- Poruka
- 28.477
Не мора.A ako je za Benedikta to 1022-e kraljevstvo, ono mora imati i kralja.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не мора.A ako je za Benedikta to 1022-e kraljevstvo, ono mora imati i kralja.
Не мора.
Duboko si i nepovratno zaglibio u alternativu. Dubrovacka arhiepiskopija se pominje u pismu Grgura 7 Mihajlu Vojislavljevicu kralju Dalmacije, gde on trazi od Mihajla da posreduje u sporu izmedju splitske i dubrovacke arhiepiskopije, kao svetovni vladar na tim teritorijama.Naslednici arhiepiskopa Vitala nose titulu episkopa. Ako je dubrovačka arhiepiskopija zaista bila osnovana 1022. godine, zašto je onda odmah potom opet samo episkopija (pisam pape Grgura VII od 1074. i 1078. godine), da bi tek kasnije opet postali arhiepiskopi?
Dubrovacka arhiepiskopija se pominje u pismu Grgura 7 Mihajlu Vojislavljevicu kralju Dalmacije, gde on trazi od Mihajla da posreduje u sporu izmedju splitske i dubrovacke arhiepiskopije, kao svetovni vladar na tim teritorijama.
Pretpostavljam da ces da negiras cinjenicu da je Grgur trazio od Mihajla da posreduje u sukobu izmedju Splita i Dubrovnika?Da, odlična opservacija! Pominje se dubrovačka arhiepiskopija u pismu pape Grgura VII kralju Mihailu (čiju autentičnost niko nije dovodio u pitanje). Tako je.![]()
Hehehehehe, Zvonimir se zavjerio u Splitu ali Grgur moli Mihajla da posreduje kod splitkog arhiepiskopa.
![]()
Pretpostavljam da ces da negiras cinjenicu da je Grgur trazio od Mihajla da posreduje u sukobu izmedju Splita i Dubrovnika
da nismo mogli okončati vašu odnosno stvar Dubrovačke crkve.
Zasto bi trebalo da komentarisem Luciceve falsifikate?
Ajde da izadjemo iz alternativnih voda u realnost
Tačno, kao što bi rege, značilo vladavinu.Da, ne mora.
Regnum može označavati „država“ ili tako nešto tog tipa, kao termin za političku celinu.
Tačno, kao što bi rege, značilo vladavinu.
Ali, ako je nekakva obična 'država' u pitanju uobičajeno koriste izraz provincija ali ovde je ipak regno.
Nije baš redovno, ono u smislu mora tako i nikako drugačije ali uglavnom je tako. Npr. u vremenu sukoba Vukana i Stefana iz papinih pisama se vidi da je npr. Gornja Dalmacija provincija (to pišu legati koji su u Duklji). Ono što mi danas nazivamo Raška , u doba Prvovenčanog je isto provincija, to papa piše tako.Provincija, redovno? Hmmmm....ne mogu ti kazati da sam to baš primetio...![]()
Ono što mi ostaje manje više kao znak pitanja je naziv Labusedi!? To nije tek tako napisano, mora postojati nekakav razlog za to. To nešto govori da je nekom namenski 'upućeno' kao dokaz nekakve istine, starine ili nesto slično
Samo da mi je znati kako je to izgledalo? To je valjda Petar Krešimir IV?obzirom da u to vreme vlada Mihailo Vojislavljević, da li možeš da objasniš koji je to hrvatski kralj kojeg je zarobio normanski avanturista, grof Amik?
Moguće da je tim arhaičnim nazivom htela da se iskaže starina, ali je u svakom slučaju to napisano s preciznom namerom.
Da, da, znam, zato mi je i privuklo pažnju u povelji, pa me je zainteresovala namera takvog zapisivanja.Sasvim sigurno. To je stara legenda o postanku Dubrovnika, itekako poznata. Ne nalazimo je samo u DAI, već pominje i Pop Dukljanin, pominje najstariji dubrovački pisac poznat imenom (pesnik Milecije), itd.
Da, da, znam, zato mi je i privuklo pažnju u povelji, pa me je zainteresovala namera takvog zapisivanja.
To старо грчко име Рагусе које помиње и Орбин и други дубровачки писци.Ono što mi ostaje manje više kao znak pitanja je naziv Labusedi!? To nije tek tako napisano, mora postojati nekakav razlog za to. To nešto govori da je nekom namenski 'upućeno' kao dokaz nekakve istine, starine ili nesto slično
To старо грчко име Рагусе које помиње и Орбин и други дубровачки писци.
Оно што можемо закључити да дипломатски фалсификати могу лажирати суфрагаме епископије али не и географске појмове које нико не би разумео да нису постојали а желе истаћи своје право на њих.
Дакле очигледно да су некад постојале само та три регнума.
Нисам чуо да неко помиње да су на почетку постојала три регнума иако не видим поенту фалсигиката ако би променио географске појмове или регнуме који нису постојали.Na tertoriji koja ugrubo odgovara većem delu današnje Bosne i Hercegovine sa zapadnim obroncima današnje Crne Gore tj. nikšićke Opštine i Herceg-Novog?
Pa, zar je iko tvrdi da je tu postojalo nešto drugo?
Samo da mi je znati kako je to izgledalo? To je valjda Petar Krešimir IV?