EP: Abasov i Agejev doneli Srbiji zlatne medalje

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.240
1653936934897.png


Srpski bokseri Vahid Abasov i Artjom Agejev osvojili su zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u jermenskom Jerevanu. To su prva zlatna odličja za Srbiju još od 1985. godine.Abasov je u finalu u velter kategoriji pobedio Gruzijca Lašu Gurulija. Slavio je jednoglasnom odlukom sudija posle zaista sjajne borbe i dominacije od prvog do poslednjeg udarca gonga.


Abasov je odmah posle finala i pobede poručio da želi i medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu. Poslednje zlatno odličje na Evropskim prvenstvima, Srbija je osvojila davne 1985. kada je prvak postao Ljubiša Simić u Budimpešti.

Nedugo zatim, priliku da donese još jednu zlatnu medalju Srbiji imao je Artjom Agejev u kategoriji do 80 kilograma. Uspeo je da stigne do cilja, uspeo je da stigne do trona.


Posle više od tri decenije čekanja Srbija je osvojila dve zlatne medalje na šampionatu Evrope, a razloga za optimizam, kada su Olimpijske igre u Parizu.

https://rs.n1info.com/sport-klub/ostali-sportovi/ep-abasov-i-agejev-doneli-srbiji-zlatne-medalje/
 
Честитке српским боксерима Артјому Агајеву и Вахиду Абасову на огромном успјеху.
Чињеница да на европском првенству није наступила водећа боксерска земља Русија не умањује фантастичан успјех српских боксера, а Србија је по медаљама, послије Грузије друга нација на европском првенству.
Абасов и Агајев су млади борци, надам се да се неће превише фокусирати на прфесионалне борбе (без обзира што од 2016-е могу наступати и на олимојјадама) и да ће се посветити аматерским првенствима и олимпијским играма, могли би барем два олимпијска циклуса изгурати и Србија би могла имати конкурентне борце у категорији до 69 и 81 кг (ПС; на ЕП имамо 13 категорија, на ОИ 8, на ОИ нема категорије до 67 кг већ до 69 кг, такође нема до 80 кг већ до 81 кг).

Наравно, аутошовинсти и дежурни пљувачи ће сваки успјех српских спортиста пропратити малициозним коментарима, такви пљују годинама и Ђоковића и Јокића и ватерполисте и Милицу Мандић и кајакаше и такмичаре у стрељашту, некад се бавећи подругљиво и физичким изгледом такмичара, а антисрпски медији раде опасно на моралном суноврату нације, на жалост постајемо све више нација пљувача. И овдје ће бити пљувачине и посрпдних осврта, рецимо на етничко поријекло српских боксера. Наравно будаласти приговори својствени пакосним и заједљивим људима.

Ова двојица боксера јесу производи руске школе бокса, да је памети у српском боксу узели би врхунске руске стручњаке да раде у Србији, но проблем јесте што су у Србији и бокс и сви спортови осим фудбала на строгој маргини, малтене немају право на живот, у таквим околностима и са тако поремећеним системом вриједности, добро је што уопште још има ентузијаста спортских радника и што спорт, посебно онај који не доноси муљарама профит, икако опстаје.

У сваком случају ови српски боксери живе и тренирају у Србији, представљају и пролијевају зној за Србију, са поносом носе грб Србије, најмање што сви којима је Србија на срцу могу урадити јесте подржати их и честитати ако стваре успјех, а како ће то пропратити дежурни злобници у омиљеној спортској дисциплини такмичењу у пљувачини, кога брига.
 
Poslednja izmena:

Back
Top