Era diktatora?

Srbija je jedna od najdemokratskijih država na svetu. Svakog vladara na desetak godina menjamo.

Nekada se, TrOLO, zaista pitam, kakav si ti jadan i bedan zivot imao, kada je po tebi SNS napravio "najdemokratskiju" drzavu na svetu??? Tebe su, izgleda, ceo zivot neobrazovane boodale i manijaci maltretirali???

Tebe treba zaista u psihijatriju. Na posmatranje. Da se razume taj tvoj nazovi zivot. Na koji nacin funkcionises? :zlud: :zlud: :zlud:

_nobody_

Milo, Erdogan, Vučić, Dodik, Orban, a polako ka ovome klizi i Zaev u Makedoniji. Za Belorusiju i Rusiju znamo odavno, Raste porast autoritarnih ličnosti, ili barem poziva za njima u ostatku Evrope i u svetu.

Šta će biti posle Merkelove i Makrona? Ulazimo li u novu eru? Da li je ovo ograničeni fenomen istočne Evrope kao posledica specifičnosti postkomunističkog tranzicionog sveta ili nečeg na većoj, možda i globalnoj razini? Slovenska specifičnost? Šta će se desiti sa Velikom Britanijom posle sprovođenja Bregzita, posebno po pitanju Škotske i Severne Irske? Da li će Londonu biti potrebna neka nešto čvršća ruka? Da li činovnička birokratizacija EU koja zapetljava odnose u čvor jača potražnju nacija za jakom rukom koja bi povratila suverenitet nezavisnih država? Kako se uklapa u sve to NATO? Hoće li Tramp pobediti 2020. godine? Zašto sam zaboravio da isključim ringlu i upropastio najbolju šerpu?

Još jedan dokaz da je evolucija krenula u nazad. Sledeći je prizor ljudi po ulicama koji jedni drugima bištu vaške i jedu ih.

Да ли ово "диктатор" само по себи има негативну конотацију, или ипак треба прво погледати учинак диктатора?

Да ли би радије живели у ауторитативном режиму где таква држава више заступа оно што народ хоће, или у либерастији која мање води интереса о жељама народа а више о жељама међународних комесара који су пак обични заступници интереса великих глобалистичих корпорација?

Ово се пак може гледати и овако

1. Очување својих специфичних вредности (породица, држава, вера, печење ракије) - макар и преко ауторитативног режима.
2. Увођење нових, страних, глобалних вредности - преко лажне либералне лажне демократије.

Ајд сад будите као паметнији па реците да би најбоље било: права либерална демократија (:dash::dash::dash: - Мир међу људима и љубав у свету" :manikir::manikir::manikir:)

Milo, Erdogan, Vučić, Dodik, Orban, a polako ka ovome klizi i Zaev u Makedoniji. Za Belorusiju i Rusiju znamo odavno, Raste porast autoritarnih ličnosti, ili barem poziva za njima u ostatku Evrope i u svetu.

Šta će biti posle Merkelove i Makrona? Ulazimo li u novu eru? Da li je ovo ograničeni fenomen istočne Evrope kao posledica specifičnosti postkomunističkog tranzicionog sveta ili nečeg na većoj, možda i globalnoj razini? Slovenska specifičnost? Šta će se desiti sa Velikom Britanijom posle sprovođenja Bregzita, posebno po pitanju Škotske i Severne Irske? Da li će Londonu biti potrebna neka nešto čvršća ruka? Da li činovnička birokratizacija EU koja zapetljava odnose u čvor jača potražnju nacija za jakom rukom koja bi povratila suverenitet nezavisnih država? Kako se uklapa u sve to NATO? Hoće li Tramp pobediti 2020. godine? Zašto sam zaboravio da isključim ringlu i upropastio najbolju šerpu?

Za ringlu ti mogu reći da je moglo i gore, kažu kad je zaboraviš ugasiti sretno si zaljubljen, a ako je zaboraviš upaliti, onda nesretno :)

Za ovo ostalo, kakav narod takva vlast , davno je rečeno - svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje .. Tramp je rijaliti vlast .. Zabavi mi, zabavi , nestalo je pameti, sve je realiti ..

Да ли ово "диктатор" само по себи има негативну конотацију, или ипак треба прво погледати учинак диктатора?

Да ли би радије живели у ауторитативном режиму где таква држава више заступа оно што народ хоће, или у либерастији која мање води интереса о жељама народа а више о жељама међународних комесара који су пак обични заступници интереса великих глобалистичих корпорација?

Ово се пак може гледати и овако

1. Очување својих специфичних вредности (породица, држава, вера, печење ракије) - макар и преко ауторитативног режима.
2. Увођење нових, страних, глобалних вредности - преко лажне либералне лажне демократије.

Ајд сад будите као паметнији па реците да би најбоље било: права либерална демократија (:dash::dash::dash: - Мир међу људима и љубав у свету" :manikir::manikir::manikir:)

Diktator predstavlja sebe, a ne narod.

I tvoj problem nije diktatura-demokratija, vec strah od modernog vremena i zelja da se vratis u lepa stara vremena. ;)

Diktatura je ponekad pozeljna. Ko ce da slusa svaku budalu. Ali dobra diktatura je ta koja generise veliki privredni rast, kao u slucaju Cilea, Juzne Koreije itd. Dok kod nas mi imamo diktaturu, a nema ni privrednog rasta- dvostruko *****. Pa da Srbija ima ekonomski ras 6-7 % ja bi licno isao da bijem demonstrante.

Diktator je potreban u starorimskom smislu, kvalifikova osoba koja ima velika ovlascenja u vreme nuzde, sa zadatakom da spasava drzavu.

Nekada se posreci pa su diktator(autokrata, uzurpator) i elita oko njega veoma sposobni ljudi, koji iskoriste svoj polozaj da unaprede drzavu, ali vec u sledecoj generaciji se oseti stagnacija.

Pozeljna je meritokratija. npr. Kineski carevi su bili apsolutisti, ali su sistem carskih ispita pokusavali da pronadju najsposobnije ljude za upravljanje drzavom ili Mamaluci, kao mladi kupovani su kao robovi i strogo trenirani, a potom po zaslugama su zauzimali polozaje.

U danasnje vreme, kada je ekonomija mozda i najbitnija, potrebno je otvoreno drustvo u kome sposobni preduzetnici mogu da formiraju svoja ekonomska dobra.

firer.jpg

Diktatura je ponekad pozeljna. Ko ce da slusa svaku budalu. Ali dobra diktatura je ta koja generise veliki privredni rast, kao u slucaju Cilea, Juzne Koreije itd. Dok kod nas mi imamo diktaturu, a nema ni privrednog rasta- dvostruko *****. Pa da Srbija ima ekonomski ras 6-7 % ja bi licno isao da bijem demonstrante.

Sloboda je najveća vrednost. Sloboda je nespojiva sa diktaturom.

Diktator je potreban u starorimskom smislu, kvalifikova osoba koja ima velika ovlascenja u vreme nuzde, sa zadatakom da spasava drzavu.

Diktatura se ničim ne može opravdati.

slobodan covek ima pare. sirotinja ne moze da bude slobodna

Slobodna društva imaju pare a slobodan čovek može biti i siromašan ali ne pravi problem boljim od sebe .. Bogati su oni koji imaju određenje vestine koje se traze ili znanje a društva koja tim i takvim daju slobodu..

- - - - - - - - - -

Diktator još uvek nije dok god postoji i zadnji trun slobode..

Slobodna društva imaju pare a slobodan čovek može biti i siromašan ali ne pravi problem boljim od sebe .. Bogati su oni koji imaju određenje vestine koje se traze ili znanje a društva koja tim i takvim daju slobodu..

- - - - - - - - - -

Diktator još uvek nije dok god postoji i zadnji trun slobode..

Znaci dok je mene diktatura ne stanuje u Srbiji....z:lol:..

Način na koji se veliki deo nas želi ostariti je pogodan za autokratske rezime.. Mi gledamo da se uglavimo preko nekog (korupcija) pa onda gledamo kako da zatvorimo sva vrata.. Ne trpimo konkurenciju ne gajimo pretjerane težnje ka slobodi i fer utakmici, očekujemo da nam neko drugo sredi stvari ne gradimo institucije niti imao povjerenja u njih već probleme rješavamo preko poznanika (veze) ..nismo odgajani da budemo samostalni tj se sami snalazimo ne tražimo odgovornost od onih koji nas vode itd ima tu dosta toga..

Gde u Ustavu Sjedinjenih Američkih Država piše da predsednik može da uspostavi diktaturu u slučaju vanrednog stanja?

Prijatelju, ako zelis da se pravis blesav, to je tvoja stvar.

Rekao sam diktatura u starorimskom smislu -> Velika ovlascenja, u kratkom periodu, zarad resavanja opasnosti. U danasnje vreme ekvivalent je proglasavanje vandrednog stanja.

Prijatelju, ako zelis da se pravis blesav, to je tvoja stvar.

Rekao sam diktatura u starorimskom smislu -> Velika ovlascenja, u kratkom periodu, zarad resavanja opasnosti. U danasnje vreme ekvivalent je proglasavanje vandrednog stanja.

Sada je 21. vek a diktatura danas podrazumeva da diktator odlučuje dokle će da vlada.

Najžalosnije jeste što smo mi od osnivanja višestranačja (šta god to bilo) uvek na vlasti imali autokrate, bez obzira na "stranku" koju zastupaju. Od Miloševića, preko Đinđića, Tadića pa do ovog Vučića. Svi oni su moć skupili kd njih i oni (su) raspola(gali)žu sa tim polugama a najjača je fora što su svi (uglavnom) izlazili iz okvira svojih ingerencija.
To je postalo tako očito kada su promenili (mislim SM) da se predsednik bira na izborima a ne u skupštini... a država nam je "kao" parlamentarna demokratija gde su ingerencije predsednika države protokolarne.
Za sve u državi su se pitali gore nabrojani i ni jedna odluka nije mogla biti donesena bez njihovog amina. Zato je meni suludo tek sada pričati o autokratiji u kojoj smo od '90...jer jbg "kao" Grolovi naslednici ne mogu biti autokrate, mojne... i autokrate i lopovi, sve su to bednici.

Back