Epidemija kod macaka i pasa

hidden star

Početnik
Poruka
39
Poslednjih dana se kod velikog broja maca i kucica javlja neka kozna bolest koja se prenosi dodirom. Nije bitno da li npr. macu drzite u kuci/stanu i mislite da je lepo cuvate, dovoljan je i najmanji dodrir da dobijete tu bolest. Kod ljudi se javlja kao neki vid mikoze.
Odlucila sam da podelim ovo sa vama zato sto i sama imam macu i pod utiskom sam jer mi je nazalost prenela to (ali nije nista strasno, samo se mora biti uporan u lecenju), i veterinar je juce dosao i bilo je veoma neizvesno da li ce mi maca preziveti. A ona inace nema ni 3 meseca.
Tako da... vi koji imate zivotinje kraj sebe, najbolje bi bilo da ih odvedete na pregled (vakcina nije skupa, samo trebate da nadjete nekog dobrog veterinara) i da pripazite sa kim se mazite na ulici. :wink:

A kako se kod maca manifestuje? Mislim, kako da znamo da je to "to" i kavu joj je vakcinu dao? Je li to ona standardna vakcinacija za tromesečne mačiće ili nešto posebno? I još samo nešto: kažeš da se pojavilo kod mnogo maca i kuca, ali na kojoj teritoriji (u kom gradu)?:confused:

Pa ja nisam primetila nikakvu promenu na kozi i slicno, sem sto je malo slabije pocela da jede. Zato i kazem da ih treba odvesti na pregled kod veterinara.
Veterinar moje macke joj je dao nesto to se ne koristi tako cesto i valjda je cak i postala zabranjena, ali pomaze. Kada joj je to dao rekao je da ako ostane ziva narednih par sati da ce biti sve ok, i na srecu i jeste.

*U okolini Bg-a: Mladenovac, Sopot itd..

Pa ja nisam primetila nikakvu promenu na kozi i slicno, sem sto je malo slabije pocela da jede. Zato i kazem da ih treba odvesti na pregled kod veterinara.
Veterinar moje macke joj je dao nesto to se ne koristi tako cesto i valjda je cak i postala zabranjena, ali pomaze. Kada joj je to dao rekao je da ako ostane ziva narednih par sati da ce biti sve ok, i na srecu i jeste.

*U okolini Bg-a: Mladenovac, Sopot itd..

malo mnogo nepoznanica oko tvoje mace a i taj veterinar je sve to nekako zavio u veo tajne.Stvarno ne znam sta bi to moglo biti.Ni jedna kozna bolest ne moze da bude tako brza i fatalna.Pretpostavljam sta joj je dao i to se vise ne koristi.Jasno mi je i njjegovo objasnjenje za to ako prezivi sledecih par sati zivece.
Ako budes videla svog veterinara obavezno ga pitaj kako se zove ta bolest.Bas me interesuje.

Back