EU : da ili ne ?

Jel ovo jedan od razloga?

pa ti bi da idemo u Bliski istok ili da budemo kao Kuba

За мастера - Не знам шта ти то значи, гласао сам против
За јонг - Више ми одговара ЗНД него ЕУ, али мислим да Србија не мора нигде да улази и да се прикључује већ само да се ослања на своје сараднике у које има поверења

Nije da vredjam, ali stvarno mi neki ljudi nisu jasni. Puno puta pricam sa neistomisljenicima i UVEK ih ubedim da sam u pravu. Mnogo puta pozele da promene temu, da prekinu raspravu i sl......istina je samo jedna

Ja ne volim taj Briselski tim EU, drazi mi je Partizan.

Ne, stvarno ljudi shta ce vam EU, pogledajte Svicu i Norveshu zemlje po bogatstvu odmah iza Amera a nisu u Eu.Mi treba da budemo svoji!
Di nadje njih za poredjenje?.:lol: Švica je puna belosvetskog zlata i može od uvek kako god hoće. Norveška nije odmah iza Amera nego je prva u svetu ( čak i pre Japana) i to zahvaljujući svojoj nafti, ako nisi znao. E, tek kako ona može s kim hoće i kako hoće. Mi smo teritorijalno nešto veći od grada Moskve a broj stanovnika imamo kao grad Njujork.
Tako da nikako al nikako nas ne možeš porediti.

Slovaci,Madjari,Poljaci......itd. SEDAM GODINA nemaju pravo da rade na zapadu Evrope.
Rumuni bez kvalifikacija mogu da rade u npr. Engleskoj a oni sa visokim skolama to NE MOGU!!!!!!

Ovo je za nas super ! To nam je jedini način da mlade ljude i mozgove zadržimo u zemlji. Šta tu ne valja za nas? Jel znaš ko danas ima najveću platu u Srbiji? Strani stručnjaci i to preko par hiljada evra. Zato što su naši pametni ljudi pobegli 90 tih .
Jedino ne valja što će naši vojnici ići po Afganistanima i ostalim ratištima. Ali, jel vi pamtite da je za vreme Tita krajem 50 tih isto naša vojska pod UN išla po belom svetu? Iz kasarne prave na Sinaj ! TAko je moj otac otišao. Jesmo li se tad bunili???

gledajući vas iz hrvatske mislim da smo u istom vagonu,samo neznam u koji logor će da nas izkrcaju.hitlera više nema,a ovi u EU nisu nista bolji nego ovi danas:worth::worth:samo mi ja krivo da se moramo toliko:worth:za interese pojedinaca koji nas toliko nglodju

Ovo je za nas super ! To nam je jedini način da mlade ljude i mozgove zadržimo u zemlji. Šta tu ne valja za nas? Jel znaš ko danas ima najveću platu u Srbiji? Strani stručnjaci i to preko par hiljada evra. Zato što su naši pametni ljudi pobegli 90 tih .
Jedino ne valja što će naši vojnici ići po Afganistanima i ostalim ratištima. Ali, jel vi pamtite da je za vreme Tita krajem 50 tih isto naša vojska pod UN išla po belom svetu? Iz kasarne prave na Sinaj ! TAko je moj otac otišao. Jesmo li se tad bunili???
jedno je ići sa UN, a drugo sa NATOom. to su dve vrlo različite stvari, iako ponekad ovi drugi nateraju prve da se ponašaju u skladu sa njihovim željama.

a što se tiče toga da je super što visoko-obrazovani ne mogu da rade 7 godina na Zapadu, to i nije baš tako dobro... onda će ići da rade kao nisko-kvalifikovani radnici. naravno, Zapadu trebaju razni muslimani, Afrikanci, istočnjaci (evropski) da im pakuju hamburgere, zidaju zgrade, čiste klozete i rade u trafikama, a ovi pametniji im ne trebaju u velikom broju, konkurencija, ***.
mlade ljude nećeš zadržati u zemlji tako što EU neće dozvoljavati da rade svoj posao. zadržaćeš ih tako što ćeš od ove zemlje napraviti nešto što liči na državu i u čemu postoji perspektiva.

Европа – остварење снова!
Већини Срба се смисао живота своди на оно што “протури кроз вратину и набије на батину”. И наравно, да би то што протури било укусније, и то што набије било млађе, потребан је што већи стандард. Управо је то оно што му нуди Европа. Чак и више од тога. Просечан Србин ће научити да је јако културно преко огласа на интернету, поменуто набијање и протуривање спојити у једно, као што смо скоро могли да видимо кад је један европљанин прво силовао, па онда појео другог европљанина. Дакле Европа нам нуди не само испуњење најдубљих животних порива, већ и њихово проширење новим идејама и смислом.

Није тачно!
Европа је симбол културе и цивилизованог света! Добро, постоје и људи који осим горепоменутих физиолошких, имају потребе и за неким другим активностима. Само би ти људи требали да пожуре у европске музеје јер ће ускоро из њих бити склоњени сви експонати који датирају пре XV века. Судећи по ономе што уче у школама, Европа је рођена тек са ренесансом и протестантизмом. Један учени папа из периода који Европа одбацује, Силвије Пиколомини, и који је увео у тадашњи језик именицу Европљанин, сматрао је да је европска цивилизација рођена венчањем вредности Рима, Атине и Јерусалима. Један од одбачених је, нпр. и прави “ренесансни” човек, Антемије из Трала, полихистор , градитељ Аја Софије, који је у VI веку, између осталог, конструисао и парну машину! Или сетимо се нашег Димитрија Митриновића, једног од духовних отаца уједињене Европе, кога ова Европа такође жели да заборави, јер се Митриновићево културно и духовно јединство европских народа потпуно разликује од овог данашњег економског и апстрактног. Али нашим вајним NGO-европејцима, који већ уживају европски стандард од пара које им Европа шаље за разне семинаре и пројекте, би се вероватно више свидела Ема Бонино, високи функционер у европским институцијама, која је дала значајан допринос европској култури јавним демонстрацијама технике “абортирај сама”, уз помоћ пумпе за точкове бицикла.

Стање у Европи.
Осећања националног и духовног заједништва бивају обесмишљавана у корист идеологије либералне себичности која људска бића претвара у саможиве потрошаче. То је једна од последица слома традиционалног поретка врлина, хришћанске вере те пораза Европе у Другом светском рату, коме је уследила окупација од стране интернационале финансијског капитала и дужничке економије, што је претходно овладала британским острвима и америчким народима. Стање ће бити још горе јер су се политичке, економске и верске елите углавном продале или предале. Уклањање свих одбрана и заштита националних економија спрам сила глобализације и закона слободне конкуренције обара и руши све високе европске стандарде живота и своди их ка кинеским или трећесветским разинама. Ради НАТО експанзије ка Русији у ЕУ су примљене земље са далеко лошијим економским стањем него Србија. Да би се остварио истоветан стандард на целој територији, ЕУ не преостаје ништа друго но да Немачки и Француски стандард спушта небили га приближио Летонском. Истовремено, западна Европа преживљава мирнодопску инвазију трећесветских маса жртава америчке дужничке економије, што прети да до краја века Европљане претвори у националне мањине. Дневно неколико стотина људи туркофонског порекла постане држављанин Турске чијим би примањем у ЕУ та «Златна хорда» неометано похрлила у Берлин, Париз и Рим. То самоубиство подржавају политичари који се удварају имигрантима очекујући њихове гласове, индустријалци који добијају ропски јефтину радну снагу и католичка црква због тога што је угошћавање имиграната веома уносно а и због блесаве наде да ће преверити муслимане. Због све већег сукоба долара и еура, реално је очекивати да се ирачка манифестација тог сукоба пренесе и у саму Европу. И то не само као мадридска експлозија, већ и као отворена побуна муслиманских маса. Дакле, сваки Србин и Србкиња који слободно мисле, којима у глави не одзвањају предизборне пароле, треба да се запитају да ли је улазак у овакву Европу наш најважнији циљ? Да ли имамо мудрости да планирамо даље од следећих избора и видимо где ће бити Европа за 10-15 година?

Владимир Трифуновић

:arrow::arrow::arrow: http://forum.krstarica.com/threads/179231&page=6

c) iz oblasti: Integracije i vanjska politika
1) Ulazak u EU
ZA: 26 kyoatia klikk filatelista, pa šta? Derer porin50 DJM medved_bg Архангел svetolik trpkovic Vintage adem_ks Banshee Kaj Ha-Nocri goxy crow ~Petar~ DeteSunca sw-darthBEN SiIent Bob vrkveni krokodil Peaceful Ivan015 moje srce Zvezdica baracigor
SUZDRŽAN: 5 Yopa jedite_kod_Joa Donqihote saladin Синовац
PROTIV: 4 Secikesa Alekasandar3 Шалом zike

Prikljucivanje EU nije samo olaksavajuci vizni rezim [samo 11 % Srba poseduje pasose] vec sa sobom vuce i druge stavke koje niko NE pominje kao npr slanje nase vojske [nase dece] na krizna podrucja zemalja EU, placanje "debele" clanarine itd itd. Vidim da po statistici koju sprovode neke kuce vecina nas je ZA pristup a i nezna :confused: koje obaveze donosi to clanstvo. Nisu samo vizne olaksice.......:oops:
To za vojsku si pobrkao s NATO, a odgovor na naslov je naravna DA!

Back