Evo kako je "izigran" Nikola Jokić

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
28.747

SKANDAL TRESE KOŠARKAŠKI SVET! Evo kako je "izigran" Nikola Jokić, sada je sve otkriveno​

Iako je Nikola Jokić ponovo beležio nestvarne brojke i ispisao stranice istorije najjače košarkaške lige sveta, MVP priznanje ipak je završilo u rukama Šej Gildžesa-Aleksandera iz Oklahome Siti Tander.

Srpski as iza sebe ima brutalnu godinu završeno sa prosečnim tripl-dabl učinkom, što još jednom nije bilo dovoljno da ima naklonost "glasačke komisije".

Kanadski košarkaš je "oduvao" konkurenciju budući da je sakupio čak 939 poena na glasanju, dok je Nikola Jokić imao tek 634. Na trećem mestu ostao je Viktor Vembanjama sa 589, četvrti je Luka Dončić sa 250.

Aktuelnog šampiona NBA lige je čak 83 ispitanika stavilo na prvo mesto MVP trke, Jokić je dobio tek deset glasova, a Viktor Vembanjama svega pet. Preostala dva glasa završila su na kontu plejmejkera Detroit Pistonsa - Kejda Kaningema, koji je "MVP trku" završio kao peti.

Jokić je dobio ubedljivo najviše glasova za drugo mesto, čak 48. U tom segmentu ga prati Viktor Vembanjama sa 38, dok je Šej Gildžes-Aleksander dobio svega 13, ali mu je to bilo i više nego dovoljno da ubedljivo "počisti" konkurenciju.
Na začelju MVP trke nalaze se Donovan Mičel i Kavai Lenard sa po jednim osvojenim glasom, šesti je Džejlen Braun iz Bostona sa 89, dok je peti pomenuti Kejd Kaningem.

Novosti

Jokic je sam kriv jer se ugasio u plej ofu, kad je najvaznije.

Dozvolio je da ga Gober i par indijanaca stave u dzep.

Lako je nabijati statistiku u ligi bez briga.

Sto ne opravdava da Shej dobije titulu.

Svima se smucilo njegovo glumatanje za iznudjivanje faula.

Od 50 kategorija on je prvi u broju slobodnih bacanja, broju bacanja na 100 poseda i slicno.

https://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_2026_leaders.html

Ali to je posledica toga jer nema dobrih americkih kosarkasa.

Ako je izbor izmedju srbina, polu srbina, francuza, grka, onda daj kanadjanina.

SKANDAL TRESE KOŠARKAŠKI SVET! Evo kako je "izigran" Nikola Jokić, sada je sve otkriveno​

Iako je Nikola Jokić ponovo beležio nestvarne brojke i ispisao stranice istorije najjače košarkaške lige sveta, MVP priznanje ipak je završilo u rukama Šej Gildžesa-Aleksandera iz Oklahome Siti Tander.

Srpski as iza sebe ima brutalnu godinu završeno sa prosečnim tripl-dabl učinkom, što još jednom nije bilo dovoljno da ima naklonost "glasačke komisije".

Kanadski košarkaš je "oduvao" konkurenciju budući da je sakupio čak 939 poena na glasanju, dok je Nikola Jokić imao tek 634. Na trećem mestu ostao je Viktor Vembanjama sa 589, četvrti je Luka Dončić sa 250.

Aktuelnog šampiona NBA lige je čak 83 ispitanika stavilo na prvo mesto MVP trke, Jokić je dobio tek deset glasova, a Viktor Vembanjama svega pet. Preostala dva glasa završila su na kontu plejmejkera Detroit Pistonsa - Kejda Kaningema, koji je "MVP trku" završio kao peti.

Jokić je dobio ubedljivo najviše glasova za drugo mesto, čak 48. U tom segmentu ga prati Viktor Vembanjama sa 38, dok je Šej Gildžes-Aleksander dobio svega 13, ali mu je to bilo i više nego dovoljno da ubedljivo "počisti" konkurenciju.
Na začelju MVP trke nalaze se Donovan Mičel i Kavai Lenard sa po jednim osvojenim glasom, šesti je Džejlen Braun iz Bostona sa 89, dok je peti pomenuti Kejd Kaningem.

Novosti
Sta je izigran lol luka doncic pokraden covek bre 6 meceva zaredom bacao po 50 poena, prosecno vuce 30 poena u regularnoj sezoni, jokara imao tripl dabl prosek al opet tim mu je sr.anje

Jokic je sam kriv jer se ugasio u plej ofu, kad je najvaznije.

Dozvolio je da ga Gober i par indijanaca stave u dzep.

Lako je nabijati statistiku u ligi bez briga.

Sto ne opravdava da Shej dobije titulu.

Svima se smucilo njegovo glumatanje za iznudjivanje faula.

Od 50 kategorija on je prvi u broju slobodnih bacanja, broju bacanja na 100 poseda i slicno.

https://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_2026_leaders.html

Ali to je posledica toga jer nema dobrih americkih kosarkasa.

Ako je izbor izmedju srbina, polu srbina, francuza, grka, onda daj kanadjanina.
kakvo prose.ravanje jokara je dobar igrac al zato njegov tim nije. Gordon povredjen celu sezonu, Marej kanturina od igraca, da ne nabrajam

opasno lako da imas tripl dabl prosek to je laganica...odakle vi to ljudi citate ja ne znam. Doncic iskreno zasluzio vise nego jokic da dobije mvp ove godine, covek je zver u lejkersima iako je celu sezonu povredjen

kakvo prose.ravanje jokara je dobar igrac al zato njegov tim nije. Gordon povredjen celu sezonu, Marej kanturina od igraca, da ne nabrajam

opasno lako da imas tripl dabl prosek to je laganica...odakle vi to ljudi citate ja ne znam. Doncic iskreno zasluzio vise nego jokic da dobije mvp ove godine, covek je zver u lejkersima iako je celu sezonu povredjen
Ma sigurno.

Uvek je neko drugi kriv.

Ako si mvp dodjes i pokazes.

1779116910263.png

Ma sigurno.

Uvek je neko drugi kriv.

Ako si mvp dodjes i pokazes.

Jokic je dosao i pokazao koliko puta vec.

Kada je bio sampion MVP lige da ga nisi mozda onda hvalio??? Nisi...
Ali zato kada odigra malko slabije od ocekivanog eto tebe da ga napljujes.

Kome Jokic sta da dokazuje? .Igrao je u plej ofu kako je znao i umeo sa viskom kilograma i izgleda povredom.

Posle povrede su mu opali procenti ,a evo sad kazu da ce mozda morati na zahvat.

Evo Jokice statistike.

Sada je imao 13,2 skoka, a u sampionskoj sezoni 13.5.

9,5 asistencija sada ,a toliko je imao i onda.

25.8 poena sada , a onda 30.

Jedino u cemu je stvarno bio slabiji je taj procenat suta sada 44,6 ,a onda 54,8.

I to je sve.

Dakle razlika je u 4,2 poena manje i u desetak procenata slabijem sutu.

Ali vama to ne igra nikakvu ulogu.
Recimo Jokic u ispadanju protiv Finske procenat suta od neverovatnih 70 posto uz drugi najbolji kosgeterski ucinak ikad u dresu Srbije...i to nekima nije problem da njemu pripisuju poraz, a ne Micicu, Guduricu i ostalima koji su promasili sve sto su mogli.

Zato ti maliciozno konstatujes njemu je uvek neko drugi kriv....ma nemoj!!!
Ako ga saigraci ne prate dovoljno, naravno da ce rezultat izostati i nema tu neke velike filozofije.

Smesno je reci da ga je ugasio jednocifreni Gober i ostale gluposti.Odigrao je malo slabije i to je to, dok su njegovi saigraci podbacili totalno, svidjalo se to tebi ili ne.

Sta je izigran lol luka doncic pokraden covek bre 6 meceva zaredom bacao po 50 poena, prosecno vuce 30 poena u regularnoj sezoni, jokara imao tripl dabl prosek al opet tim mu je sr.anje
Jeste, samo je taj tim u jednom trenutku igrao bolje bez Jokića. Jokić je rupa bez dna u odbrani, svi namerno napadaju reket Denvera zbog Jokića. Minesota ih je uništila u off skoku sa osakaćenim sastavom.
Prošle godine je Jokića jedan bek Caruso stavio u džep, nezapamćeno u istoriji košarke. Jokić je statističar poput Westbrooka za koga igra ceo tim, najprecenjeniji centar u istoriji NBA.

Novosti
Ne znam u čemu je problem?
Najbolji igrač koji predvodi najbolji tim u NBA osvojio mvp, kakva nepravda?

Jokic je dosao i pokazao koliko puta vec.

Kada je bio sampion MVP lige da ga nisi mozda onda hvalio??? Nisi...
Ali zato kada odigra malko slabije od ocekivanog eto tebe da ga napljujes.

Kome Jokic sta da dokazuje? ...Sam je igrao u plej ofu kako je znao i umeo u ovom momentu sa viskom kilograma i izgleda povredom.

Posle povrede su mu opali procenti ,a evo sad kazu da ce mozda morati na zahvat.

Evo Jokice statistike.

Sada je imao 13,2 skoka, a u sampionskoj sezoni 13.5.

9,5 asistencija sada ,a toliko je imao i onda.

25.8 poena sada , a onda 30.

Jedino u cemu je stvarno bio slabiji je taj procenat suta sada 44,6 ,a onda 54,8.

I to je sve.

Dakle razlika je u 4,2 poena manje i u desetak procenata slabijem sutu.

Ali vama to ne igra nikakvu ulogu.
Recimo Jokic u ispadanju protiv Finske procenat suta od neverovatnih 70 posto uz drugi najbolji kosgeterski ucinak ikad u dresu Srbije...i to nekima nije problem da njemu pripisuju poraz, a ne Micicu, Guduricu i ostalima koji su promasili sve sto su mogli.

Zato ti maliciozno konstatujes njemu je uvek neko drugi kriv....ma nemoj!!!
Ako ga saigraci ne prate, naravno da ce rezultat izostati i nema tu neke velike filozofije.

Smesno je reci da ga je ugasio jednocifreni Gober i ostale gluposti.Odigrao je malo slabije i to je to, dok su njegovi saigraci podbacili totalno, svidjalo se to tebi ili ne.
Ajde jos malo mesanja baba i zaba.

Niko ne pripisuje Jokicu poraz od Finske nego Pesicu.

Ne konstatujem ja da je njemu (Jokicu) neko drugi kriv, nego ovom forumasu padobrancu koji komentar pocinje vredjanjem i nista drugo ne zna da kaze kao i ti.

Ajde jos malo mesanja baba i zaba.

Niko ne pripisuje Jokicu poraz od Finske nego Pesicu.

Ne konstatujem ja da je njemu (Jokicu) neko drugi kriv, nego ovom forumasu padobrancu koji komentar pocinje vredjanjem i nista drugo ne zna da kaze kao i ti.

Pa pises nebuloze i maliciozne komentare, radujes se Jokicevom slabijem izdanju!!!

Zasto?

Jel ti covek nesto skrivio u zivotu??

Ja samo konstatujem sta se desilo kao odgovor na temu zasto nije mvp.
Pa dobro, ali i sam vidis po komentarima na raznim sajtovima da je opsta pljuvacina po Jokicu kao igracu i njegovom kosarkaskom umecu.

Krive ga za poraz Denvera, krive ga za poraz reprezentacije...a kad im se pokazu brojke onda zaneme ili lupaju kako kosarka nije statistika, nego je istina navodno u njihovim zlonamernim ocima.

A i to Jokic kao nabijac statistike? To ga prati jos od Mege.I tada su govorili da Misko namesta brojke i da nema teorije da uspe u NBA.
Jokicu sve do sad, statistika u plej ofu ne opada.
Te price o neobaveznoj NBA kosarci su smorile vise pa sto Boganovic onda ne napuni svoje kolone ,ako je liga losa.

Krive ga za poraz reprezentacije od Finske..a kad je to jedan igrac bez pomoci saigraca doneo medalju? Nikad.
Onda mentalni degenerici krecu.Bodiroga je donosio medalje, pa jeste ,a niko ne kaze da je pored sebe imao fenomenalnog Stojakovica snajperistu koga ne smes ostaviti samog ili Dordjevica i Danilovica, a Jokic u svojim reprezentativnim porazima nema nikog.
Kada ima Bogdanovica kao na OI onda vidimo da uspeh dodje.

Ipak se tu radi o zlonamernom narativu, kojim se sluze ljudi zeljni tudjeg neuspeha.

Iskreno ne mislim da je Jokić izigran ili pokraden, mislim sad Jokić je imao možda statistički najbolju sezonu u svojoj karijeri ( po prvi put u karijeri je najbolji skakač i asistent lige uz približno 28 poena po utakmici) i po meni zaslužio je MVP nagradu ali isto tako mislim da je zaslužuje i Šej Glidžis-Aleksander, ipak je najbolji i glavni igrač najboljeg tima u ligi, izvanredan clutch igrač i igrač koji ima neverovatan pobednički instikt i tu pobedničku auru i to je po meni bila prava neizvesna utakmica do samog kraja dva velikana gde je neko ipak morao da pobedi i ko god to bio bilo bi zasluženo, kao kad gledamo sudar dva strašna i izjednačena tima, utakmicu punu prekreta, produžetke, pa penale nakon kojih neko mora da prođe dalje ali i onaj ko ostane kratkih rukava da je pobedio isto bi bilo zasluženo.

Mislim da je verovatno presudilo to što je Šej bio možda mrvicu konstantni, što je pre svega Oklahoma kao ekipa bila konstantnija i što je u regularnom delu sezone između Oklahome i Denvera kada su Jokić i Šej igrali jedan protiv drugog rezultat 3:0 za Oklahomu (da ne kažem za Šeja dok 4. utakmicu koju je dobio Denver u finišu regularnog dela sezona nisu igrali ni jedan ni drugi a to je ona utakmica koju je Nikola Topić odilično odigrao i ostvario dabl-dabl 14 poena i 11 asistencija).

Pritom Šej je isto nestvaran igrač na svoj način i pravi umetnik i isto vrlo unikatan jer realno onako mršav nije sad nešto fizički dominantan, jak (kao recimo Dončić), takođe nešto naročito ni eksplozivan sad da zakucava, leti, igra u vazduhu i šta ti ja znam i što je najluđe nije čak ni neki vrhunski šuter i igrač koji sad redovno ubacuje po 5,6 trojki na utakmici ali uprkos svemu tome i dalje je nezaustavljiv i rutinski ubacuje po 30 poena uz preko 50% šuta iz igre (a radi i što šta drugo i pravi je lider svoje ekipe) jer ima zaista neverovatan osećaj za igru, tehniku, kontrolu lopte, mekoću i pre svega middle-range (što malo ko od današnjih igrača ima) što je možda ključ i što je i Majklu Džordanu verovatno bilo najjače oružje, tako da gledati one njegove driblinge, izolacije, ulaze, polaganja kao i onaj skok šut sa poludistance je zaista pravo uživanje i prava umetnost u pokretu i igrač je koji možda nema sad tu neka monstruozna zakucavanja i neke cirkuske poteze ali je fundamente i te osnove košarke doveo zaista do perfekcije (što je po meni odlika velikih igrača) i ja zaista volim taj tip igrača (kakvih je nažalost sve manje).

Tako da zaista ne mislim da je Šej nezasluženo osvojio to priznanje niti da je Jokić pokraden (iako svakako i da je Jokić to uzeo bilo bi takođe zasluženo) ali ono što zaista mislim da je prava sramota što Luka Dončić nije dobio ni jedan glas za 1. mesto i to kao igrač koji je najbolji strelac lige (već drugi put u poslednje 3 godine) i koji uz to još ima i po 8 skokova i asistencija po utakmici uz 1,6 ukradene lopte i po svim statističkim paramentrima znači poeni-skokovi-asistencija-ukradene lopte je ispred Šeja Glidžisa-Aleksandera koji je osvojio MVP nagradu i to dosta ubedljivo a uz to još igra za ekipu koja je 3. ili 4. u Zapadnoj konferenciji (znači nije neka prosečna ekipa koja ni ne igra plej of ili je možda tek na ivici plej ofa), sad ja ne kažem da je on trebao da bude MVP umesto Šeja ali da nije dobio nijedan glas je zaista sramota i pre svega neverovatno i nerealno (tako da mislim da je on možda pokraden makar za neki glas koji suštinski ne bi promenio ništa ali svejedno, zaslužio je makar neki glas i on).

Back