Естонци величају СС официре

Sensei

Master
Moderator
Poruka
75.458
677z381_48-66ad0f1d2d5fa.jpg

Овако је било некад на споменику руских војника (Фото EPA/ANDREJS STROKINS)

У естонском граду Јихви свечано је откривен споменик двојици естонсих СС официра, мајору Георгу Содену и поручнику Раулу Уријаду.
Говорећи на отварању споменика, локални посланик Мелис Кили рекао је да је споменик поново подигнут у "сећање на жртве бољшевичког терора".

https://www.politika.rs/scc/clanak/626036/Estonci-velicaju-SS-oficire
Kolika je mržnja prema Rusima da moraš da se okreneš nacizmu?

Vi ste pohadjali skolu u komunistickoj totalitarnoj diktaturi, gde se Sociologija nazivala 'Marksizam'.
ja sam imao marksističku čitalačku značku u osnovnoj školi...zadnja generacija koja je to dobijala ako pročita strip o Marksu i još par knjižica pamfleta......ubeđivala nas nastavnica istorije čini mi se da je to bitno u životu a ja bio vukovac i budući đak generacije pa se upecao na priču da je to bitno...

Staljin i Hitler su isto zlo.

To bi bilo to.
Нису исто и никад неће бити исто.
У Нацизму си био унапред осуђен на смрт рођењем, крајњи расизам.
У Стаљинизму су махом убијани политички противници, расизам политичке мисли.
Мање зло.

ja sam imao marksističku čitalačku značku u osnovnoj školi...zadnja generacija koja je to dobijala ako pročita strip o Marksu i još par knjižica pamfleta......ubeđivala nas nastavnica istorije čini mi se da je to bitno u životu a ja bio vukovac i budući đak generacije pa se upecao na priču da je to bitno...
Pa bitno je. U Marksizmu.

Мање зло.
Ne biras klasu u kojoj se rodis.

Ist krac.

Marksizam ti je potpuni drustveni determinizam, sto znaci da ce covek i drustvo da se razvijaju u onom pravcu za koje ti Drug Sekretar kaze da mora, da bi im teorija bila odrziva u praksi.

Ne biras klasu u kojoj se rodis.

Ist krac.

Marksizam ti je potpuni drustveni determinizam, sto znaci da ce covek i drustvo da se razvijaju u onom pravcu za koje ti Drug Sekretar kaze da mora, da bi im teorija bila odrziva u praksi.
Деца нису била убијана, тако да, није исто.
Фина разлика постоји.
Учланиш се, добијеш књижицу и преживиш.

Деца нису била убијана, тако да, није исто.
Фина разлика постоји.
Учланиш се, добијеш књижицу и преживиш.
Znas li kako su kod Maa deca umirala po selima od gladi, jer su se dosetili da em ne mozes da napustis svoje selo, em da seljaci moraju da proizvode kvazi-celik u nekim malim pecima iza seoske kuce, umesto da se bave poljoprivredom?

Znas li kako su kod Maa deca umirala po selima od gladi, jer su se dosetili da em ne mozes da napustis svoje selo, em da seljaci moraju da proizvode kvazi-celik u nekim malim pecima iza seoske kuce, umesto da se bave poljoprivredom?
I sad to što si iskopao neko isto ili veće zlo od nacizma znači da je ok praviti spomenike nacisričkim vojnicima.
:pop:

Мање зло.
nije rasizam, nacisticki koncept je bio da se podeli drustvo po genetici - gde su nemci (tacnije arijevci) geneticki idealni - nije cak ni narod, nego nasledje - i konsekventno ciscenje genetickog materijala. I u tome su uspeli dobrim delom, jedino sto to nije proizvelo zapravo neki efekat, svejedno pristup je otisao u istoriju.

677z381_48-66ad0f1d2d5fa.jpg

Овако је било некад на споменику руских војника (Фото EPA/ANDREJS STROKINS)

У естонском граду Јихви свечано је откривен споменик двојици естонсих СС официра, мајору Георгу Содену и поручнику Раулу Уријаду.
Говорећи на отварању споменика, локални посланик Мелис Кили рекао је да је споменик поново подигнут у "сећање на жртве бољшевичког терора".

https://www.politika.rs/scc/clanak/626036/Estonci-velicaju-SS-oficire
Kolika je mržnja prema Rusima da moraš da se okreneš nacizmu?
Pošaljite im vučića i sns kao bojačanje da imaju rusi šta da melju kada krenu! :hvala:

I sad to što si iskopao neko isto ili veće zlo od nacizma znači da je ok praviti spomenike nacisričkim vojnicima.
:pop:
Ne.

Ono sto nije Ok je prenositi bilo koje FSB vesti, jer FSB spinuje i laze cak i kada prenosi vest o ceni paradajza na pijaci.

Apsolutno je nebitno sta FSB prenese u medijima, o bilo cemu.

Kada naidjes u vestima na neku vest koja je ocigledno FSB djubre od vesti, samo je preskocis.

Prvo su ti FSB-ovci organizatori svih sovinistickih i nacistickih pokreta od raspada USSR-a na teritorijama gde su vladali.

Besmislena Sluzba u potpunosti.

Oni ce nekom da prebacuju nacizam- smejurija.

nije rasizam, nacisticki koncept je bio da se podeli drustvo po genetici - gde su nemci (tacnije arijevci) geneticki idealni - nije cak ni narod, nego nasledje - i konsekventno ciscenje genetickog materijala. I u tome su uspeli dobrim delom, jedino sto to nije proizvelo zapravo neki efekat, svejedno pristup je otisao u istoriju.
I sjebala ih ruska genetika jbg

I sjebala ih ruska genetika jbg
iako se misli da su rusi i nemci antagonisticni narodi, istorija pokazuje da iako su ratovali isto tako su imali i drugu stranu koja je vise na liniji mesanja (ako nista barem u carskim porodicama), ne treba zaboraviti odakle je Katarina Velika, sta je sve uradila, a pritom nije jedina u njihovoj istoriji koja je imala uticaj.

Знам шта хоћеш рећи, у питању је френологија и фенотип.
Празна прича јер сви Јевреји су били убијени без обзира на изнад.

Back