Енглези као велики противници Срба

Ма ту се не ради о владарима из сенке, већ о петоктобарским дешавањима 2000. Из угла британског новинара који је присутан на Балкану преко 20 година.
"Петооктобарска дешавања" су само један мали сегмент историје. А углова има безброј. :roll:

Ниси у праву, јер свако ко има свој дугорочни интерес има и стратегију за спровођење истог. ( најпростији пример је Ватикан који жели да има што више донатора како би попуњавао касу, и стално врши притисак ка свим могућим циљевима). Постоји више интересних групација које имају пик на ово подручје, неке га желе са народом који би био добар, послушан, неке као тржиште, неке би исти народ покатоличиле а неке желе само суву земљу, а заједничко свим групацијама је да то раде на силу , а неке од њих уз подршку и помоћ изнутра ..... то уопште није никаква српска параноја већ веома реална ситуација у којој се налазимо, кроз то су пролазиле и пролазе и друге земље, не постоји простор који није атрактиван....
Можда се не разумемо баш најбоље. :think:
Наравно да постоји и нешто што се зове дугорочни интерес. Али пример интереса Ватикана не треба поистоветити с интересима појединих држава/сила, чак и кад је јасно или изгледа да делују координирано.
Јасно је шта је стални интерес Ватикана од тзв. "раскола" у хришћанству, до данашњих дана. Уништити све што је, по њиховом гледању, "јерес".
Али исто тако постоје и интереси, мање или више трајни, тих разних држава/сила, независно од тога.

Једно је битно: Нема неке апстрактне "централе", од постанка света, која њиме управља, и све контролише.

А 20. век је у ствари, хајде да мало и поједноставим, али то је у суштини то, пример за, да простите", "чувај-своје-доопе-од-данас-до-сутра-политику":

"Петооктобарска дешавања" су само један мали сегмент историје. А углова има безброј. :roll:
Па добро, видим изнела си неки контрааргумент, па јеси одговорила си ми са :roll:.
Какав контрааргумент би изнела за умешаност СОЕ у 27. март 1941. или да је Анте Павелић био члан британске обавештајне службе од 1926. како износи Смиља Аврамов у својој студији "Геноцид у Југославији 1941-1945, 1991 ..."
Ко онда стоји иза атентата у Марсељу 1934. ?
Да ли је шеф истражних органа Краљевине Југославије Владета Миличевић нешто наслутио ?

Можда се не разумемо баш најбоље. :think:
Наравно да постоји и нешто што се зове дугорочни интерес. Али пример интереса Ватикана не треба поистоветити с интересима појединих држава/сила, чак и кад је јасно или изгледа да делују координирано.
Јасно је шта је стални интерес Ватикана од тзв. "раскола" у хришћанству, до данашњих дана. Уништити све што је, по њиховом гледању, "јерес".
Али исто тако постоје и интереси, мање или више трајни, тих разних држава/сила, независно од тога.

Једно је битно: Нема неке апстрактне "централе", од постанка света, која њиме управља, и све контролише.

А 20. век је у ствари, хајде да мало и поједноставим, али то је у суштини то, пример за, да простите", "чувај-своје-доопе-од-данас-до-сутра-политику":
Ватикан уопште нема проблем са идеологијом већ искључиво са новцем.... Заједнички интереси, обострани, су увек постојали са Угарском и Аустроугарском, и ту смо, признаћеш, највише ми настрадали..... а дуго је трајало, и још траје, под другим плаштом.
Све државе које у првобитној акумулацији колонијалних добара нису задовољавајуће прошле нашле су се у проблему како да исхране свој народ јер док неком не омркне другом не сване. Тако да, ту мирне душе могу апострофирати Немце и Аустријанце (после растурања од Шпаније) Енглези су започели атак на Балкан тек кад су почели да губе колоније по свету, они иду логиком да није потреба да се окупира земља већ је довољно, рецимо инсталирати Шел или неку другу корпорацију, коју умеју да бране и оружаном силом).
20. ( и 21, исто тако) век је:
по ко зна који пут борба за јефтином (некад и бесплатном) радном снагом....
борба за сировине, нафту, руде, храну....сада се прелази и на воду у 21. погледај у чијим су рукама наше фабрике воде
борба за јефтиним местом за настањивање ако Арапи побенаве.....

Наравно да нема "централе" нисам је ни споменуо, само парцијалне интересе колонијалних сила.......

Ledi Di ubijena po planu atentata na Miloševića

zp080226_1_1.jpg

[U]Tomlinson je rekao da način na koji je Dajana stradala pokazuje „jezive sličnosti“ sa planom za atentat na Miloševića, u koji je on imao uvid 1992, dok je radio u službi MI6. Objasnio je da mu je kolega iz službe, pod tajnim imenom „Riba“, tada pokazao poverljivu dokumentaciju koja je otkrivala tri načina za ubistvo bivšeg srpskog predsednika.
Jedan od planova za atentat na Miloševića bio je da se „izrežira saobraćajna nesreća, najverovatnije tokom njegove posete Međunarodnoj konferenciji o bivšoj Jugoslaviji u Ženevi“.
Bivši agent MI6 istakao je da je dokument otkrivao i detaljan plan saobraćajne nesreće o „dezorjentisanju Miloševićevog šofera uz pomoć zaslepljujućeg svetla u trenutku kada je vozilo trebalo da prođe kroz jedan od ženevskih tunela“. [/U]
Tomlinsona su zaprepastile tvrdnje svedoka tragične saobraćajne nesreće u pariskom tunelu „Alma“, u kojem su kobnog 31. avgusta 1997. poginuli princeza Dajana i Dodi al Fajed. Očevici su tvrdili da su u tunelu videli „zaslepljujući bljesak svetlosti“, nekoliko sekundi pre saobraćajnog udesa.
Mohamed al Fajed, vlasnik robne poznate robne kuće „Herods“ i otac stradalog Dodija (42), tvrdi da su Dajana (36) i njegov sin u pariskom tunelu ubijeni korišćenjem upravo tog metoda.
Nakon što je pogledao dokumentarac o Dajaninoj smrti, Tomlinson je napisao pismo francuskim vlastima i Mohemedu al Fajedu u kome je otkrio plan ubistva, nalik isplaniranom atentatu na Slobodana Miloševića.
On je istakao da su alternativni planovi za ubistvo Miloševića uključivali obuku pripadnika srpskih paravojnih jedinica koje bi izvršile atentat, ili slanje članova britanske Specijalne vazduhoplovne službe (SAS) i Specijalnih mornaričkih snaga (SBS).
Neimenovani agent MI6 je tokom istrage o smrti britanske princeze potvrdio da je napisao pomenuti dokument, ali je naglasio da nije bio u pitanju plan za ubistvo Miloševića.
Tomilson je u službi MI6 radio od septembra 1991. do aprila 1995, kada je dobio otkaz i proveo šest meseci u zatvoru zbog knjige koju je napisao kršeći akt o službenim tajnama.
Tvrdnje da britanske obaveštajne službe stoje iza smrti ledi Di i Dodija, samo su jedna od teorija koje se nadvijaju nad još uvek nerazjašnjenom tragedijom. Brojni svedoci i prijatelji stradale princeze veruju da iza ubistva stoje članovi britanske kraljevske porodice. I svaki treći Britanac uveren je da smrt njihove omiljene princeze nije bio nesrećan slučaj.
Zvanična istraga je počela, sa deset godina zakašnjenja, oktobra 2007, a tek će biti utvrđeno da li je zaljubljeni par stradao slučajno, ili je reč o vešto osmišljenoj zaveri. Lord Džon Stivens, bivši šef Skotland jarda koji je bio na čelu istrage o Dajaninoj smrti sa još 15 policijskih stručnjaka, predao je zvaničan izveštaj još 2006, u kojem se tvrdi da je reč o nesrećnom slučaju a ne izrežiranom ubistvu i da je Dajanin šofer u trenutku sudara bio pod dejstvom alkohola. Međutim, pred Visoki sud pravde u Londonu će izaći brojni svedoci i izneti svoje tvrdnje i usput otkrivati nepoznate činjenice o životu ledi Di, njenim strahovima i ljubavima.

Kad je u pitanju atentat na Milosevica, za ovo prvi put cujem.

Znam jedino za ,,Pauk", za koji ne bih smeo da tvrdim da nije marketinski trik.

A Boza Spasic je pisao o nekoj akciji ,,Lisica u pokretu", pretpostavljam "Mobile Fox", o zdruzenoj akciji emigracije balista i ustasa i zapadnih obavestajnih sluzbi (ne secam se kojih), koju je SDB sprecila akcijama protiv tri glavna organizatora i finasijera... Znam da je Diogardi protestvovao pred americkim kongresom zbog jednog u njih koga su ubili u Zenevi prema nejgovim recima zbog toga sto je hteo da objavi DB listu albanskih emigranata obelezenih za odstrel.

Па добро, видим изнела си неки контрааргумент, па јеси одговорила си ми са :roll:.
Оно што заслужује :roll: и добија то.

Какав контрааргумент би изнела за умешаност СОЕ у 27. март 1941.
А где си уопште видео да сам ја спорила умешаност британских обавештајних служби у 27. март? :roll:

или да је Анте Павелић био члан британске обавештајне службе од 1926. како износи Смиља Аврамов у својој студији "Геноцид у Југославији 1941-1945, 1991 ..."
:think:

Ко онда стоји иза атентата у Марсељу 1934. ?
А ко све стоји? :think:

Да ли је шеф истражних органа Краљевине Југославије Владета Миличевић нешто наслутио ?
:think: :think:

Ватикан уопште нема проблем са идеологијом већ искључиво са новцем.... Заједнички интереси, обострани, су увек постојали са Угарском и Аустроугарском, и ту смо, признаћеш, највише ми настрадали..... а дуго је трајало, и још траје, под другим плаштом.
Све државе које у првобитној акумулацији колонијалних добара нису задовољавајуће прошле нашле су се у проблему како да исхране свој народ јер док неком не омркне другом не сване. Тако да, ту мирне душе могу апострофирати Немце и Аустријанце (после растурања од Шпаније) Енглези су започели атак на Балкан тек кад су почели да губе колоније по свету, они иду логиком да није потреба да се окупира земља већ је довољно, рецимо инсталирати Шел или неку другу корпорацију, коју умеју да бране и оружаном силом).
20. ( и 21, исто тако) век је:
по ко зна који пут борба за јефтином (некад и бесплатном) радном снагом....
борба за сировине, нафту, руде, храну....сада се прелази и на воду у 21. погледај у чијим су рукама наше фабрике воде
борба за јефтиним местом за настањивање ако Арапи побенаве.....

Наравно да нема "централе" нисам је ни споменуо, само парцијалне интересе колонијалних сила.......
Да, мада је ту доста општих места и откривања топле воде. И? :roll:

Зауставите Србе. Одмах. Заувек”. (Маргарет Тачер, бивша премијерка Велике Британије. „The New York Times:, 4. мај 1994)

Рат против Срба није више само војни сукоб. То је битка између добра и зла, између цивилизације и варварства„. (Тони Блер, британски премијер, током НАТО агресије на Србију 1999)

Србе треба спокојно бомбардовати, јер ће све брзо заборавити”. (Џејмс Шеј, портпарол НАТО, марта 1999)

Čovek je pokazao da nas poznaje "u dušu"
Интереснтно је да су војници Вермахта имали брошуру о Југославији где су њихове службе дале и психолошки портрет Срба, тако је било и у '99. Oни су нас добро изучили, за разлику од нас који о њима мало знамо .
Иначе човек рођен у Лондону, у НАТО обавља низ функција још од 1980 године.

Poslednja izmena:
Зауставите Србе. Одмах. Заувек”. (Маргарет Тачер, бивша премијерка Велике Британије. „The New York Times:, 4. мај 1994)

Рат против Срба није више само војни сукоб. То је битка између добра и зла, између цивилизације и варварства„. (Тони Блер, британски премијер, током НАТО агресије на Србију 1999)

Србе треба спокојно бомбардовати, јер ће све брзо заборавити”. (Џејмс Шеј, портпарол НАТО, марта 1999)

Najvise me cudi Tacerova.

Bila je razumna zena. Nekad se je zalagala za stvarno ujedinjenu Evropu koja bi bila susta suprotnost ove danasnje.

Najvise me cudi Tacerova.

Bila je razumna zena. Nekad se je zalagala za stvarno ujedinjenu Evropu koja bi bila susta suprotnost ove danasnje.
Гвоздена лејди и њен генерал сер Мајкл Роуз на Фокландским острвима су приказали делотворност британске политике.

Гвоздена лејди и њен генерал сер Мајкл Роуз на Фокландским острвима су приказали делотворност британске политике.

Pa dobro, ne kazem ja da je Gvozdena-svetica... daleko do toga, ali ona je bila jedna od par evropskih politicara koji su se zalagali da se Berlinski zid rusi tek kad se ujedini cela Evropa, a ne da se ujedinjenjem Nemacke pod vodjstvom SAD, Evropa pocepa na dva suprotstavljena tabora, zbog cega sad imas to nepoklapanje izmedju geografske i politicke Evrope, gde je politicki Zapadna - jedina priznata Evropa, a ostatak Evrope je Azija, Bliski Istok ili sta vec u politickom smislu.

Sto se Dart Vejdera tice, tog lika cenim, jer je odhebo Veslija Klarka kada mu je naredio da napadne ruske specijalce oko trke za pristinski aerodrom, jer ne zeli zbog njega da zapocne Treci svetski rat.

A mozda to i jeste bila zamisao :think:

Мишљења сам да на дуже стазе Британији не одговара уједињена континентална Европа, јел су се тако понашали и у прошлости. Неприхватањем евра показали су колико су истински заинтересовани.
Страх од јаке Француске и јаке Немачке и даље је у њиховим главама. Британци су ти који су одлучивали којој ће се страни у сукобу приклонити за време Наполеонових ратова прикључили су се Прусима и Аустријанцима против Француске, у Балканским ратовима били на страну коалиције против Турске, а чим су Грци догурали на 20 км. од Константинопоља ( Истамбула ) запретили да ће стати на страну Турске у страху од повратка Ромејског царства, у I и II св. рату са Француском против Немачке, у ратовима на овим просторима против Југославије, интересантно председнику Југославије Милошевићу судија, тужиоц, наметнути браниоц су из Британије, процес никад није доведен до краја због сумњиве смрти, а није дозвољена аутопсија у неутралној земљи. Зашто процес није доведен до краја ?

Интереснтно је да су војници Вермахта имали брошуру о Југославији где су њихове службе дале и психолошкуи портрет Срба, тако је било и у '99. Oни су нас добро изучили, за разлику од нас који о њима мало знамо .
Иначе човек рођен у Лондону, у НАТО обавља низ функција још од 1980 године.
Проблем је у томе што их ми знамо, знамо и да предвидимо њихове планове, али се увек код нас нађе неко ко ће да каже: "Ма онај остатак Србије параноише, нема ту малициозних намера, нема завера....." све се релативизује и спушта на ниво подсмевања. Знамо и да Ротшилди практично владају и издржавају краљевску породицу и политичаре, али када би то потегао као аргумент, одмах би се јавио неко да те исмеје........Кандидат?

Мишљења сам да на дуже стазе Британији не одговара уједињена континентална Европа, јел су се тако понашали и у прошлости. Неприхватањем евра показали су колико су истински заинтересовани.
Страх од јаке Француске и јаке Немачке и даље је у њиховим главама. Британци су ти који су одлучивали којој ће се страни у сукобу приклонити за време Наполеонових ратова прикључили су се Прусима и Аустријанцима против Француске, у Балканским ратовима били на страну коалиције против Турске, а чим су Грци догурали на 20 км. од Константинопоља ( Истамбула ) запретили да ће стати на страну Турске у страху од повратка Ромејског царства, у I и II св. рату са Француском против Немачке, у ратовима на овим просторима против Југославије, интересантно председнику Југославије Милошевићу судија, тужиоц, наметнути браниоц су из Британије, процес никад није доведен до краја због сумњиве смрти, а није дозвољена аутопсија у неутралној земљи. Зашто процес није доведен до краја ?
Има још један моменат...давно сам са једним јараном магистром...Истрорије дошао до закључка...да је у ствари све време Енглезе страх да се Словени и Германи уједине...јер до тог момента нема стварног јединства европе..јер смо две велике групе народа...и да сва непријатељства између Словена и Германа долазе са уклетог острва...

Има још један моменат...давно сам са једним јараном магистром...Истрорије дошао до закључка...да је у ствари све време Енглезе страх да се Словени и Германи уједине...јер до тог момента нема стварног јединства европе..јер смо две велике групе народа...и да сва непријатељства између Словена и Германа долазе са уклетог острва...
И тога има, Пруси су се показали као најбољи официри Немачке војске, а нису германског порекла већ словенског. Сарадња СССР и Немачке између два рата је значајна, пилоти немачке авијације су се обучавали у СССР због забране Британије и Француске да Немачка поседује војну авијацију.
Интереснтно је да је Хитлер издао директиву за прављење операције Барбароса тек кад су немачке службе пресреле криптовану дипломатску пошту измеђе СССР и Краљевине Југославије у другој половини 1940. год.
И данас је сарадња Немачке и Русије на завидном нивоу, јер Немачкој као бившој империји и са 100 мил. становника не верујем да одговара доминација Британије и САД у Европи.

Аргументи колегинице форумашице аргументи, а не смали, помислим да се дописујем са девојчицом од неких три-четри године.
Кад ниси у стању да одговориш адекватно, користиш ниске ударце. Свака част. :roll:

Кад ниси у стању да одговориш адекватно, користиш ниске ударце. Свака част. :roll:
На шта треба да одговорим ?
Целу тему си претворила у постављање смаила и питања, само зато што је поменут Милошевић у контексту који ти не одговара. Па није само британски шпијун Монктон био присутан на Бањици су били Мијатовић и Душан Михајловић ( погледати књигу Повленске магле и видици I и II ).

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=10001540&postcount=76

Ова папазјанија коју си надробио само је потврдила да ниси достојан саговорник и да ниси у стању људски поднети различито мишљење, него прибегаваш ниским ударцима.
Сасвим је бесмислено губити време спуштајући се на твој ниво, стога, како сам и рекла: сиктер на игнор.

Sindrom izgrebane ploce ili trokiranje programa nekog kulta licnosti - nikad se nece saznati. :pop:

На шта треба да одговорим ?
Целу тему си претворила у постављање смаила и питања, само зато што је поменут Милошевић у контексту који ти не одговара. Па није само британски шпијун Монктон био присутан на Бањици су били Мијатовић и Душан Михајловић ( погледати књигу Повленске магле и видици I и II ).
На такву спекулацију без икаквих доказа, као што је ово о атентату на Милошевића, шта друго одговорити него :roll: ?
А о твојој реакцији на помињање Ч. Антића, тако типично страначки острашћену, тек шта рећи?

Poslednja izmena:
На такву спекулацију без икаквих доказа, као што је ово о атентату на Милошевића, шта друго одговорити него :roll: ?
А о твојој реакцији на помињање Ч. Антића, тако типично страначки острашћену, тек шта рећи?
Тај бивши агент МИ 6 је мислим затражио азил у Белгији или Холандији и наши медији су пренели само његов интервју страној штампи, мислим да је под заштитом државе која му је дала азил.
Нисам члан никакве странке, него ти кажем да ипак постоји доза субјективности према последњим догађајима у Србији од историчара који су страначки ангажовани тако да се оправдано доводи у питање њихова објективност у историји Србије с' крајa XX века.
А колико видим тематика о утицају В. Британије на Балкану ти је непозната, тако да не видим шта тражиш на овој теми осим што ми одузимаш време да ти објашњава ствари које су и широј јавности познате што у Србији, што у иностранству.

Poslednja izmena:

Back