enterijer koji deluje masivno

forum romanum

Domaćin
Poruka
3.055
vrsljajuci neko vreme po netu po oglasima nekretnina na prostoru srbija i cg(usput se zakaci jos po koji region iz komsiluka), nisam mogla da se otmem utisku nagomilanog u prostoru, masivnog, jako puno suvisnog.

gledajuci projekte nekih nasih enterijerista vidim da su prepuni dodataka po plafonu, zidovima, reljefnih obrada, teskih materijala gde god se okrenes?

imam ponekad utisak da sam u prodavnici namestaja, gde izmedju svog tog mebla naglasenog volumena, ima malo mesta za coveka.

moguce da gresim.

po salonima namestaja su uglavnom komadi tzv. stilskog namestaja teskih boja.

ok "stilski namestaj" u ambijentu ogromne kubature vazduha, gde visina plafona iznosi minimum 3 metra ili recimo dvorac, cak i stara renovirana hala i ludorije u okviru tog.

sta je to sto je PRIJATNO u stilskom namestaju kada se nadje u nekoj prostoriji standardnih mera ?

sta je zbilja ljudima prijatno u stilovima koji oponasaju neko davno proslo vreme?:)

da li je to nostalgija ili jednostavno zelja da se i to jednom prozivi?

ili to tempo i sadrzaj zivota odredjuje i trazi ?

Razumem te u potpunosti, ni ja ne volim zagušene prostore.

Neki oplemenjeni minimalizam je moj izbor - u smislu da ne bude onako sterilno i hladno kako to često biva sa minimalističkim uređenjem. Neki unikatni detalj, poneki egzotečni ukras koji daje nešto originalno i štrči u "praznini" i daje malo topline, na to mislim.

aha, tako nekako se i meni svidja.

no se pitam kakvu to radost nasem coveku pravi gomila namestaja u sred kuce?

Isto zadovoljstvo koje imaju kad naprave kuću po ugledu na kinesku pagodu, usred naselja gde je svako pravio šta mu padne na pamet...pa naselje izgleda elitno naselje Roma povratnika iz NemačkU.
Nema urednosti, ujednačenosti stilova i spratnosti...sve nekako bude divlje i bezukusno. Naši ljudi su mahom operisani od estetike, samo puka funkcionalnost iako estetika ne mora da košta.

Cika Kacavenda filoped i kraljevstvo neukusa...valjda to ima veze sa haosom u glavi...

http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/385902/Kacavenda-nasledniku-ostavlja-mali-Versaj

zbilja ruzno

- - - - - - - - - -

to ej za ljude sklone megalomaniji i estetici grandioznosti
što je okej za neke velike prostore, kućerine isl
suludo je danas nameštati jedan običan stan od 60kvm
kao one bg salonske stanove od pre 50 godina

pa da, zakacujes za namestaj po kuci

Ништа док не дође ИКЕА. Наш намештај је хорор, част изузецима као што је ЈЕЛА из Јагодине која има доста добар програм.

Ја већ годинама тражим обичну фотељу, не тенк - него фотељу, фотељицу која је лако померива, носива а није флекси-фотеља из ФормаИдеале.

НЕМА.

Видела сам нешто што би могло да буде то али цена!!! То је она радња која има и приземље и спрат у Светогорској (Лоле Рибара).

Back