сетих се тог човека

Он је сигурно дошао да гласа , ако има пребивалиште и то не за новац , људи као он гласају јер им је то ЧАСТ да гласају у Србији , они гласају јер су поносни што су Срби и што имају то право а не зато што им то неко плати ..

Србима из РС или Федерације нико не мора да плати да би гласали ..а жалосно је што прозападна опозција напада такве поштене , часне , партиоте који дођу да гласају а напада их јер губе на изборима .Напада их јер знају да не такви људи неће да гласају за њих .

Људи који кажу да је Бегорад српска престолница неће гласати за прозападну опозцију , него за патриотске снаге и због тога сметају а не због "пребивлишта "

opismeni se i ne lupetaj kad ti nije nužda
 
И уопште није питање за коју партију ће да гласају , само право гласа им враћа људскост која им је одузета , специјално ако живе у Федерацији

Niko im pravo glasa nikada nije osporio, dakle LAŽEŠ, mogu uvek da glasaju na predsedničkim i republičkim izborima.

međutim, to što imaju državaljanstvo Srbije ne daje im pravo da glasaju na lokalnim izborima.

Ipak, iz vrlo zanimljivih razloga njima je nešto posebno bilo bitno da glasaju na lokalnim izborima jer je za njihov život u BiH jako bitno pitanje kanalizacije i grejanja u BG.
 
Ipak, iz vrlo zanimljivih razloga njima je nešto posebno bilo bitno da glasaju na lokalnim izborima jer je za njihov život u BiH jako bitno pitanje kanalizacije i grejanja u BG.
Мени је у интересу да Србима у БиХ буде добра канализација, добри путеви, високе плате, јака привреда и везе, јер онда неће напуштати своје куће и домове и неће долазити у Србију да се пресељавају, не зато што их ја мрзим или не волим, већ зато што треба да остану на својој земљи где живе вековима.
 

Back
Top