Quantcast

ЕВО КАКО ВЛАСТ ДРЖИ НАРОД У ПОКОРНОСТИ Стратегија манипулације људима у 10 тачака

nonaligned

Elita
Moderator
Poruka
16.162
1) ПРЕУСМЕРАВАЊЕ ПАЖЊЕ
Пажњу јавности преусмеравати са важних проблема на неважне. Презапослити јавност поплавом небитних информација, да људи не би размишљали и стекли основна сазнања у разумевању света.

Primer:
Gomila Vesicevih aktivnosti. Vesic dodelio zastave. Vesic dostavio hranu zaposlenima.Vesic dostavio mantile lekarima. Dakle potpuno nevazne informacije za neku siru publiku. Mislim da je Vesic onaj koji zamajava javnost -dok imamo los standard, ne zatvaramo poglavlja sa EU, ljudi beze iz Srbije, a sta ce biti sa migrantima tek cemo da vidimo.

Primer 2:
"Sta god da te pitaju pricaj o Djilasu". Mi stalno slusamo o Djilasu i Djilas je kao neki lajt motiv koji koriste da skrenu paznju sa pravih tema.

2) СТВАРАЊЕ ПРОБЛЕМА
Та метода се назива и “проблем-реаговање-решење”. Треба створити проблем, да би део јавности реаговао на њега. На пример: изазвати и преносити насиље са намером, да јавност лакше прихвати ограничавање слободе, економску кризу или да би се оправдало рушење социјалне државе.

Opet i ovde Djilas moze da bude primer:
Djilas je kao rekao nece 100 evra i sad je problem. Djilas je problem (cist spin). I Solak (koji btw ne znam gde se oglasio i da li se ikada oglasio). I onda resenje - nazovite ako hocete.

3) ПОСТУПНОСТ ПРОМЕНА
Да би јавност пристала на неку неприхватљиву меру, уводити је постепено, “на кашичицу”, месецима и годинама. Промене, које би могле да изазову отпор, ако би биле изведене нагло и у кратком временском року, биће спроведене политиком малих корака. Свет се тако временом мења, а да то не буди свест о променама.

"Mi tamo nemamo nista" mantra.

4) ОДЛАГАЊЕ
Још један начин за припремање јавности на непопуларне промене је, да их се најављује много раније, унапред. Људи тако не осете одједном сву тежину промена, јер се претходно привикавају на саму идеје о промени. Сем тога и “заједничка нада у бољу будућност” олакшава њихово прихватање.

"Za 2, najvise 3 godine"

5) УПОТРЕБА ДЕЧИЈЕГ ЈЕЗИКА
Када се одраслима обраћа као кад се говори деци, постижемо два корисна учинка: јавност потискује своју критичку свест и порука има снажније дејство на људе.Тај сугестивни механизам у великој мери се користи и приликом рекламирања..

Ne znam da li je decji jezik ali cesto se osecam kao da nam se obracaju kao da smo debili.
Kao da smo glupi.
Osecam da mi vredjaju inteligenciju kad prestavljaju neku meru neku odluku koja je potpuno iracionalna.

6) БУЂЕЊЕ ЕМОЦИЈА
Злоупотреба емоција је класична техника, која се користи у изазивању кратког споја, приликом разумног просуђивања. Критичку свест замјењују емотивни импулси (бес, страх, итд.) Употреба емотивног регистра омогућава приступ несвесном, па је касније могуће на том нивоу спровести идеје, жеље, бриге, бојазни или принуду, или пак изазвати одређена понашања.

O ovome nema potrebe govoriti.
Zatvori, pritvori plasenje naroda.

7) НЕЗНАЊЕ
Сиромашнијим слојевима треба онемогућити приступ механизмима разумевање манипулације њиховим пристанком. Квалитет образовања нижих друштвених слојева треба да буде што слабији или испод просека, да би понор између образовања виших и нижих слојева остао непремостив.

Ne znam koliko je ovo namerno ali je i ovo istina.
Ne verujem da neko planski zeli lose obrazovan narod ali da smo neobrazovani - neobrazovani smo.

8) ВЕЛИЧАЊЕ ГЛУПОСТИ
Јавност треба подстицати у прихватању просечности. Потребно је убедити људе да је (ин, у моди), пожељно бити глуп, вулгаран и неук. Истовремено треба изазивати отпор према култури и науци.

Dovoljno je pogledati neku sednicu skupstine.

9) СТВАРАЊЕ ОСЕЋАЈА КРИВИЦЕ
Треба убедити сваког појединца да је само и искључиво он одговоран за сопствену несрећу, услед оскудног знања, ограничених способности, или недовољног труда. Тако несигуран и потцењен појединац, оптерећен осећајем кривице, одустаће од тражења правих узрока свог положаја и побуне против економског система.

Pa stalno se krivica svaljuje na malog coveka. Vlast NIJEDNOM NI ZA STA NIJE PREUZELA ODGVORNOST
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.