EPS SMANJIO VOLTAZU DA BI BILA VECA POTROSNJA I VECI JANUARSKI RACUNI?

Cekajte u svakom slucaju je prevara.Jel su u obavezi da isporucuju standardnu struju napona od 220 v a isporucuju nekvalitetnu od 190V po istoj ceni. Sta treba da cucis ceo dan pored ves masine ili bojlera. Ali zasto to rade ,verovatno im treba snaznija struja za izvoz pa zapostavljaju domace trziste.

da bi nam uzeli pare.

Da li su i vama dosli uvecani racuni za potrosnju elektricne energije. Kazu da su u proseku veci za 20~30%. Evo linkhttp://www.kurir-info.rs/enigma-zasto-su-nam-veci-decembarski-racuni-za-struju-clanak-1177787 .Jedan strucnjak tvrdi da su smanjili voltazu pa nasim kucnim uredjajima treba vise energije da bi radili. Da li je ovo moguce,da li nam je ovo osveta za prozivanje EPS za 13 platu.

Kod mene na poslu nisam primetio da je smanjen napon. Konstantno je preko 220V, cesce blizu 230V.

ok a koliko ti je potrebno vremena za zagrevanje vode u bojleru od 80 litara ako ti je napon sa 220 volti pao na 190 volti , recimo da je na 220volti trebalo dva sata a na 190 volti ti je trebalo 2sata i 30 minuta
koliko si kilowata potrošio u drugom slučaju a koliko si potrošio u prvom slučaju?
potrošač je grejač od 2 kw

ajmo lotro gde si više potrošio?

Po onome " recimo "

2kW x 2 sata = 4kWh

2kW x 190/220 x 2,5 sata = 4,318kWh
---------------------------------------------------------
4,318kWh / 4kWh x 100 = 107,95 -----------> Povećanje potrošnje za 8 %

Gde je tu ...za 30% UVEĆANJE RAČUNA ...:think:

Imate u formuli izračuna snage jednu matematičku operaciju, množenje.

Pa jel to baš toliko teško?

нпр., код мене је сада слаб напон, јел се тако каже , светло чкиљи, оћоравила сам од тога, непријатно је баш и то треба да значи
да сада сијалице , а и остали апарати који су укључени троше мање киловата . Проверено знам , у таквим приликама, ако грејем рерну ,
да је потребно више времена да се постигне одређена температура , то исто значи да мање , под слабијим напоном трошим струје ...
ебеш математику и школу ...
читао си шта ми је Микров ...написао , да ми компјутер, ако га не искључим потроши 300 кW .. еботе, коме да верујем , мени струја није
јача страна , али је рачун суманут обзиром да сам сама и да се не грејем на струју , ретко кувам , ајде редовно се купам z:lol: 15 дана у децембру сам користила плин , а не рингле , а рачун већи него у новембру ... па четворочлана породица троши мање од мене ... нешто свакако није
нормално .
Што се тиче воде , нисам се бечила у сат, дубоко је , 15 кубика мораш признати није нормално потрошити, а славине су све ок, водокотлићи ок, од када су мењали сатове потрошнја је дупло скочила.... па , мислим , да поливам улице не бих толико потрошила , а када се све заврне сат мирује.
Можда се код вас то не дешава , али у моме граду је лудило и када је вода у питању, никада ниси сигуран када ће да пукне нека цевка, а буде неколико пута током месеца .... ма буде пуно пута , ебига ...

čime da izmerim more? vidi post iznad. jel to? de da merim? akumulator ima šrafove a na koji moj ja da turam one štipaljkice - pod uslovom da o tome pričaš
sanduk je u prizemlju, ja nemam ključ
Нека ти неко с унимером измери напон на долазном воду за стан, нпр на она три велика осигурача ка мерној групи, по један за сваку фазу.

Сијалице, грејачи и електроника пате, али зато мотори уживају, поготово трофазни асинхрони!
na žalost nemam u kući ni jedan uređaj sa trofaznim motorom :) ma patim ja kad treba da uključim neki uređaj sa velikim torusom a koji nema soft start...samo trčim i dižem osigurače i ebeni limitator

čime da izmerim more? vidi post iznad. jel to? de da merim? akumulator ima šrafove a na koji moj ja da turam one štipaljkice - pod uslovom da o tome pričaš
sanduk je u prizemlju, ja nemam ključ
trajče, narani kučiki i ne pipaj dugmiki z:lol: nemam pojma o kakvom sad akumulatoru i šrafovima pričaš

Cekajte u svakom slucaju je prevara.Jel su u obavezi da isporucuju standardnu struju napona od 220 v a isporucuju nekvalitetnu od 190V po istoj ceni. Sta treba da cucis ceo dan pored ves masine ili bojlera. Ali zasto to rade ,verovatno im treba snaznija struja za izvoz pa zapostavljaju domace trziste.

Ови нас зезају , мора да раде у дистрибуцијама или већ како се зове ...
потроши на компјутеру оволику струју, а ништа паментија нисам :lol:
слудисте ме тотално ...

Нека ти неко с унимером измери напон на долазном воду за стан, нпр на она три велика осигурача ка мерној групи, по један за сваку фазу.

Valjda u stanu i...u... štekeru...;)

Za taj orman sa osiguračima i brojilima ...ključ imaju samo radnici distribucije...i eventualno domar ili predsednik kućnog saveta...:think:

Ови нас зезају , мора да раде у дистрибуцијама или већ како се зове ...
потроши на компјутеру оволику струју, а ништа паментија нисам :lol:
слудисте ме тотално ...
ako iko ima razloga da mrzi taj EPS onda sam to ja...da bi mi priključili struju uslovili me da kupim 4 bandere i 150m kabla...suma sumarum 6.000e. i na kraju sam morao da potpišem da se odričem u njihovo ime. al ne mogu da ne reagujem na ovakve nebuloze sa smanjenjem napona ili još veće sa promenom frekvencije

Valjda u stanu i...u... štekeru...;)

Za taj orman sa osiguračima i brojilima ...ključ imaju samo radnici distribucije...i eventualno domar ili predsednik kućnog saveta...:think:

Ma ne'am ja pojma o wtf vi pričate ovde. z:shock:
a imam jako bed ekspirijens sa štekerima

a jel neko proverio i uporedio ove nove račune da nisu provukli neku novu stavku za plaćanje koja nije postojala? ja nemam novi račun jer mi nisu ni očitali brojilo za decembar

saću vidim ja

Poslednja izmena:

Back