EU zahteva da Srbija zabrani čučavce

Podržavate li zabranu čučavaca u Srbiji

  • podržavam ukidanje čučavaca

  • ne podržavam ukidanje čučavaca

  • ako ukinu čučavce izvešćemo revoluciju

  • više volim WC šolju

  • baš me briga


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Ordačni Bužap

Domaćin
Banovan
Poruka
3.407
Upitnik Evropske komisije, koju je Štefan File predao srpskim zvaničnicima, ne sadrži 2.483, već 2.484 pitanja, pokazuje dokument koji je jedan neimenovani službenik u Vladi Srbije dostavio medijima. Pitanje koje je Vlada želela da prikrije glasi: „Da li u toaletima javnih objekata u Srbiji postoje čučavci?“

Kako neznanično saznajemo, za postojanje ovog pitanja kriv je nekadašnji komesar EU za proširenje, Oli Ren, koji je 2006. godine, tokom posete Srbiji, obišao i EXIT festival.

Vest da će čučavci uskoro otići u istoriju za kratko vreme se raširila zemljom, što je dovelo do spontanih okupljanja u većini gradova. Najkritičnije je bilo u Leskovcu, gde je više hiljada ljudi u centru grada tokom protesta polomilo nekoliko WC šolja, čije je delove grupa mladića iskoristila za razbijanje izloga prodavnice sportske opreme. Na ovom protestu po prvi put se čula parola „Ne damo čučavce!“, koja je za kratko vreme postala hit u celoj zemlji, i druga najpopularnija melodija za zvono na mobilnim telefonima, odmah nakon pesme „Molitva“ Marije Šerifović.

Ništa manje kritično nije bilo ni u Čačku, gde je policija ipak uspela da potisne demonstrante od najpoznatije parfimerije. U ovom gradu oformljeno je i „Društvo za zaštitu čučavaca“, čiji je primarni cilj promovisanje čučavaca u srpski brend i evropsku baštinu.

- Čučavci su deo naše tradicije, a ovoj gospodi koji slušaju Betovena i vole da sede u klozetu želim da poručim da je zločin i pomisliti na njihovu zabranu, a kamoli raditi na tome. Ali ako su gospoda spremna da zbog Evrope rizikuju građanski rat, u redu, samo neka ne bude posle da ih nismo upozorili – rekao je Ozren Živković, predsednik ovog udruženja.

Jedini predstavnik vlasti koji se obratio narodu ovim povodom bio je Dragan Marković Palma, koji je demonstrante u Jagodini pokušao da uteši rečima da će čučavci biti zabranjeni samo u javnim objektima, i da niko neće sprečavati građane da ih koriste u svojim domovima, na šta su ga prisutni izviždali.

Društvo za zaštitu čučavaca podržale su brojne javne ličnosti, od kojih je najbučniji bio dr Saša Plećević, poznatiji kao dr Filgud, koji se osvrnuo i na njegov medicinski aspekt.

- Pored nesumljive tradicionalne vrednosti, čučavci u mnogome podižu zdravlje organizma. Ne treba biti neki stručnjak za fitnes pa primetiti da su osobe iz ruralnih delova Srbije i predgrađa Beograda, pa i sa ponekog fakulteta ili Doma zdravlja, gde se čučavci češće koriste, u znatno boljoj formi od „šoljaša“. Korišćenje čučavaca jača noge, prednju i zadnju ložu, listove, trbušnjake, kao i leđne mišiće. Ono što je još važnije, povećava snagu i izdržljivost organizma, a blagotvorno deluje i na osećaj za ravnotežu – rekao je dr Filgud.

Ljubav Srba prema čučavcima najslikovitije je pokazala anketa Stratedžik marketinga, po kojoj bi se 83 % ispitanika pre odreklo Kosova nego čučavaca.

Kako vam se čini sve ovo?
 
cucavac.jpg



Da li je moguće da ćemo se rastati od njih?
 
Kako neznanično saznajemo, za postojanje ovog pitanja kriv je nekadašnji komesar EU za proširenje, Oli Ren, koji je 2006. godine, tokom posete Srbiji, obišao i EXIT festival.
Ово показује колико је неозбиљан и будаласт тај упитник. Имам утисак да су се састављачи упитника међусобно договорили да сви смисле што више питања. А уједно показује и шта они мисле о нама.
 
За нас можда и буде било решења..., можда их и избацимо а који ће нам, када у 90% случајева нико на таквим јавним местима не погађа рупу неко са стране. Лоше процењују, тако да не ретко "минули рад" тако полако клизи и клизи док не оде у вечни заборав.....Али како ће нашим комшијама да забране и њих и да им забране и флаше које иду у пакету са њим , то не знам....Како ће да их навикну да седе док ****ју и да бришу дупе с папиром то ти је чиста фантастика....

А и ови што пишају..., некако више воле са тране а не у рупу па све около испрскају...А знамо каква је материјална ситуација и да има људи који имају бушне ципеле.......
 
Poslednja izmena:
Ma briga me za cucavce, samo da ne zabrane pishanje pored puta kad pritisne petlja posle 5 piva, pa kad izletis iz kola posle pola sata trpljenja, pa kad pustis mlaz dva metra u dalj, a kez na faci, a lepo ti pa i ne primetis da ti se digo dok si pish'o, pa da se ne baci...
Ihhh, bre, samo da to ne zabrane...
 

Back
Top