Epizodisti u Domacoj Kinematografiji

:D:cool:
Aferim za njega,
zaista posjeduje esenciju krapinskog covjeka,
idealan je za uloge grubijana,medjutim...
Njegova uloga u "Profesionalcu" Dusana Kovacevica kao Trocki
je jedna od najboljih epizodnih ikad.
"Pa da mi je to zena rekla,zavrsila bi u bolnici.":lol::lol::lol:
Odma se setim Poslednjeg kruga u Monci, i uloge Majmuna ...

Kad pomenu Profesionalca, i za Boru Todorovića možemo reći da ima facu nekog pilićara i secikese ...

168ip4.jpg

168ipn.jpg

Драгомир Стојановић, познатији као Бата Камени
Најпознатији наш каскадер, сарађивао са: Џоном Хјустоном, Клинт Иствудом, Синдијем Полаком, Ли Марвином...
Глумио у многим домаћим серијама и филмовима:
Повратак отписаних (Прле га више пута убија), Грлом у јагоде (испремлатио Банета Бумбара), Ми нисмо анђели,...
Углавном је глумио Немце и лоше момке...

Miroslav i Dragoslav Jovanovic, takodje sinovi Bilija Pitona u Maratoncima, braca blizanci, lice ko jaje jajetu, takodje glumili u filmovima O pokojniku sve najlepse i Balkan ekspres 2.

Predrag Milinkovic, institucija medju domacim epizodistima.Na filmu je bio sve:kondukter, seljak, budza, batler, fotograf, konobar, violinista, pogrebnik, profesor, sekretar, policajac, zeleznicar, Nemac, doktor, prodavac, konjokradica, tehnicar,recepcionar, doktor, pacijent, vremenska nepogoda, cir na zelucu, slusni aparat, ma sve Svi znaju ko je on.

Miodrag i Nenad kostic, cuveni dvojac muzikanata iz filma Ko to tamo peva. Snimili samo taj film

Poslednja izmena:
Miroslav i Dragoslav Jovanovic, takodje sinovi Bilija Pitona u Maratoncima, braca blizanci, lice ko jaje jajetu, takodje glumili u filmovima O pokojniku sve najlepse i Balkan ekspres 2.

Predrag Milinkovic, institucija medju domacim epizodistima.Na filmu je bio sve:kondukter, seljak, budza, batler, fotograf, konobar, violinista, pogrebnik, profesor, sekretar, policajac, zeleznicar, Nemac, doktor, prodavac, konjokradica, tehnicar,recepcionar, doktor, pacijent, vremenska nepogoda, cir na zelucu, slusni aparat, ma sve Svi znaju ko je on.

Miodrag i Nenad kostic, cuveni dvojac muzikanata iz filma Ko to tamo peva. Snimili samo taj film

Najbolji muzicki duo of all time,harmonika i drombulje.:cool:
Posto sam obradio epizodiste,razmisljao sam o tome da napravim temu o seksu u domacoj kinematografiji,golotinji uopste(brckanje Savine Gersak u Cudu,eee)
da se vratimo u vrijeme kad je Eva Ras imala neutoljiv libido,
Melita Bihalji u koritu Topalovica.
Mirjanu Jokovic vec imam obradjenu,
sa njom je bar lako,ona je silovana u gotovo svakom filmu.
Naravno,pomoc je dobrodosla.

Poslednja izmena:
mandic.jpg

Veljko Mandic
Mnogo vise od epizodiste,medjutim razlog zbog kojeg ga pominjem jesu njegove antologijske epizodne role u nekim
od nasih najpoznatijih filmova.
Veljas je posjedovao isposnicku fizionomiju,
arhetipski primjer kako treba da izgleda jedan podviznik.
Imalo je nesto iskonsko u njegovoj glumi,
jedna drevna esencija koju su nekad posjedovali religijski mistici.
Svi ga znate iz Maratonaca kada macetom nasrce na Batu Stojkovica i Bogdana Diklica koji mu je presudio livorom.

binjevac.jpg

Bozo Bunjevac-Bogart
Rudar iz Breze,koji je gotovo antejski bio vezan za svoje rodno mjesto pojavio se u preko 110 fil­mskih os­tva­re­nja.

wikipedia:
"Prema scenariju, u jednoj sceni je trebao kamenom razbiti izlog na trgovini, međutim Bunjevac je to odbio. Naime, rekao je redatelju: "**** Bosanca koji će kamenom razbiti izlog. Mi to radimo glavom!". Filmska legenda kaže kako je Slovenac to objeručke prihvatio, a Bunjevac nije htio odraditi tu scenu trijezan. Upravo za tu ulogu je i dobio Zlatnu Arenu za mušku epizodnu ulogu kao i nadimak Bogart."

90061686.KeGesn3j.jpg

Zvuci nevjerovatno ali i Djuro Palica(Branko Babovic) je ostvario par epizodnih uloga,
debitovao je u "Lepoti Poroka",nakon koje je ostvario khm,khm(stvarno jeste)
odlicnu epizodnu rolu u filmu "U Ime Naroda".
Nakon ovih rola,osjecaj blama mu biva hirurski odstranjen i od tada on briljira u idiotskim predstavama
namijenjenim narodnim masama
koje su postale konstanta televizijskog programa....

Poslednja izmena:
168ip4.jpg

168ipn.jpg

Драгомир Стојановић, познатији као Бата Камени
Најпознатији наш каскадер, сарађивао са: Џоном Хјустоном, Клинт Иствудом, Синдијем Полаком, Ли Марвином...
Глумио у многим домаћим серијама и филмовима:
Повратак отписаних (Прле га више пута убија), Грлом у јагоде (испремлатио Банета Бумбара), Ми нисмо анђели,...
Углавном је глумио Немце и лоше момке...
Xa,eto ga Lausevicem,u pitanju je film "Original Falsifikata",cini mi se.

немој тако пајо, имала је мица трофртаљка сјајне звездане тренутке
да се не заборави:

Dzajo, Dzajka

Svaka mlada cura ima svog mladica,
a ja samo zelim Dragana Dzajica.
Pod jastukom mojim, mesto krsne slave,
Dzajicevu sliku, cuvam ispod glave.

Dza dza dza dza Dzajo Dzajka
zivela ti majka,
srecna bila vila koja te rodila.

Nase cure vole zvezdine mladice,
ja ovako mala jednog izabrala.