Mislim na jednom mestu Brazil, Argentina, Urugvaj, Kolumbija, Peru, Čile, Ekvador, Meksiko, meni uvek simpatična i srcu bliska Jamajka, mislim zna se gde srce naginje i kome je bliže.
Što se tiče ovog prvenstva i narednog Mondijala 2026. recimo kao favorita iz senke ja vidim Urugvaj, mislim pogledaj samo vezni red : Valverde iz Real Madrida, Bentakur iz Totenhema (koga se ja sećam još za Boku Juniors dok je igrao pre nego što je prešao u Juventus), Nejtan Nandez (koga se isto sećam još iz Boke), pa duo iz Flamenga , de Araskaeta i Niko de la Kruz (koji je godinama vazio za jednog od nosilaca igre u River Plejtu), pa Ugarte iz PSŽ-a, takodje veoma dobri Maksmilijano Arauho što igra u Meksiku za Toluku (u jednom veoma jakoj, kvalitetnoj i kompetativnoj ligi gde se igra bas brz i dinamičan fudbal), onda Matias Vekino iz Lacija (bivsi igrač Intera), Nikolas Fonseka iz River Plejta.
Takodje napad, tu su iskusni i neumorni Luiz Saurez (koji zaista igra odlično u Majamiju u MLS ligi na 16 utakmica 12 golova zasad), onda Darvin Nunjez koji je isto odličan u Liverpulu, pa Brajan Rodrigez koji igra za šampiona Meksika Klub Ameriku, pa Maksi Gomez koji već godinama igra u španskoj Primeri, pa Fakundo Pelistri koji takodje igra u Primeri , pa Agustin Kanobio iz Atletiko Paranaensea, Miguel Merentiel iz Boke Juniors koji igra veoma dobro u poslednje vreme (na 19 utakmica 7 golova a prosle sezone u Boki na 31 utakmicu 14 golova), pa Fakundo Tores koji trenutno igra za Orlando u MLS-u, pa videcemo hoce li se mozda i Edinson Kavani vraćati u reprezentaciju (još jedan aktuelni igrač meni omiljene Boke), pa i pozadi zadnja linija, tu su Hoze Himenez iz Atletiko Madrida, Ronald Arauho iz Barselone, Matias Oliveira iz Napolija, pa tu je još jedan duo iz Flamenga Matias Vinja i Giljermo Varela (Flamengo izgleda baš voli Urugvajce u poslednje vreme

), pa Sebastian Kaseres iz Klub Amerike, pa Hoakin Pikerez dugogodišnji igrač Palmeirasa, tiskusni Martin Kaseres, u su još i Lukas Olaza i Nikolas Marišal obojica igraju u Rusiji jedan u Krasnodaru a drugi u Dinamo Moskvi , itd.
Mislim ovako kad pogledas deluju baš moćno, skoro svi igrači im igraju u najvećim svetskim i evropskim klubovima ono od Flamenga, Palmeirasa, Boke Juniors, River Plejta, Klub Amerike pa do Real Madrida, Barselone, Atletiko Madrida, Napolija, PSŽ-a, Liverpula, Totenhema, Lacija i pritom mladi su, maltene sem Suareza (i mozda Kaseresa) skoro i da nema igrača starijih od 26,27 godina, a pritom i ti mladi igrači od po tipa 24, 25,26,27 godina su neretko već nakupili po 50,60 utakmica za reprezentaciju, ono imaju mlad tim ali ne i neiskusan a verujem da u narednih par godina će samo jos dodatno steći malo iskustva i biti još bolji (i verovatno tad i biti na nekom svom vrhuncu).
Mislim da imaju jednu baš jako talentovanu i dobru generaciju i da su sjajno odradili smenu generacije, u reprezentaciji im više nema igrača koji su godinama bili stub i koje smo navikli da gledamo kao sto su recimo Kavani (sad dal je njegovo povlačenje iz reprezentacije konačno ili će možda da se predomisli videćemo), Diego Godin, Maksi Pereira, Kristian Rodrigez, Stuani, Valter, Gargano, Arevaljo Rios, Nikolas Lodeiro, itd ali su zato sad tu Valverde, Bentakur, Ugarte, Darvin Njunez, Niko de la Kruz, de Araskaeta, Nandez, Brajan Rodrigez, Merentiel, Hoze Himenez Ronald Arauho, Pikeres, Giljermo Varela, Matias Vinja,Matias Oliveira, Sebastian Kaseres....................znači jednu odličnu i slavnu generaciju koja je osvojila Copa America i koja je igrala jedno 1/2 finale i jedno 1/4 finale Svetskog prvenstva (i 4 Mondijala zaredom) nasledila je nova, možda još i bolja i verovatno još i talentovanija generacija.
Tako da onako iz zezanja možda bi mogao da uplatim neki sitniš da će Urugvaj da osvjili sledeće Svetsko prvenstvo, sad naravno neće im biti lako, ali objektivno da kažeš niko nije bolji i kvalitetniji od njih i sa bilo kojom ekipom mogu da se nose u najmanju ruku barem ravnopravno, uostalom nije slučajno to što su onda jesenas u kvalifikacijama za SP 2026 u dve utakmice zaredom pobedili Brazil kući pa Argentinu u gostima (obe sa po 2:0).