Erdogan: Bajden je zlocinac - naredio da me svrgnu!

pavic, aleksandar, tvrdi suprotno, da bi za mnoge, i nas same bilo pogubno da padne, samo navodim, a nisam siguran ko je u pravu, pa prokomentarisi geopoliticki
Što bi za nas bilo pogubno?
Turska geopolitički je NATO članica koja pokušava da to iskoristi trgovački i da sebi donese maximalan profit i ekonomski i politički iz situacije. Ona i pored svega nijednog trenutka ne skreće sa NATO kursa. Takođe jedan od glavnih saveznika je Kosova, isporučila im je nedavno Bajraktare što je ovde prošlo malo kurvinski ispod radara, i daje im konkretnu podršku gde god treba. Dobri odnosi AV-a sa istim su direktna saradnja dvoje autokrata, nikakav benefit tu ne postoji za srpsku državu.
Ako miisliš na Ukrajinu ni Erdoganova ni bilo koja turska neće biti ruski saveznik. Razlika je jedino u direktnijem nastupu protivkandidata. Turska je svakako mogla da ne dozvoli Finskoj članstvo što je za Rusiju bilo jako bitno zbog direktne granice. Zajebavanje Švedske je unutrašnja politika tj hoće da se dokopa svojih disidenata i nikakve konkretne veze sa interesima Rusije nema i pre ili kasnije leći će na rudu. Sve to zajedno opet neće promeniti ništa na terenu tj rat ne zavisi od pozicija Turske.. Ako bude stani-pani Turska će svakako biti NATO članica i to druga po vojnoj snazi. Svo koketiranje sa Putinom je od početka samo nabijanje svoje cene Vašingtonu bez ikakve pomisli da se menja kurs.
Nažalost ljudi sa tog portala odavno gledaju na sve sa stanovišta Putinovog trijumfa i ruskog interesa i neke nade da će se sve promeniti u svetu. A niti će trijumfovati a svakako ne na način koji se priželjkuje, niti bi to našu poziciju promenilo. Naprotiv.
Zato isto treba gledati iz našeg ugla a to je da se naš diktator malo urazumi i shvati da ničija nije do zore. Ne sa stanovišta KGB,CIA ili pak turskih izbora.

Prema proceni koju prenosi agencija Anadolija, na uzorku od 25,6 odsto izbrojanih glasova Redžep Tajip Erdogan vodi sa 53,9 odsto glasova ispred Kemala Kiličdaroglua, koji za sada ima 40,1. Podsetimo, Erdogan je u poslednje dve decenije dva puta pobedio na predsedničkim izborima, a njegova partija "Stranka pravde i razvoja" pet puta je u tom periodu trijumfovala na parlamentarnim izborima.

Svo koketiranje sa Putinom je od početka samo nabijanje svoje cene Vašingtonu bez ikakve pomisli da se menja kurs.
ja mislim da ti gresis, kurs je vec promenjen za 180 stepeni vidi sta kaze erdo, da je bajden naredio da se on svrgne, a da nisu rusi ti koji se mesaju u izbore, i da je njegova opozicija za sankcije rusiji koje slede ako on izgubi, a po nalogu amerike

Erdogan:
* I get my orders from Allah
* US President Biden ordered to topple me
* Opposition will sanction Russia on US orders
* Russian meddling into Turkish elections is a lie
* West gone crazy when Hagia Sophia turned to a mosque.

izgleda da erdo ubedljivo vodi, putin zadovoljno trlja ruke, bajden na haparatima, od svrgavanja mrka kapa, znaci sledi terorizam kao sa severnim tokom

Nemoguce je skinuti autokratu na izborima..Ja za takav slucaj ne znam...Vlast i sluzba drze medije i sve konce u svojim rukama(svuda i uvek su opozicionari prokazani kao izdajnici i strani placenici)...Uvek je to borba protiv stranaca koji zele da uniste drzavu... Ovim autokratama tek moze doci glave neki rat u koji krenu misleci da ce prosiriti moc ili teritoriju, pa kad u tom ratu lose krene ili ga izgube, onda ce ih narod i nihovi biraci svrgnuti.....Ovako na izborima budite sigurni, nikada nece izgubiti.....

ja mislim da ti gresis, kurs je vec promenjen za 180 stepeni vidi sta kaze erdo, da je bajden naredio da se on svrgne, a da nisu rusi ti koji se mesaju u izbore, i da je njegova opozicija za sankcije rusiji koje slede ako on izgubi, a po nalogu amerike

Erdogan:
* I get my orders from Allah
* US President Biden ordered to topple me
* Opposition will sanction Russia on US orders
* Russian meddling into Turkish elections is a lie
* West gone crazy when Hagia Sophia turned to a mosque.

izgleda da erdo ubedljivo vodi, putin zadovoljno trlja ruke, bajden na haparatima, od svrgavanja mrka kapa, znaci sledi terorizam kao sa severnim tokom

Ma kakvi. Samo će cenovnik korigovati malo. To gledaš poslednjih deset godina. Pred izbore je naravno intezivnije.
Ne brini Turci će isto nastaviti neće biti nikakvog zaokreta kao što nije ni bilo kod mnogo ozbiljnijih incidenata. Ako nije okrenuo nakon puča tek neće zbog ovoga.
Inače opet: Edogan nije srpski saveznik. Nemaš ti ništa od njegove pobede.

Ako nije okrenuo nakon puča tek neće zbog ovoga.
samo ako ignorises sta on sam kaze, a 2x sam ga citirao
Inače opet: Edogan nije srpski saveznik. Nemaš ti ništa od njegove pobede.
mozda i nemamo,. ali gledano globalno, na sam pomen liberala u sprezi sa neokonima mi/nam se javljaju crne misli, tako da bi po njihovoj pobedi imali samo stetu, svet bi da upropaste, a otpor globalnog juga i istoka vec postoji... mislim, ne mozes djonom na polovinu sveta, a da ne zelis ni da cujes sta ta druga polovina kaze, taj plan je osudjen na propast; samoga erdogana ja nemam razloga nesto da volim, ali on ipak kapira novu konstelaciju snaga i mudar je igrac

Poslednja izmena:

Obrađeno više od 50 odsto glasova​

Na osnovu obrađenih 51,03 odsto glasačkog materijala, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osvojio je 52,03 odsto glasova, dok je glavni kandidat opozicije Kemal Kiličdaroglu osvojio 42,11 procenata glasova, javlja Si-En-En Turk, pozivajući se na podatke agencije Anadolija.

Treći kandidat na predsedničkim izborima Sinan Ogan osvojio je 5,33 odsto glasova.

Na parlamentarnim izborima, Erdoganova Stranka pravde i razvoja (AKP) osvojila je 39,69 odsto glasova, dok je Kiličdarogluova Republikanska narodna stranka (CHP) osvojila 20,72 procenata glasova. Anadolija navodi da je do sada na opštim izborima u Turskoj glasalo 41,99 odsto biračkog tela.

Totalni prdezz NATO pakta :maramica:

@Patata Caliente @MOST6 @Frtajler @Mstislav na aparatima

Nemoguce je skinuti autokratu na izborima..Ja za takav slucaj ne znam...Vlast i sluzba drze medije i sve konce u svojim rukama(svuda i uvek su opozicionari prokazani kao izdajnici i strani placenici)...Uvek je to borba protiv stranaca koji zele da uniste drzavu... Ovim autokratama tek moze doci glave neki rat u koji krenu misleci da ce prosiriti moc ili teritoriju, pa kad u tom ratu lose krene ili ga izgube, onda ce ih narod i nihovi biraci svrgnuti.....Ovako na izborima budite sigurni, nikada nece izgubiti.....

puko si bosnjo :cepanje:

0d9e6931-6e29-4551-8350-534bc89f392e-jpeg.jpg

Istina...jedino smo mogli mi Crnogorci...ali to su izuzeci....obicno ide krvi i ulice

Obrađeno više od 50 odsto glasova​

Na osnovu obrađenih 51,03 odsto glasačkog materijala, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osvojio je 52,03 odsto glasova, dok je glavni kandidat opozicije Kemal Kiličdaroglu osvojio 42,11 procenata glasova, javlja Si-En-En Turk, pozivajući se na podatke agencije Anadolija.

Treći kandidat na predsedničkim izborima Sinan Ogan osvojio je 5,33 odsto glasova.

Na parlamentarnim izborima, Erdoganova Stranka pravde i razvoja (AKP) osvojila je 39,69 odsto glasova, dok je Kiličdarogluova Republikanska narodna stranka (CHP) osvojila 20,72 procenata glasova. Anadolija navodi da je do sada na opštim izborima u Turskoj glasalo 41,99 odsto biračkog tela.

Totalni prdezz NATO pakta :maramica:

@Patata Caliente @MOST6 @Frtajler @Mstislav na aparatima

Bice tek oruzja za Ukrajinu. :super:

maxresdefault.jpg

1684095979164.jpeg

Истина је , САД и ЕУ желе да сруше Ердогана .прошли пут су га Руси спасили од погибије за узврат , из освете , је убијен руски амбасадор .

Руси су рекли још пре неколико година да ће ово да се деси , да ће Брисел и Вашингтон да сруши Ердогана .Руси су паметни , то су рекли на конто тога што је Ердоган почео да прави хаос у Азербејџану и Јерменији , да шири свој утицај ...

истина је да ће га сруштити

Poslednja izmena:
Истина је , САД и ЕУ желе да сруше Ердогана .прошли пут су га Руси спасили од погибије за узврат , из освете , је убијен руски амбасадор .

Руси су рекли још пре неколико година да ће ово да се деси , да ће Брисел и Вашингтон да сруши Ердогана .Руси су паметни , то су рекли на конто тога што је Ердоган почео да прави хаос у Азербејџану и Јерменији , да шири свој утицај ...

истина је да ће га сруштити

srusice ga turski narod.

Back