Gost 435821
Početnik
- Poruka
- 34
Hoce li biti uskoro uvedena eutanazija u Srbiji? Moze li se ubrzati to? Meni je prijeko potrebna jer patim previse.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nece nikada, to je jako skakljiva stvar, niko se ne usudjuje da javno o tome i govori.Hoce li biti uskoro uvedena eutanazija u Srbiji? Moze li se ubrzati to? Meni je prijeko potrebna jer patim previse.
To je zaista jako skakljiva i komplikovana prica. Pre nekoliko godina ( Nemacka) anonimno je intervjuisan jedan lekarTreba i u tim teskim momentima pomoci ljudima da odu i da se ne muce vise.
Treba odobriti eutanaziju.To je zaista jako skakljiva i komplikovana prica. Pre nekoliko godina ( Nemacka) anonimno je intervjuisan jedan lekar
sa onkologije iz cuvene bolnice u Berlinu i rekao je da lekari ipak na neki nacin izlaze u susretu smrtno obolelima, ali samo
tako sto njima ( pacijentima) prepuste odluku i daju im neku pilulu za koju oni sami ( pacijenti) odluce da li ce i kada je
da je uzmu. To je protivzakonito, zato je ovaj lekar bio anoniman.
Zeljko, koje muke tebe muce?Treba odobriti eutanaziju.
A sto brate,kome se ne zivi nek se rokne,jel mislis da to rade zaposleni od 9-5Treba odobriti eutanaziju.
Rade ...A sto brate,kome se ne zivi nek se rokne,jel mislis da to rade zaposleni od 9-5
Da li ti mozes da zamislis da postoje recimo pacijenti, totalno nepokretni, mogu recimo samo da govore, nisu u stanjuA sto brate,kome se ne zivi nek se rokne,jel mislis da to rade zaposleni od 9-5
Da i nije ni lako ni u redu da neko umesto njih odlucuje i uradi to,opet to ovde nije slucaj pa necemo o njimaDa li ti mozes da zamislis da postoje recimo pacijenti, totalno nepokretni, mogu recimo samo da govore, nisu u stanju
da ustanu i skoce kro prozor, a postoje i pacijenti koji su vec nekoliko godina u komi.
Moramo i o njima. Postoje ( nisam sigurna da i u Srbiji postoji, ali ce biti i tamo uvedeno uskoro jerDa i nije ni lako ni u redu da neko umesto njih odlucuje i uradi to,opet to ovde nije slucaj pa necemo o njima
Eutanazija postoji u Holandiji i Belgiji, ali je i tamo proces jako dug, misljenja raznih lekara, psihologa, proveravanje
nekoliko puta da li je pacijent ostao pri svojoj odluci.
Treba raditi na svesti naroda da je bolje pustiti takvu osobu da ode nego da se sami muce,muce lekare,a tu osobu pogotovo.To je zaista jako skakljiva i komplikovana prica. Pre nekoliko godina ( Nemacka) anonimno je intervjuisan jedan lekar
sa onkologije iz cuvene bolnice u Berlinu i rekao je da lekari ipak na neki nacin izlaze u susretu smrtno obolelima, ali samo
tako sto njima ( pacijentima) prepuste odluku i daju im neku pilulu za koju oni sami ( pacijenti) odluce da li ce i kada je
da je uzmu. To je protivzakonito, zato je ovaj lekar bio anoniman.
Crkva to ne bi dozvolila, bacila bi anatemu na te nesrecne ljude,a narocito lekare.Treba raditi na svesti naroda da je bolje pustiti takvu osobu da ode nego da se sami muce,muce lekare,a tu osobu pogotovo.
Crkva ce se sigurno buniti,ali treba raditi sa porodicama na svesti,koji imaju takve slucajeve.Kada porodica da saglasnost,moze sa strane dase buni ko hoce.Mislim da je to nemilosrdno za takve bolesnike,koji nemaju sanse da prezive.Crkva to ne bi dozvolila, bacila bi anatemu na te nesrecne ljude,a narocito lekare.
Mene je licno mnogo dirnula i pogodila sudbina dva brata, blizanca:
Usmrćeni: Tražili su eutanaziju jer nisu čuli, a uskoro se ne bi ni vidjeli!
Piše T.Š. , 15. siječnja. 2013.
Par jednojajčanih blizanaca iz Belgije u dobi od 45 godina, koji su rođeni gluhi, usmrćeni su smrtonosnom injekcijom od strane belgiskih liječnika. Njih dvojica zatražili su eutanaziju kada su doznali da će uskoro i potpuno oslijepiti.
U ovom su vrlo specifičnom slučaju, koji regulira belgijski zakon o eutanaziji, blizanci iz Antwerpa odabrali smrt shvativši da uskoro neće ne samo čuti, nego ni vidjeti jedan drugoga.
Prestao sam da jedem masnu hranu, uzvisen sam, zanimaju me nauke (astrofizika, hemija...), sve osim nauka mi je prosto, glupo, jednostavno, prevazidjeno, besmisleno. Ne mogu uciti nauke jer sam pokvario mozak uceci previse njemacki jezik. Nema lijeka. Pio sam Rissar i poveca uzvisenost.Zeljko, koje muke tebe muce?
Mozda ce ti biti lakse ako nam ovde anonimno ispricas sta te muci.
Prestao sam da jedem masnu hranu, uzvisen sam, zanimaju me nauke (astrofizika, hemija...), sve osim nauka mi je prosto, glupo, jednostavno, prevazidjeno, besmisleno. Ne mogu uciti nauke jer sam pokvario mozak uceci previse njemacki jezik. Nema lijeka. Pio sam Rissar i poveca uzvisenost.
Valjda je hteo da kaze da je vegan, ali i oni moraju da uzimaju mast barem iz nekih plodova.U kakvoj su vezi masna hrana i uzvišenost? Zašto misliš da je neko ko ne jede masno uzvišeniji od nekog ko jede?