Evo kako IDEA pljacka gradjane Srbije!

Тихи

Starosedelac
Poruka
184.014
Cuo sam pricu sledecu iz prve ruke - o fori kako IDEA pljacka gradjane Srbije.

Otisao jedan drug hteo da kupi kod njih kvalitetnija neka vina, i ode tamo, kad ono cena na polici recimo 640 dinara a na kasi 1400 dinara. On i kasirka pomisle kako je greska i ode da uzme drugo neko vino da zameni - kad ono isti slucaj. Cena na polici 520 dinara a na kasi 700 dinara. Tako Todoric potkrada Srbe. Stavi cene proizvoda odredjene, i drzi ih neki period a zatim naredi ljudima koji odrzavaju bazu podataka da dignu cene odredjenih proizvoda sto je vrlo prosto jer svaki proizvod ima svoj serijski identifikacioni kod. I tako npr kad vi potrpate 20 artikala u korpu i posle to platite, ne primetite to , skoro niko ne gleda racun da uporedi cene na racunu sa racunima na policama i narod bude opljackan. A ako ih neko provali ko ovaj moj drug, kasirke kazu da mora da je neka greska u sistemu i nikom nista pojeo vuk magarca.

Otisao jedan drug hteo da kupi kod njih kvalitetnija neka vina, i ode tamo, kad ono cena na polici recimo 640 dinara a na kasi 1400 dinara. On i kasirka pomisle kako je greska i ode da uzme drugo neko vino da zameni - kad ono isti slucaj. Cena na polici 520 dinara a na kasi 700 dinara. Tako Todoric potkrada Srbe. Stavi cene proizvoda odredjene, i drzi ih neki period a zatim naredi ljudima koji odrzavaju bazu podataka da dignu cene odredjenih proizvoda sto je vrlo prosto jer svaki proizvod ima svoj serijski identifikacioni kod. I tako npr kad vi potrpate 20 artikala u korpu i posle to platite, ne primetite to , skoro niko ne gleda racun da uporedi cene na racunu sa racunima na policama i narod bude opljackan. A ako ih neko provali ko ovaj moj drug, kasirke kazu da mora da je neka greska u sistemu i nikom nista pojeo vuk magarca.

Ne može biti pojeo vuk magarca. Cijena je ona koja je na polici, a ne u njihovom sistemu. Koliko sam se puta samo svađao sa njima. Moraju ti naplatiti cijenu onu koja je na polici. Ako ne, ti nisi dužan da uzmeš taj proizvod. Po zakonu je ona cijena važeća koja je na polici, a ne u kompjutoru.

Ma nemoj me hebati??

Mogao je smisliti originalnu metodu potkradanja.

Užas......

Усташа Тодорић - "ИДЕА" држи ЧЕТИРИ ПЕТИНЕ самопослуга/продавница у Београду захваљујући скотовима на власти. Ради шта год му падне на памет. Овде код мене ПРАВЕ ХАОС - заузимају простор и просторије које нису изнајмили, немају одговарајуће магацине нити просторију за пријем робе, не може им нико ништа - а и када позовеш инспекцију они када виде КО ЈЕ У ПИТАЊУ труде се да прећуте и прескоче законе ... раднике држи горе него псе, немају простор за одмор и оброк, имају плате 20-25.000,оо дин., раде као магарци док он џаковима носи усташкој НДХ лову - тако да наши глупи грађани који купују код њих у ствари ФИНАНСИРАЈУ УСТАШКУ ДРЖАВУ јер Тодорић финансира ХДЗ.

- - - - - - - - - -

ne znam ko u srbiji kupuje u idei pored drugih marketa

Овде у центру Бг, на Булевару код Ташмајдана нема нигде у близини на километар ни једна друга продавница осим неколико "ИДЕА" ------ има једна мала распала МАКСИ коју сада држи Делез која има трагичан асортиман

Усташа Тодорић - "ИДЕА" држи ЧЕТИРИ ПЕТИНЕ самопослуга/продавница у Београду захваљујући скотовима на власти. Ради шта год му падне на памет. Овде код мене ПРАВЕ ХАОС - заузимају простор и просторије које нису изнајмили, немају одговарајуће магацине нити просторију за пријем робе, не може им нико ништа - а и када позовеш инспекцију они када виде КО ЈЕ У ПИТАЊУ труде се да прећуте и прескоче законе ... раднике држи горе него псе, немају простор за одмор и оброк, имају плате 20-25.000,оо дин., раде као магарци док он џаковима носи усташкој НДХ лову - тако да наши глупи грађани који купују код њих у ствари ФИНАНСИРАЈУ УСТАШКУ ДРЖАВУ јер Тодорић финансира ХДЗ.

- - - - - - - - - -

Овде у центру Бг, на Булевару код Ташмајдана нема нигде у близини на километар ни једна друга продавница осим неколико "ИДЕА" ------ има једна мала распала МАКСИ коју сада држи Делез која има трагичан асортиман

ja za vecu nabavku jednom mesecno - hemija, kozmetika idem u tempo
ostalo kupujem u privatnim malim prodavnicama gde su neke stvari skuplje, ali znam da time omogucavam opstanak srpskom malom privredniku koji ce taj isti novac da ostavi kod mene, kod tebe, kod nekog komsije
i to je ona zdrava ekonomija kruzenja novca koja omogucava opstanak drzave
onog momenta kad se novacostavi kod nekog ko ga iznosi iz zemlje, a ne ulaze ode mast u propast
isto je i sa poljoprivrednicima
kupi kod naseg seljaka i povrce i voce i meso i sir i ne pitaj koliko kosta, batali argentinsko raspadnuto meso i albanske lubenice

- - - - - - - - - -

Mnogi. Zato što čak i u velikim gradovima često nemaju druge markete u blizini. A ovo što je ispričao tihi rade skoro svi.

zato postoji racun, preletis pogledom kad zavrsis kupovinu pored kase, barem za skuplje artikle i odmah reagujes

nisam jos naisao na trgovca koji ima sve cene ispravne

i koji nije , kad kupujem vise robe , greskom dodao jos neku stavku na racunu ,nesto sto nisam kupio

zato kupujem skoro svaki dan , po manje , ono sto mi treba.

znas kako kazu, kome je sudjeno da bude eben tome gace same spadaju
ako ce da te prevari, prevarice te i na krupno i na sitno
makar ce da ti uvali sa isteklim rokom

kad sam bila mala isla sam sa ocem na kalenic subotom
i nikako mi nije bilo jasno zasto ne bira sa tezge uvek ono najlepse, nego uzme i udarenu jabuku i omeksalu breskvu
jednom sam izvdila iz kese jednu takvu takvu jabuku, a on je vratio
ali udarena je ovde
a on mi kaze - pa mora covek i te da proda, sta fali, odsecicemo taj deo
tad nisam, ali sada razumem rezon mog oca
dok je tako razmisljala vecina, i nama je zemlja funkcionisala

Ne može biti pojeo vuk magarca. Cijena je ona koja je na polici, a ne u njihovom sistemu. Koliko sam se puta samo svađao sa njima. Moraju ti naplatiti cijenu onu koja je na polici. Ako ne, ti nisi dužan da uzmeš taj proizvod. Po zakonu je ona cijena važeća koja je na polici, a ne u kompjutoru.

kad je jedna cena na polici a druga u sistemu uvek mora da platis onu koja je u sistemu , jer radnik provlaci proizvod preko identifikatora bar koda tako da ne moze da ti naplati cenu sa police sve i da hoce.

Нико Србе не тера да иду у Идеу.

Мене, рецимо, никада неће покрасти.

У животу нисам крочила тамо, нити ћу.

Ко жели, нека пуни џепове Хрватима.

ja za vecu nabavku jednom mesecno - hemija, kozmetika idem u tempo
ostalo kupujem u privatnim malim prodavnicama gde su neke stvari skuplje, ali znam da time omogucavam opstanak srpskom malom privredniku koji ce taj isti novac da ostavi kod mene, kod tebe, kod nekog komsije
i to je ona zdrava ekonomija kruzenja novca koja omogucava opstanak drzave
onog momenta kad se novacostavi kod nekog ko ga iznosi iz zemlje, a ne ulaze ode mast u propast
isto je i sa poljoprivrednicima
kupi kod naseg seljaka i povrce i voce i meso i sir i ne pitaj koliko kosta, batali argentinsko raspadnuto meso i albanske lubenice

- - - - - - - - - -

zato postoji racun, preletis pogledom kad zavrsis kupovinu pored kase, barem za skuplje artikle i odmah reagujes

da ali realno koliko ljudi gleda u racun nakon sto nesto plati ?

ja da ti kazem ni 1%

To je zato prvo sto drugi kupci vrse pritisak na tebe da se sto pre sklonis od kase jer oni vise ne zele da cekaju a drugo sto sad ti treba da slikas cenu svakog artikla sa police i uporedjujes sa cenom sa racuna

Moja zena kaze da isto tako kradu i na pelenama. Najvise kradu na artiklima kojih ima mnogo slicnih...

A sta radi srpska inspekcija ?

Nista

Leze po kancelarijama i cute

- - - - - - - - - -

Нико Србе не тера да иду у Идеу.

Мене, рецимо, никада неће покрасти.

У животу нисам крочила тамо, нити ћу.

Ко жели, нека пуни џепове Хрватима.

pa mnogi ne idu ali sta da rade ljudi koji nemaju blizeg marketa npr na 1-2 kilometra ?

Prinudjeni su

Zato je resenje da se ovi lopovi i pljackasi naroda drasticno udare po dzepu

- - - - - - - - - -

Ja godinama kupujem u jednom velikom marketu. Vlasnik je domaći čovjek. Griješe kao i svi. Ali i na svoju i na štetu kupaca.

najjace u IDEA-i kad "pogrese" kompjuter tj kasa uvek prikazuje VECU CENU a NIKAD MANJU z:D

Uvek se zayebu na racun kupaca...

Мени лично је Идеа ближа од Максија неких 500 метара, од осталих продавница и више од једног километра.

Свакако не идем тамо.

Чак и због тога што су, како чујем, неки српски артикли јефтинији код њих.

И ко нам је онда крив?

Мени лично је Идеа ближа од Максија неких 500 метара, од осталих продавница и више од једног километра.

Свакако не идем тамо.

И ко нам је онда крив?

Mnogo srpskih artikala je jeftinije ovde u Republici Srpskoj nego u Srbiji.

- - - - - - - - - -

najjace u IDEA-i kad "pogrese" kompjuter tj kasa uvek prikazuje VECU CENU a NIKAD MANJU z:D

Uvek se zayebu na racun kupaca...

U većini velikih marketa je tako.

Mnogo srpskih artikala je jeftinije ovde u Republici Srpskoj nego u Srbiji.

Ок тамо, али је јефтиније у хрватском маркету у сред Србије.

Не ради се овде о извозним ценама, не продаје се та роба у Хрватској и РС, него у Србији.

Свакако не идем тамо.

И ко нам је онда крив?

pa stara fora lopina iz IDEA jeste da stave neki artikal bez zarade

Npr moj zet drzi prodavnicu u Raski i kaze da IDEA prodaje svinjsko meso bez ikakve zarade, jer uzima svinjsko meso na istoj farmi u Surcinu gde i oni . Ali zato te pokradu na drugim artiklima, jer niko npr ne udje u radnju da kupi kilo mesa nego uvek natrpaju ljudi u korpu i druge artikle.

I tako na piletinu svinjetinu i tako te artikle sto dosta idu, npr prasak stave cenu sa minimalnom zaradom ili bez zarade ali zato pokradu narod na drugim artiklima sto kroz uvecane cene, sto kroz ovu semu da jedna cena pise na polici a druga se otkuca na kasi kad se artikal provuce kroz kasu

- - - - - - - - - -

Ок тамо, али је јефтиније у хрватском маркету у сред Србије.

Не ради се овде о извозним ценама, не продаје се та роба у Хрватској и РС, него у Србији.

objasnio sam ti princip njihovog ekonomskog modela.

Sto reko Ilija Cvorovic oce centrala da pogresi jednom ali ne sto puta

pa stara fora lopina iz IDEA jeste da stave neki artikal bez zarade

Npr moj zet drzi prodavnicu u Raski i kaze da IDEA prodaje svinjsko meso bez ikakve zarade, jer uzima svinjsko meso na istoj farmi u Surcinu gde i oni . Ali zato te pokradu na drugim artiklima, jer niko npr ne udje u radnju da kupi kilo mesa nego uvek natrpaju ljudi u korpu i druge artikle.

I tako na piletinu svinjetinu i tako te artikle sto dosta idu, npr prasak stave cenu sa minimalnom zaradom ili bez zarade ali zato pokradu narod na drugim artiklima sto kroz uvecane cene, sto kroz ovu semu da jedna cena pise na polici a druga se otkuca na kasi kad se artikal provuce kroz kasu

- - - - - - - - - -

objasnio sam ti princip njihovog ekonomskog modela.

Није то, Тихи, него добијају извозне цене, које су генерално увек ниже код наших произвођача, а ту исту робу продају у Србији.

Увек су српски производи били јефитнији у државама у окружењу, просто је таква политика произвођача.

Није то, Тихи, него добијају извозне цене, које су генерално увек ниже код наших произвођача, а ту исту робу продају у Србији.

Увек су српски производи били јефитнији у државама у окружењу, просто је таква политика произвођача.

Ma to pride .

Ali generalno privlace narod tako sto pojedine artikle stave na akciji da budu bez zarade, ili im prelepe nalepnicom da im je istekao rok trajanja - i onda udare reklamu za IDEA-u po televizijama i narod gleda i kaze u bre svinjski but bez kostiju u IDEA-i samo 300 din kilo odo ja da pazarim tamo

A jos stavis u korpu i jos 30 drugih artikala npr pelene za dete gde na polici pise cena 1500 din a na kasi ti otkucaju 1999 i tako dalje i tako blize .

Ovog puta Tihi nije u pravu....

IDEA menadzment je STROGO protiv ovakvih stvari.
To znaci da se to desava, a desava se relativno cesto , SAMO ZBOG lokalnog sefa poslovnice, sto znaci ako se to prijavi, taj ce verovatno leteti sa te pozicije tu, a verovatno i svuda....
To sam licno proverio prilican broj puta...

Znaci bilo koja prituzba da rade dil sa lokalnim pijacarima (sa kamiona odmah prebace na kamion pijacara i akcija ne stigne do kupca), namerno ostavljanje pogresne cene (cesto kod povrca i banana) , namerno ostavljanje pogresne cene par dana.....sve to dovodi do brze i zestoke reakcije menadzmenta u Beogradu i poslovodja gubi posao...
Zaboravio sam da dodam dodavanje artikala i kradju na kasi, takodje se kaznjava na prijavu kupca...
Nemojte mi reci da vide da sam to ja prijavio pa me koriste kao tajnog kupca i odmah leti poslovodja zato sto sam ja prijavio...

Ono sto ne kaznajvaju je:
Namestanje slicnih vrsta hleba kad se potrosi jedna vrsta hleba, pa razlika bude po 20 dinara i vise....(najskuplji hleb u svojoj istoriji sam platio u IDEA).

Sistem kasa u Ideji je prilicno dobar i brz, tako da je u ovom slucaju greska ili do radnice ili do poslovodje, tj lazne cene su postavljene usled greske jednog ili drugog...
Uz pravilo koje postuju, ako ih pritisnes, a to je da uzimas robu po ceni koja u tom trenutku pise na polici.....tu kupac nista ne gubi...

Prosek laznog poturanja cena i namerno ostavljanja bez cene da bi se kupac upecao po navici na staru cenu, a nova je cena....je cest u trgovinama privatnika...
Ranije je maxi bio ubedljivo najcesci po poturanju slicnog proizvoda a sa duplom cenom....sad je tu bolji, ali i dalje poslovno taktizira, tj one fore dignes cenu pa pises akcija...

Ubedljivo najbolji lanac marketa u BG je bio INTEREX po tom postovanju kupaca....to je bila oaza Beograda...ali ih je sad kupio Aman, a to je odmah dovelo do pijacne logike, posto u amanu cesto rade sve ove trikove oko cena i zaboravnosti...
Aman je tipicna balkanska logika menadzmenta, slaba plata jeftini potrosni radnici i zato leti imaju problema sa radnicima...

Sto se tice velikih lanaca, najmanje iskustva imam sa ovim novim lancem trgovina i sa Verom, Ali u Veru nikad nisam imao problem i to malo iskustva sto imam.A sa Aromom stvarno nemam kontakta...

Za Ideju znam da kaznjavaju poslovnice, ali znam da stavljaju slabe menadzere i sefove poslovnica kad ih neko uceni da stave svog rodjaka , znaci srpski deo firme HR ponasa se srpski...i onda se cesto desi osveta....npr videcete namerno da radnik otvori senf skine zastitnu foliju i vrati senf...jer to nervira kupca i reklamirace, i sto je gore, posto se nece nista uraditi, izbegavace IDEA prodavnicu...

To je do lokalne IDEA prodavnice i lokalnog sefa prodavnice...

Back