"Eurohoops" - Žoc, Bili i Dirk obeležili dekadu, tu su i Jokara i Bogdan!

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
29.368
1577982615297.png


Specijalizovani košarkaški portal "Eurohoops" postavio je anketu svojim čitaocima, u cilju da se odaberu najbolji pojedinci iz sveta košarke u prethodnih 10 godina.

Birani su najbolji evropski košarkaš u NBA, najbolji košarkaš u Evroligi i najbolji trener u Evroligi, a rezultati glasova su sledeći.

U kategoriji za najboljeg evropskog igrača u NBA u prethodnih 10 godina najviše glasova dobio je Dirk Novicki, koji se minulog leta penzionisao.

Legendarni Nemac je dobio čak 46% glasova, a interesantno je da je iza njega Nikola Jokić, centar reprezentacije Srbije i Denver Nagetsa dobio je 24% glasova.

Treći je Janis Adetokumbo, aktuelni MVP najjače lige sveta sa 16% glasova.

Što se tiče najboljeg igrača Evrolige, 35% glasova dobio je plejmejker Olimpijakos Vasilis Spanulis, koji iza sebe ima dve titule u Evroligi i drugi je najbolji strelac u istoriji takmičenja iza Navara.

Na drugom mestu je njegov sunarodnik Dimitris Dijamantidis, koji je dobio 21% glasova, dok je treći bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea, reprezentativac Srbije i najbolji strelac minulog Mundobasketa Bogdan Bogdanović sa 13% dobijenih glasova od strane čitalaca portala "Eurohoops".

U izboru za najboljeg trenera u Evroligi, ubedljivo je pobedio Željko Obradović, koji je dobio gotovo pola glasova (49%).

Dva puta je Žoc osvojio Evroligu u protekloj deceniji, dva puta je dobijao i nagradu za trenera godine u EL, a od Panatinaikosa i Fenerbahčea je napravio elitne evropske timove.

Prate ga Ćavi Paskval sa 16% i trener Reala Pablo Laso sa 13% dobijenih glasova.

https://www.sportske.net/vest/kosar...li-dekadu-tu-su-i-jokara-i-bogdan-396997.html
 
2020-te ce da budu nikad zanimljivije kada su u pitanju evropski igraci u NBA. Doncic, Jokic, Janis, Porzingis, i mozda se pojavi jos neko. Ali da bi bilo ko od njih eventualno pretekao Dirka, taj mora da uzme titulu kao najbolji igrac ne samo svog tima nego i celog Plejofa.
... a i u isto vreme da osvoji titulu sa timom ;)
 

Back
Top