EU zaprijetila A.Vučiću sankcijama ako ode 9. maja u Moskvu

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
__ ЕУ-и-нацистичка-Европа.jpg

Hitlerovi najsmeliji planovi i EU sada. Svaka sličnost je namerna.

Screenshot_20250416_082328_Chrome.jpg

Što će se dogoditi, kako li će preCednik postupiti. 🤣. Nezgodno je što je obećao Rusima da će doći na tu paradu ponosa. Ako ne ode propast će mu gasni aranžman sa Rusima i biće predmet poruge i ismijavanja u Rusiji. Ako ode tek onda će ga guz. Iz. Ostat će bez stotina miliona eura bespovratnih sredstava EU koje je Vučić već ukalkulirao kao gotovu priču. Još gore za njega što će proći kao Milošević. 🤣

Фицо одговорио Каји Калас: Није 1939. година, нико ми неће наредити да не одем на параду у Москви

Lako je Ficu kad je vec u EU :lol:
Pa lako kad je glupava Srbija uzela da se zamlacuje sa hrvatima i muslimanima i siptarima,umesto da je odmah usla u Eu i Nato,1991. i odatle da zajebava ostale drzavice u okruzenju.

Osim sankcija EU prijeti da će da zabrani Srbiji pridruživanje u slučaju da predsjednik Aleksandar Vučić otputuje 9. maja za Rusiju, povodom obilježavanja Dana pobjede.
Sada je između dvije vatre!
https://www.sd.rs/vesti/svet/put-u-...-vucicu-stiglo-brutalno-upozorenje-2025-04-15
Cini mi se da ovo prijatelji naseg rezima i predsednika- makron ili francuska nemacka, ovo samo pro forme prave.

Kao pretnja a on naravno u inat pretnjama ode jer mu je data rec putinu da ce doc 9 marta "preca od svega"...

Posle mu naravno oproste....

Kad je trebo otici u kazanj nije otisao. Tada ovi nisu JAVNO pretili ali je on rekao da ga ucenjuju tj da ce poslati Vulina jer nas pritiscu...

Sada javno prete? Dakle performans da nam predsednik ispadne veci od evrope...

Putin zna da Rusiju SRPSKI NAROD VOLI a političari, režim kao i Marinika koja bi im uvela sankcije su nebitni jer je to isti kurko, isti sistem ista kuhinja...

Ja sam u civilizaciji provela više vremena, nego što sam u divljaštvu i anarhiji. Razlika mi je posve jasna. Kojih Vas? Onih što godinama varaju neupućen narod i koji se služe svim i svačim radi svojih nekada malih, a nekada velikih apetita da nezasluženo i nepošteno koriste i uživaju oteto i ukradeno. Dugo smo taoci pohlepe. Previše dugo. Osjećate trenutno strah, jer se budi inat i volja da vas se kazni i zaustavi.
Cifru od 50 sam lupila, jer je vjerovatno i veća, ali pošto smo uvijek bili u zaostatku oko 50 godina, zaustavila sam se na tom broju iako je jaz mnogo dublji i zlokobniji od te cifre.
bona
opet upotrebljavas rec MI iako kazes da ne zivis u SRBIJI
@Lagerta meni rece da bas i nebi trebao da se petljam u srbske probleme jer , iako sam SRBIN, ne zivim u srbiji
vidim da to kod nje, sto se tebe tice, ne igra neku ulogu
ti zivela u CIVILIZACIJI?
ti zivela u DIVLJASTVU?
ali STE uvek bili u zaostatku oko 50 godina . moje pitanje je dali u DIVLJASTVU ili CIVILIZACIJI, pa ma sto to bilo?
ti koja kazes za NAS SRBE, KO NE SKACE TAJ JE CACI
ja ne skacem i nisam caci
JA SAM SRBIN, A STA SI TI?

Poslednja izmena:
Tako je, osim ako veruješ u bezgrešnost vođe.
Možda da pitamo njegove prijatelje Tuska i Makrona koji mu se zahvaljuju na pomoći Ukrajini.
Ili još bolje da pitamo kako je gospođa Olena Zelenska, bliska porodična prijateljica.

Probudi se Gorane.
dovoljno si rekao
ponavljanje bezveznih fraza
sta imaju makron i tusk sa njegovom posetom moskvi na proslavi ?
koja je veza izmedju onoga sto si rekao da VUCIC ide u moskvu zbog njegovog interesa, a ne interesa drzave?
a neces da kazes kako mu se PUTIN zahvalio na nesebicnoj pomoci rusiji?
neces da se zapitas kako su orban , fico, putin bliski prijatelji sa njim?

A šta očekuješ?
EU, niti bilo ko drugi spolja, neće pomoći ukoliko to nije u njihovom, ili se ne poklapa sa njihovim interesom.

Ne postoji prijateljstvo ni na kojem nivou osim pojedinac-pojedinac, i tu se sve zavrsava.

E, kad se to shvati, onda se vodi spoljna politika.

EU, kao i bilo koji stranac, nebitno da li sa istoka ili zapada, okrenuće se protiv Vučića ili ako:
1. Direktno ugrozi njihove interese
2. Ponudi im se neko ko ce bolje da vodi spoljnu politiku u skladu sa njihovim interesima.

I cela vestina politike malih zemalja poput Srbije je uskladiti politiku tako da bude u interesu nekog velikog mocnog saveznika, ali i u skladu sa dobrobiti same zemlje i naroda koji u njoj zive.

Mi imamo situaciju da Vucic uksladjuje politiku tako da on dobije podrsku mocnih saveznika (EU i USA) kako bi on ostao na vlasti.
I to je sva njegova politika: vlast, vlast, i samo vlast.
Sve za vlast.

A ocekivati da EU iz ciste dobrote nesto uradi - pa jaaakoo bi bilo naivno :D
S obzirom da podržavaju Ava, od Evrope ne očekujem ništa dobro.
Ali zato očekujem da se to otvoreno kaže: eu će bez da trepne podržati nekog Milana Nedića dok usput teži da nam otme neke resurse po bilo koju cenu.

Očekivao sam da Evropa traži demokratskok partnera u Srbiji i da mu pomaže, ali ona je tražila i našla fašističkog partnera.
Očekivao sam neke principe i ideale, koji su nas opredeljivali da težimo Evropi, ali kad tih ideala nema, postavlja se pitanje, šta će nam Evropa onda?!

Pa šta misliš zašto je @Casual Observer otišao u Ameriku? Zato što voli Klintona ili zato što voli dolare?
ima ih i u srbiji koji zaradjuju dolare
svaki mesec redovno dobijaju na racun, a da ne rade
DOVOLJNO JE SAMO DA PLJUJU PO SRBIMA I SRBIJI
a @Casual Observer u americi uzima dolare i razotkriva njihova nedela
velika je razlika izmedju tebe i njega
TESKO CES TI TO RAZUMETI

Edukacija neće da ti škodi

Hitler i nacisti su 10 puta izgubili više vojske i oklopa na istočnom frontu nego na svim ostalim frontovima zajedno

2 године, СССР и Трећи Рајх су били сарадници.
СССР је био сарадник Немачке и у време окупације Југославије и проглашења НДХ тј почетка геноцида над Србима

S obzirom da podržavaju Ava, od Evrope ne očekujem ništa dobro.
Ali zato očekujem da se to otvoreno kaže: eu će bez da trepne podržati nekog Milana Nedića dok usput teži da nam otme neke resurse po bilo koju cenu.

Očekivao sam da Evropa traži demokratskok partnera u Srbiji i da mu pomaže, ali ona je tražila i našla fašističkog partnera.
Očekivao sam neke principe i ideale, koji su nas opredeljivali da težimo Evropi, ali kad tih ideala nema, postavlja se pitanje, šta će nam Evropa onda?!

Prvo, moras da shvatis da smo mi za Evropu zemlja treceg sveta.
Kada to shvatis, i kada shvatis ono sto sam u prethodnom postu objasnio, neces ni pretpostavljati to sto si napisao da ocekujes.

A zasto smo mi za njih zemlja treceg sveta - to je pravo pitanje. Zasto nismo usli u to drustvo jos 1991?

Prvo, moras da shvatis da smo mi za Evropu zemlja treceg sveta.
Kada to shvatis, i kada shvatis ono sto sam u prethodnom postu objasnio, neces ni pretpostavljati to sto si napisao da ocekujes.

A zasto smo mi za njih zemlja treceg sveta - to je pravo pitanje. Zasto nismo usli u to drustvo jos 1991?
OK, kad shvatimo kakva je Evropa, je li u redu onda ovo što sam napisao:
Odvratni su (EU) koliko i sam Vučić!

ILi, treba da ih idealizjemo...

Back