Predlazem da ovde formiramo mali neformalni klub ljubitelja lika i dela ovog drazesnog alkosa.
Ima li zainteresovanih?
Ima li zainteresovanih?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cini mi se da je to sasvim odgovarajuca knjiga za lektiru - naravno, ako uspe da ostavi utisak na citaoca. Nije mnogo komplikovana u pogledu radnje i likova, a ima jasnu ideju, predstavljenu na vrlo zivopisan nacin. Mislim da je bitno proziveti sve to sto se desava, dopustiti radnji i slikama da te povuku... a onda, po zavrsenom citanju, pogledati temu iz razlicitih uglova - kroz socijalni, psiholoski, simbolicki, pa ako hoces i religijski aspekt. (Zgodno za analizu.)Pridruzujem se,jer upravo sada idem da citam Starac i More(lektira)...mozda mi neko da i svoje misljenje?
I ja se pridruzujem u klub,lik je genije...
Ona nezasita kucka se zove Bret
Preko reke pa u sumu je takodje extra
Delo koje je veoma potcenjeno.
Pamtim starca kao najdosadniju lektiru koju sam pročitao. Sasvim iskreno. Zbog nje sam odložio druženje sa Ernestom barem do treće decenije života.
Sve sto je taj covek pisao moze da nas snadje. Uz to i pravi i nimalo bljutav optimizam na papiru.
...novinar koji je imao srece da upada u situacije koje nije mogao izbjeci i iz straha , herojem -izvjestacem postao...pisac iz kojeg alkohol dise i taj alkohol nikad nije sazrio kao sto je Poovo treznjenje bilo...Hemingvej je vrstom svojeg samoubistva ukazao na nesporazum sa sredinom jer je znao da on nije to za sta ga smatraju i taj raskorak uputio ga je na samoubistva korak...