Tom Jones 1
Poznat
- Poruka
- 8.646
Jok, nego verujemo u 3 Boga.Мени је тројдтво прихватљиво као симбол вре али да су сва 3 = 1 То Исус никада нигде није рекао.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jok, nego verujemo u 3 Boga.Мени је тројдтво прихватљиво као симбол вре али да су сва 3 = 1 То Исус никада нигде није рекао.
Pa i to popisivanje je bilo po promislu Božjem. Recimo kada moderne američke vjerske zajednice krenu govoriti kako su one izvorno hrišćanstvo mi možemo provjeriti i tim zbirkama podataka o raznoraznim jeresima i saznati da vjerske grupe koje vjeruju kao američke vjerske zajednice nisu postojale u ranom hrišćanskom periodu, dakle tvrdnja da su oni izvorno hrišćanstvo je do temelja porušena.problem je kada nam je epifanije jedini izvor, a njega smo diskutovali na nekoj od tema, bese u onoj razmeni pisama sa svetim jovanom zlatoustim, sto je za mene indikativno... kako, god, iz mnostva gnostickih koja su odbacena, zadrzala se zapadnom ujdurmom samo "apokalipsa" [znam, ne spada zanrovski u jevandjelja], ali cak i da nemamo sve info koje imamo, za cije babe zdravlja bi neko popisivao sva zastranjivanja? da se ucimo na greskama? [samo naglas razmisljam, ne drzim stranu nickfreak-u, vec sam negde izmedju vas dvojice]
To се не може рећи осим теологије првих хришћана апостола који су били уз Исуса.Pa i to popisivanje je bilo po promislu Božjem. Recimo kada moderne američke vjerske zajednice krenu govoriti kako su one izvorno hrišćanstvo mi možemo provjeriti i tim zbirkama podataka o raznoraznim jeresima i saznati da vjerske grupe koje vjeruju kao američke vjerske zajednice nisu postojale u ranom hrišćanskom periodu, dakle tvrdnja da su oni izvorno hrišćanstvo je do temelja porušena.
Pa imamo dosta i od samih apostola i od njihovih učenika.To се не може рећи осим теологије првих хришћана апостола који су били уз Исуса.
На жалост од њих најмање имамо осим Павла.
На шта мислиш?Pa imamo dosta i od samih apostola i od njihovih učenika.
Na Novi zavjet i djela apostolskih učenika poput sv. Klimenta Rimskog ili sv. Ignjatija Bogonosca.На шта мислиш?
Добро теологија се одаљила већ у првом веку након смрти Јакова Праведног и након 70. екзодуса Јудејаца и Јудеохришћана. Дакле теологија апостола Павла није била тотално избалансирана са њима али је ипак победила нарочито у погледима тумачења како коме одговара.Na Novi zavjet i djela apostolskih učenika poput sv. Klimenta Rimskog ili sv. Ignjatija Bogonosca.
pa, znam, ali to nema sta da se "proverava", vidi se odmah kada je neko puki sarlatan, i da nudi sarlatanstvo, ocigledno nikakvu sponu, vezu nema sa ranim hriscanstvom... po meni je bolje da se popisuje sta jeste sustina hriscanstva, nego da se popisuju pogreske i jeresi, na primer sto nickfreak navodi Danila. mi vec znamo da je Bozije vecno carstvo i sta ima onda da popisujemo hilijaniste./milenariste? mislim, ja kada vec znamo, koristim priliku da ih raskrinkam jos jednom, ali jednako je 1000-godisnje carstvo u suprotnosti sa vecnim, to nema sta ko da mi govori, ili mi soli pamet da su i neki oci bili - meni nisu, ni oci ni ucitelji, samo mi posao olaksava saznanje da je milenarizam-hilijazam jeres, ali i da nije ja bih njihovo ucenje odbacio.Pa i to popisivanje je bilo po promislu Božjem. Recimo kada moderne američke vjerske zajednice krenu govoriti kako su one izvorno hrišćanstvo mi možemo provjeriti i tim zbirkama podataka o raznoraznim jeresima i saznati da vjerske grupe koje vjeruju kao američke vjerske zajednice nisu postojale u ranom hrišćanskom periodu, dakle tvrdnja da su oni izvorno hrišćanstvo je do temelja porušena.
to je sada sve diskutabilno sto iznosis, neke knjige jesu, a neke nisu problematicne, mora pojedinacno svaka od tema da se analizira. ne moze se u jednoj replici, npr., didahe i jermu pastira smo diskutovali. enoha mnogi prihvataju, biblija ga citira, a o mariji mmagdaleni mislim ipak ne, zaboravio samБило је много апокрифне литературе и међу Јеврејима и хришћанима. Много књига као Јубилеји ,Енох ту коју си поменуо и књига о Марији Магдалени.
Дакле те књиге нису избачене због нечег лошег у њима већ нису имали теолошку форму новог хришћанства.
Тројство настаје бар према подацима њихових непријатеља као начин да не дође до унижавања и деградирања самог Исуса Христа и да опет не би падало на памет некоме да се појављује као нови месија и шири саблазан као Симон Магуш и много њих. У том смислу је настала догма због великих теолошких расправа и разлика о природи Исуса Христа да ли је рођен или створен и тд. Мени је тројдтво прихватљиво као симбол вре али да су сва 3 = 1 То Исус никада нигде није рекао.
cuda su se desavala u tom jezgru judeje i jerusalima, nije bilo potrebno da se pise ista, prvih decenija tekstovi i ne postoje, a pavle je imao drugu ideju, da se hriscantvo siri i medju neznaboscima, i onda je kretao u misijska putovanja, a ne mozes sve odjednom da pokrijes, i zato pises pisma, poslanice, gde si vec bio, da im jos jednom napomenes sta trebaИмамо неколико апостолских посланица али неупоредиво мање од апостола Павла.
Био је и апостол Петар активан на Медитерану па и Риму.cuda su se desavala u tom jezgru judeje i jerusalima, nije bilo potrebno da se pise ista, prvih decenija tekstovi i ne postoje, a pavle je imao drugu ideju, da se hriscantvo siri i medju neznaboscima, i onda je kretao u misijska putovanja, a ne mozes sve odjednom da pokrijes, i zato pises pisma, poslanice, gde si vec bio, da im jos jednom napomenes sta treba
tek kada se shvatilo da 2. dolazak mozda nastupi sa nekom od narednih generacija, ta prva pise poslanice i jevandjelja, a mislim dela prvo... u startu se desavaju cuda, nema potrebe za pisanjem... i bratski da kazem, napisano je sasvim dovoljno
Politicki, jezicki i teoloski, ali neki i svestenici prevodise na nas jezik, kao pok. Amfilohije npr,:https://www.pravoslavlje.net/index.php?title=Премудрости_СоломоновеДакле ја овде приступам историјски не канонски шта треба шта не треба али чињеница да би били богатији са више литературе.
Имамо још једну ствар да хришћансво постаје изједначена мало затим империјална религија. Да би хришћанство то постало морало је да се дотера и политички.5
8. Књига Премудрости Соломонове
4. Четврта књига Ездрине – Апокалиптична књига која говори о последњим временима.
enoha je taj decko privatno prevodio, a ja ti ovde podvlacim kategorizaciju da je nesto drugog reda, manje vaznosti od bogonadahnutih kada kazemo deutero-drugo kanonsko, mi zapravo stepenujemo svetinju, a to je svetogrdje!!! - citirao sam vec u prethodnoj repliciВидео сам да су превели књиге Макабеја ,Еноха етиопског и још по нешто има на православном сајту али није део канона.
Не мота ни бити али треба бити у црквеној литератури.
znaci tek u 17 veku je shvaceno da nema rangiranja, vec ILI-ILI, a ko negira ove spise taj negira i biblijska jevandjelja cak!!! to je ogromna tvrdnja, implikacije jos uvek ne vidim da neko sagledavaspecifically, "The Wisdom of Solomon," "Judith," "Tobit," "The History of the Dragon" [Bel and the Dragon], "The History of Susanna," "The Maccabees," and "The Wisdom of Sirach." For we judge these also to be with the other genuine Books of Divine Scripture genuine parts of Scripture. For ancient custom, or rather the Catholic Church, which has delivered to us as genuine the Sacred Gospels and the other Books of Scripture, has undoubtedly delivered these also as parts of Scripture, and the denial of these is the rejection of those.
od jednog poznanika. ali enoh ne spada u deuterokanonske, vec ga je stavio uЕво ти овде чији је сајт православље.нет?
https://www.pravoslavlje.net/index.php?title=Књига_Пророка_Еноха_-_Етиопски_Енох
Постоји.cuda su se desavala u tom jezgru judeje i jerusalima, nije bilo potrebno da se pise ista, prvih decenija tekstovi i ne postoje,
Мени је драго што га имамо јер је сјајна помоћна литература још и Јубилеје да преведу и супер.od jednog poznanika. ali enoh ne spada u deuterokanonske, vec ga je stavio u
Апокрифни списи
znaci, zato rekoh na svoju ruku, ne mozes ti apokrife da mesas sa dozvoljenim
- Књига Пророка Еноха - Етиопски Енох, Позната и као Прва књига пророка Еноха
u teoriji da, ali nemoj ti kao avgustin, teoretski jedno,a prakticno drugo, cak suprotnoПостоји.
То је текст Q или Quelle који су користили свети Јеванђелист Матеј и Лука за писање Јеванђеља.
То ти је као Јермин пастир. Није јеретичка књига. Нрки су је сматрали и канонском. Већина као корисну за читање.enoha je taj decko privatno prevodio, a ja ti ovde podvlacim kategorizaciju da je nesto drugog reda, manje vaznosti od bogonadahnutih kada kazemo deutero-drugo kanonsko, mi zapravo stepenujemo svetinju, a to je svetogrdje!!! - citirao sam vec u prethodnoj replici
St. Augustine seems to theoretically recognize degrees of inspiration; in practice he employs protos and deuteros without any discrimination whatsoever. Moreover in his "De Doctrinâ Christianâ" he enumerates the components of the complete Old Testament. The Synod of Hippo (393) and the three of Carthage (393, 397, and 419), in which, doubtless, Augustine was the leading spirit, found it necessary to deal explicitly with the question of the Canon, and drew up identical lists from which no sacred books are excluded. These councils base their canon on tradition and liturgical usage.<a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Deuterocanonical_books#cite_note-canonOT-4"><span>[</span>3<span>]</span></a>
a kod nas imamo backpedaling, mada i avgustin sto teoretski uci, prakticno pobija
The Eastern Orthodox synod, the Synod of Jerusalem, held in 1672 receive as its canon the books found in the Septuagint, and in the Patristic, Byzantine, and liturgical tradition. The Synod declared the Eastern Orthodox canon as follows:
https://en.wikipedia.org/wiki/Deuterocanonical_books#In_Orthodox_Christianity
znaci tek u 17 veku je shvaceno da nema rangiranja, vec ILI-ILI, a ko negira ove spise taj negira i biblijska jevandjelja cak!!! to je ogromna tvrdnja, implikacije jos uvek ne vidim da neko sagledava
And if, perhaps, it seems that not always have all of these been considered on the same level as the others, yet nevertheless these also have been counted and reckoned with the rest of Scripture,...
znaci, ostade kontradiktorenje, jesu PISMO, ali i nisu ISTOG RANGA
ako jesu PISMO, gde je da ga se tako stampa?
a ako su i sveti Pismo, onda nema rangiranja
Спис Q се може реконструисати верно јер су га Матеј и Лука користили. Анализом та два Јеванђеља добијамо спис Q.u teoriji da,
njegov prevod je malo ofrlje, ali imas i na hrvatskom da se nadje na netu, oni kazu HENOK, mozda i uporedo sa charles i lawrence, sto je zanimljivo uporedjivatiМени је драго што га имамо јер је сјајна помоћна литература још и Јубилеје да преведу и супер.
to je tvoj licni zakljucak, teleogumena, a ja sam iznad naveo saborТо ти је као Јермин пастир. Није јеретичка књига. Нрки су је сматрали и канонском. Већина као корисну за читање.
Нема дакле богонадахнутост као остале књиге.
gde se kaze:The Eastern Orthodox synod, the Synod of Jerusalem, held in 1672
to je neka reverzna logika, dedukcija, sta li?Спис Q се може реконструисати верно јер су га Матеј и Лука користили. Анализом та два Јеванђеља добијамо спис Q.
У пракси значи да. То дело су сами јеванђелисти сачували тако што су га преписали.
Скрећеш са питања. Јесу ли Матеј и Лука комплетно сачували најстарији спис Q и може ли се тај спис реконструисати из њихових дела ?to je neka reverzna logika, dedukcija, sta li?