Nije dobro kad se ljudi tove, debljaju, iako treba imati razumevanja jer je uvek u pitanju depresija neka, i lenjost ide iz toga, osoba se oklopi salom i traži utehu u hrani. Pirs je legenda i ne bih ostavio ako je volim ali bih gledao da pomognem da se vrati na stari telesni status. Osoba mora da ubije to što je tišti i prevazidje i da predje na sistem ishrane gde se hrana tretira kao nešto usputno. U smislu da jede tek da bi jela, bez gledanja hrane kao izvora uživanja. Može i opijatima da nadoknadi potrebu za hranom.
Ja sam vegan od ranih dana (ne sasvim ali 95-postotni, ponekad jedem ribu i još ponešto što nije u sistemu itd.) i npr. loše je za podgojene osobe, to sam video iz prakse izbliza, da krenu odmah u veganizam, u preterivanje. Dodje im rovac da smršaju i postanu bolja verzija sebe i krenu da igraju na kartu snage volje, misle sad će sve da srede i urede, oni su nadljudi probudjeni, i kad pukne klapna i proguta se torta uz burek kiseli iz podrumske pekare onda padnu u depru jer su 'bezvoljni, nedisciplinovani'. Treba im racionalan pristup i da ne shvataju sebe rigidno, kao da moraju nešto, i pomoć tražiti, da ih neko prati i razume, a ne osudjuje i da praštaju sebi. Najčešće ti što se slade hranom preko mere imaju roditelja koji ih tuče u pojam i lomi iznutra ne shvatajući šta i kako. Pa oni navale još jače jer nemaju snage kad im se drže lekcije stalno.
Tako i onda deca-pobunjenici tipa pokojna Magi EKV, rigidna keva pa je otišla u krajnost svih krajnosti. Dobro Magi se nije podgojila od hrane ali se uništila, a uništenje kad nije svesno i iz zabave nije dobro.