EU - NOVI VARSAVSKI PAKT

Da li je EU novi varsavski pakt?

  • Jes

  • Nou


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Danny Elfman

Ističe se
Poruka
2.533
Beograd zatvara granicu Lukašenku na zahtev Brisela
Blic - Pre 23 sata

BEOGRAD - Srbija će uvesti sankcije Belorusiji na zahtev Evropske unije, odlučeno je prošle nedelje u Ministarstvu spoljnih poslova, saznaje "Blic" nezvanično. Ovim je Beograd poslao poruku da je ozbiljno shvatio oštra upozorenja da ne može da traži status kandidata a da se istovremeno ponaša suprotno spoljnoj politici u pitanjima oko kojih je u Briselu postignut konsenzus. :rotf: Aleksandar Lukašenko

Odluka da se predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku i njegovim saradnicima zabrani ulazak u Srbiju doneta je u Evropskoj uniji uz konsenzus, a pridružile su joj se i zemlje kandidati i potencijalni kandidati, među kojima je i Srbija.

http://vesti.krstarica.com/?rubrika...a=2011&sifra=e7d3950a001e291e8cfe7d8bf2074d0d

CENTRALNI BRISELSKI KOMITET JE DONEO ODLUKU. SATELITSKE DRZAVE IMAJU SAMO DA SE POVINUJU TOJ ODLUCI ILI CE CK DA ODBIJE
DA RAZMATRA EVENTUALNI DOGOVOR O POTENCIJALNOM DAVANJU STATUSA KANDIDATA ZA MOGUCE CLANSTVO SRBIJE U OVU SATANSKU TVOREVINU. :hahaha:

EUflag.jpg
 
Poslednja izmena:
Чекајте људи КАКО БРИСЕЛ МОЖЕ ДА ДОНЕСЕ ОДЛУКУ О ЗАБРАНИ УЛАСКА У СРБИЈУ ЛУКАШЕНКУ - ко је овде луд??? Да није у питању нека грешка???

Beograd zatvara granicu Lukašenku na zahtev Brisela

T. Spaić | 07. 03. 2011. - 00:02h | Foto: Beta | Komentara: 257



BEOGRAD - Srbija će uvesti sankcije Belorusiji na zahtev Evropske unije, odlučeno je prošle nedelje u Ministarstvu spoljnih poslova, saznaje „Blic” nezvanično. Ovim je Beograd poslao poruku da je ozbiljno shvatio oštra upozorenja da ne može da traži status kandidata a da se istovremeno ponaša suprotno spoljnoj politici u pitanjima oko kojih je u Briselu postignut konsenzus.
74719_lukasenko301-reuter-stringeritaly_f.jpg
Aleksandar Lukašenko



Odluka da se predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku i njegovim saradnicima zabrani ulazak u Srbiju doneta je u Evropskoj uniji uz konsenzus, a pridružile su joj se i zemlje kandidati i potencijalni kandidati, među kojima je i Srbija. Devet evropskih zemalja pridružilo se sankcijama EU protiv vlade Belorusije, saopštila je kancelarija za štampu Saveta EU prošle nedelje. U saopštenju od 3. marta, Ketrin Ešton, visoka predstavnica EU, navodi da su kandidati za ulazak u EU, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora i Island, zatim Albanija, Bosna i Hercegovina i Srbija kao potencijalni kandidati, i zemlje Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu Lihtenštajn i Norveška izjavile da se slažu sa ciljevima odluke Saveta koja se odnosi na restriktivne mere protiv beloruske vlade. Ove zemlje obezbediće usklađivanje državne politike s odlukom Saveta, a EU prima k znanju tu obavezu i pozdravlja je – izjavila je Eštonova.

Savet EU je 31. januara zamrznuo sredstva i zabranio putovanja za oko 160 zvaničnika vlade Belorusije i druge pojedince za koje se veruje da su učestvovali u prevarama na izborima i postizbornom progonu političkih protivnika.


– Što više budemo odmicali u procesu evropskih integracija, biće više pritisaka i zahteva da se politika uskladi s načelima EU. Moraćemo da se ravnamo prema onome što je odlučeno i usaglašeno u zemljama EU, a svaki drugačiji stav donosiće veću političku i ekonomsku štetu nego korist – kaže za „Blic” Vladimir Todorić iz Centra za novu politiku.

On podseća da ni EU često ne uspeva da postigne konsenzus oko važnih pitanja kao što je Kosovo. Srbija ipak nema privilegiju da se ponaša drugačije od EU, pogotovo što traži prijem u Uniju i na to će se veoma pažljivo motriti u Briselu. Srbiji je, saznaje „Blic” u Ministarstvu spoljnih poslova, jasno stavljeno do znanja da se neće tolerisati ispadi kakav je bio sa bojkotom dodele Nobelove nagrade kineskom disidentu Li Sjaobou.

Inače, predsednik Belorusije je u martu 2009. bio na skijanju na Kopaoniku, sa sinovima, njihovim porodicama i pratnjom od oko 150 ljudi. Nije otkriveno čije su političke i turističke preporuke tada prevagnule.
 
Ми имамо Владу тј.владавину кретена - ова вест у жутом Блицу има скоро 300 коментара 99% људи су скандализовани оваквом одлуком... ево једног коментара:

@Qla : Ja znam kako je u Belorusiji,mozda ti meni neces verovati,ali najbolje je da odes u Belorusiju pa ces se uveriti da Belorusi veoma dobro zive.Svako je zaposlen i radi u svojoj struci.Nezaposlenost u Belorusiji je najmanja na svetu.Stan se dobija od drzave i svi zaposleni u drzavnim firmama dobijaju stan.Porodice sa vise dece dobiju stanove preko 150 kvadrata i to u Minsku i vecim gradovima.Zrdavstvo i skolstvo su svima dostupni besplatni,i svako ima jednako pravo na besplatno zdravstvo i besplatno skolstvo.Zaposleni u privatnim kompanijama isto imaju povlastice i lako dolaze do stana,a privatnici su obavezni da plate i doprinose isplacuju u dan.Mnogo ljudi je zaposleno u industriji,a industrija je vecinom u drzavnom vlasnistvu.Realna kupovna moc prosecne plate u Belorusiji je bar duplo veca nego u Srbiji,a svi su zaposleni.Prosle godine Belorusija je imala rast BDP od 7.4 %,a rast industrijske proizvodnje od 11%

********************************************************************************************
 
Nekad se "islo po misljenje i stav " u CeKaJa ili u Kominternu , a sadaa ...

U Brisel , ko 'hoce " , a ko nece - u Den Hag .

Narrrode ...!

Kako mi "lepo" napredujemo ...

I to "...iz dana u dan ..." .
 
Poslednja izmena:

Back
Top