Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.311
Po cemu DAI daje vise vetar u ledja hrvatskom od srpskog nacionalizma.
Ma besmislene gluposti ne znaju uopšte šta pričaju.
Cela ideja da je Bosna i Hercegovina po u svojoj najdubljoj prošlosti kulturološki i etnički srpska zemlja, cela ideja da je štokavski srpski jezik, što je jedan od bazičnih temelja srpskog nacionalizma, temelji se upravo na DAI. Cela ideja o srpskim zemljama, uključujući i do Virovitice, Karlobaga i Karlovca; ideja da su Šokci i Bunjevci Srbi i da je najveći deo Hrvata srpskog porekla.
Sve to u svom korenu ima ništa drugo do DAI. Pre objavljivanja i značajnijeg proučavanja DAI, u izvorima rimokatoličke provinijencije uglavnom se često beležilo da je jezik kojim govorimo "bosanski jezik"; koristio se u prvom redu bosanski lingvonim. Posle uzimanja DAI, razvija se viđenje da je sve to srpski jezik.
Oni lupetaju gluposti da Hrvatska uopšte nije ni postojala, već da je to desi srpske teritorije koja je naknadno izmišljena, a 1611. godine je objavljen jedan falsifikat, u koji je neko uturio par poglavlja u originalno delo, eto, samo radi Hrvata i ničeg drugog.
Ne može se ni za glavu ni za rep tu pohvatati ima li igde pameti uopšte. Ne zna se ni gde početi; da li od toga što oni zamišljaju da laži nisu postojale i da su svi DO JEDNOG TRENUTKA sve korektno prenosili i govorili. I da je onda radi Hrvata od svega na čitavome svetu izmišljena laž
Mislim, to je toliko praznoglavo da je gotovo umobolno koliko je operisano od pameti.I još, niko od njih se uopšte nikada ni ne pita zašto DAI nije odbacivao Miloš S. Milojević, niko se ne zapita zašto Đorđi Jankoviću nije palo ni na kraj pameti da tako nešto tvrdi u vezi DAI, kao ni Relji Novakoviću koliko ja znam. Dakle, ama baš nikome; ni jednoj duši među alternativnim naučnicima koje oni sami deifikuju i za koje smatraju da su među njima najveći autoriteti, ne priča koještarije o DAI! Ali zato pokojni Jarčević Slobodan koji istoriju nije poznavao ni u najelementarnijim okvirima i koji je toliko gluposti nalupetao da je prava muka pronaći je li išta i kada to nešto tačno rekao; on kaže da je DAI falsifikat radi hrvatskog nacionalizma i AMIN.
Ma, ludost, bre, čista.
Poslednja izmena: