evo jos jednog primera...

Sinoc sam ga opet terala da idemo..nece i nece...i onako nadureno kaze da ja idem pa to je moj prijatelj nije njegov i sl gluposti...Posto smo se zestoko posvadjali to jes ja sam prastala a on cutao, rekao mi je da posto toliko volim da izlazim on nece da me zadrzava i namerava da za dva meseca cim nadje stan ode...Pa pitam se ja sad lepo jel treba da popustim samo da bi on ostao ili da se borim i dokazem da sam u pravu sto ne izbegavam ljude...Mislim ovo je apa drapa napisano ali verujem da ima situacija da zena zbog muskarca totalno izgubi drustvo i prijatelje u strahu da ga ne izgubi...ja definitivno nisam taj tip sto kazu htela bi "i jare i pare" a kod nekih eto nije moguce...

Nesvesna, bezi dalje. On kao da pokusava da te izoluje od tvojih prijatelja. Preporucujem ti ovo stivo:
http://www.heartless-bitches.com/rants/manipulator/redflaglist.shtml

Ne razumem zasto ga teras da izlazi sa tobom... treba svako da se ponasa onako kako mu odgovara, pa ako funkcionisete - super, a ako ne - sta da se radi, razlaz. Imam jednu drugaricu koja je izuzetno drustavena, voli da izlazi i voli da joj ljudi dolaze u posetu, a njen decko (sada bivsi) potpuna suprotnost - voli da radi i da kod kuce bude na miru, kao, opusta se... ziveli nekoliko godina zajedno, i na kraju to puklo... njoj dosadilo da sve najzanimljivije stvari prozivljava bez njega...

ima nas raznih.
ja sam se prilagodio drustvu devojke sa kojom sam(zajedno smo godinu i po) ona moje bas i ne mirise. meni je jasno i zasto jer smo ISPICUTURE.
ali ne sputava me ni ja nju kad pozeli(pozelim) da sam sam sa svojima.
dogovor i razgovor.
ako nece ne sili ga time ga samo opdbijas nije njemu manje stalo do tebe ako nece da se druzi sa tvojim drustvom.
razgovor (ne paljba) RAZGOVOR i trebalo bi naci kompromis ako ne ide j***** razlaz
Ja ipak kontam da nije isto kad živiš sa nekim..... pa ona kao ostane da čita, a ti izađeš svako drugo veče i vratiš se u tri. Ne, ne, u 12, da se ona ne bi ljutila :?

Može to da funkcioniše neko vreme ali jedno će pre ili kasnije da pukne.

Znam tako neke likove koje dovedu njihove devojke u pab i onda oni onako namrgođeni stoje u uglu i ispijajiu Guaranu, gnušajući se podivljalih ženetina koje piju, puše i "smrde" na parfimeriju, a oni samo čekaju da se agonija završi i da se njihov usamljeni, uzvišeni svet ponovo oblikuje prema izohipsama na koje je navikao..... ali sigurna sam da ti nisi jedan od tih.

Iskreno, sudeci po mom iskustvu i iskustvu drugih, ne verujem preterano u mesanje drustva i druge polovine. Znam retke slucajeve gde je to kolko-tolko uspelo, ali ponovaljam retke.
Nisam ljubomoran tip, slobodno ona moze da se druzi kolko hoce, samo nek mene ne mesa u to drustvo i da ne pokusava da se zavuce u moje 8)
Потписујем изјаву. ;-)

znam šta je, ti bi da u prvom delu dana imaš mirnog, pouzdanog muškarca i da mu budeš mama, a u drugom delu dana bi da gluvariš po kafićima sa svojim društvom, da budeš pozerka i riba, i on je tu tvoju dualnost krenuo da guši... te si tad krenula da ga zoveš da i on krene da se druži sa vama kafedžijama, znajući unapred da će on odbiti tvoj poziv, jer nije od te sorte, u stvari ti ga uopšte i ne želiš u svom društvu, jel tako, tako je.

poenta je u tome da je njemu dosta tvojih manipulacija, švrljanja dok je on na poslu itd, sprema se da ode i da iznova pokuša sa nekom drugom ženom da izgradi iskreniji odnos....

što se tebe tiče nesvesna, ono što treba da se zapitaš, da ne kažem osvestiš, jeste, otkud ti tako okretna i društvena u vezi sa asocijalnim čovekom?
lično, da sam ja ti, glasao bih za društvenost, jer to jeste kvalitet, i prihvatio razlaz, ali bih poradio na sebi da ne nalazim više povučenije partnere, tj pokušao bih da suzbijem taj svoj fetiš i poriv ka njima...
Право у центар!

Znam i sama primere gde je jedno od njih (ili dvoje) jednostavno mrgud..... o tome sam već pisala jel' da..... ali eto bio jednom jedan par gde je ona bolesno ljubomorna i konstantno nezadovoljna životom, i nas dve na moru sa njima, a on (oduvek) preterano slobodan i zbija šale koje su meni gadne, koja sam njihov deo, a mogu misliti kakve su tek u očima njegove devojke.....

Uglavnom, to dvoje jednostavno ne umeju da funkcionišu u društvu i meni je to tužno.

Da li zbog dva trola treba da steknem utisak da je to nemoguće? Taman posla..... ako ne mogu da funkcionišu među ljudima kao kad su sami, kakva im je budućnost?!
(Ako si sa devojkom mesec dana valjda i nije nužno da je vučeš po mestima gde sam izlaziš i guraš među ljude koji samo tebe poznaju, ali ako si sa njom godinu dana, pa i pola godine, kakav je smisao vaše veze? :confused: samo trpanje? :roll: )

1. Čisto da vas pitam..... da se to nisu vaše devojke pozaljubljivale u vaše ortake?!

2. Šta se to konkretno dešavalo, pa situacija nije valjala?

3. Da li u "vašem društvu" ima bar jedna devojka?
1. Devojka ne, potencijalna devojka da, al to je sad druga prica :P

2. Desi se da devojka (moja ili od ortaka) ili decko od ortakinje ne moze da se uklopi u drustvo koje ima duzu istoriju, sto i razumem. Znam da to nije univerzalan slucaj, al tako je kod mene

3. Ima vise

Ja mislim da nekog koga nazivas dilberom i nesigurnim muskarcem treba da sutnes.. ili da on tebe sutne jos bolje.... :-P

Ako ste u vezi onda treba po tim pravilima i da se ponasate a jedno od osnovnih je da nema svrljanja... al danasnji ljude nemaju pojma sta znaci veza i biti zajedno sa nekim...

Čisto da vas pitam..... da se to nisu vaše devojke pozaljubljivale u vaše ortake?!

Šta se to konkretno dešavalo, pa situacija nije valjala?

Da li u "vašem društvu" ima bar jedna devojka?
Не, али није добро када њени пријатељи пуне њену главу глупостима и минирају везу која је тек у зачетку само зато што се некоме из њене околине не допадаш. Тога ми је преко главе. :evil:

Објаснио.

Има, али старијих. :wink:

Lexa se malo preigrala.....

Kod muškaraca muškarcu ne smeta toliko kad mu se devojka zaljubi u ortaka , već kad to učini u neprijatelja.....

Ima ono pitanje šta bi ti najviše smetalo , da ti se bivša/i smuva sa....prijateljem , neznancem , neprijateljem....

i žene rangiraju da bi im najviše smetalo da im bivši bude sa prijateljicom , pa sa neznankom pa sa neprijateljicom , a to bi jedva dočekala rečima , našla krpa zakrpu....

a muškarci obrnuto, tj najviše im smeta kad im bivša bude sa najvećim neprijateljem iz dva razloga najmanje, a to je pitanje koliko su oni sami bili budale kad su bili sa takvom budalom koja ne ceni njegove kvalitete , a drugo je što će najveće tajne preneti upravo neprijatelju....ako ne slučajno ono baš iz pakosti....

Pisah vec na onu temu nesigurnosti muskaraca i hvala svima sto su to sve prokomentarisali...interesovalo me je da cujem vasa misljenja i naravno da sam nesto i novo cula sto me je nateralo da se zamislim...evo dakle jos jednog primera u kome mozemo da se svi nadjemo zavisno od situacije...I pored mojih muka kod tog nesigurnog muskarca koga ipak volim i ne zelim da napustim pojavi se jos jedan problem...Moj dobar prijatelj koga sam upoznala pre nego poceh vezu otvorio je kafe u blizini stana gde zivimo...Zvao nas je na otvaranje i naravno moj dilber nije iz nekog samo njemu znanog razloga posao...Posle svadje onako bzvz raspolozenja otisla sam sama videla sa drustvom koje nije bilo zacudjeno sto sam solo ali kako vreme prolazi pocinju pitanja zasto i on ne dodje na pice ponekad . Izmisljam sve i svasta a i ja retko idem ne zelim da ga uvredim da sad tu nesto izlazim i bancim a u stvari mi je jako lepo tamo, volim druzenja...Sinoc sam ga opet terala da idemo..nece i nece...i onako nadureno kaze da ja idem pa to je moj prijatelj nije njegov i sl gluposti...Posto smo se zestoko posvadjali to jes ja sam prastala a on cutao, rekao mi je da posto toliko volim da izlazim on nece da me zadrzava i namerava da za dva meseca cim nadje stan ode...Pa pitam se ja sad lepo jel treba da popustim samo da bi on ostao ili da se borim i dokazem da sam u pravu sto ne izbegavam ljude...Mislim ovo je apa drapa napisano ali verujem da ima situacija da zena zbog muskarca totalno izgubi drustvo i prijatelje u strahu da ga ne izgubi...ja definitivno nisam taj tip sto kazu htela bi "i jare i pare" a kod nekih eto nije moguce...
A da ti nisi slucajno trudna i nosis sliku od bivseg decka u novcaniku??Poznajem jedan takav par i on je nju ostavio jer ne da nije voleo da izlazi nego nije mogao da smisli njeno drustvo(koji su uzgred bili isfolirani i sljam,ne kazem da su tvoji takvi).A posle se ipak vratio zbog tog deteta i sad zive formalno zajedno,ona i dalje izlazi,kafane i karirani stolnjaci a on je ne zarezuje ni 5%...koji promasen zivot...zato mislim da vas dvoje niste jedno za drugo...kompromis je glupost,jer uvek jedno od vas je nezadovoljno,zato biraj nekog kome odgovara tvoje drustvo i ko je slican tebi.Srecno!!

ccc stvarno sam razocaran kada odgovor na takvo pitanje trazish na forumu.

Ocigledno, ne zelish da se opterecujesh tim pitanjem pa mislish da ces naci neki stereotip koji mozesh da pratish.

Naprotiv toga, odgovor na ovakvo pitanje trebash da nadjesh sama. Zapitaj se kakav je tvoj partner, sta mu prija. Umesto da provodish vreme ispijajuci kafe u nemogucnosti da sudrzish svoju indulgenciju, mozda bih trebalo da budesh sa njim pokusavajuci da reshish problem.

Naravno ako zelish da budesh sa njim...

Pisah vec na onu temu nesigurnosti muskaraca i hvala svima sto su to sve prokomentarisali...interesovalo me je da cujem vasa misljenja i naravno da sam nesto i novo cula sto me je nateralo da se zamislim...evo dakle jos jednog primera u kome mozemo da se svi nadjemo zavisno od situacije...I pored mojih muka kod tog nesigurnog muskarca koga ipak volim i ne zelim da napustim pojavi se jos jedan problem...Moj dobar prijatelj koga sam upoznala pre nego poceh vezu otvorio je kafe u blizini stana gde zivimo...Zvao nas je na otvaranje i naravno moj dilber nije iz nekog samo njemu znanog razloga posao...Posle svadje onako bzvz raspolozenja otisla sam sama videla sa drustvom koje nije bilo zacudjeno sto sam solo ali kako vreme prolazi pocinju pitanja zasto i on ne dodje na pice ponekad . Izmisljam sve i svasta a i ja retko idem ne zelim da ga uvredim da sad tu nesto izlazim i bancim a u stvari mi je jako lepo tamo, volim druzenja...Sinoc sam ga opet terala da idemo..nece i nece...i onako nadureno kaze da ja idem pa to je moj prijatelj nije njegov i sl gluposti...Posto smo se zestoko posvadjali to jes ja sam prastala a on cutao, rekao mi je da posto toliko volim da izlazim on nece da me zadrzava i namerava da za dva meseca cim nadje stan ode...Pa pitam se ja sad lepo jel treba da popustim samo da bi on ostao ili da se borim i dokazem da sam u pravu sto ne izbegavam ljude...Mislim ovo je apa drapa napisano ali verujem da ima situacija da zena zbog muskarca totalno izgubi drustvo i prijatelje u strahu da ga ne izgubi...ja definitivno nisam taj tip sto kazu htela bi "i jare i pare" a kod nekih eto nije moguce...
Je l ide one negde sa svojim društvom, je l idete negde sami? Je l ide na posao, na fax... Možda je u nekoj depresivnoj fazi a ti to loše tumačiš?

bug.gif

Back