Engleski kao drugi službeni jezik u Srbiji

Он никада не би издао Србски Језик!!!
ne znam da li tvoj voljeni ne bi izdao srpski jezik, s obzirom na to sta je sve srpsko do sada izdao, ne veeujem da bi mu ikakav problem bio da izda i jezik za par milioncica na svom racunu... ni prvi ni poslednji put mu ne bi bilo!

a sa druge strane, ti sam sebe nazivas "srbendom", a osnovna pravila jezika ne znas!
da te podsetim 5. razreda, jer je pitanje da li si ga uopste zavrsio... u srpskom jeziku postoji pravilo jednacenja suglasnika po zvucnosti.
to znaci da se, kada se zvucni suglasnik nadje ispred bezvucnog (ili obrnuto), oba se prilagodjavaju tako da budu ili zvucni ili bezvucni. kod prideva "srpski", imas zvucno "b" iz reči "Srb" koje stoji ispred bezvucnog "s" iz nastavka "-ski". zbog pravila jednacenja, "b" prelazi u bezvucno "p", pa dobijas "srpski". zato "srbski" nije ispravno, jer nije u skladu sa tim glasovnim pravilom.
eto toliko ti postujes Srbiju i srpski jezik, ni osnovna pravila ne znas! stidi se!

Šta mislite o predlogu da se engleski proglasi za drugi službeni jezik u Srbiji? Da se tako Srbija približi svetu, ali i svet Srbiji. Sve table sa nazivima ulica, trgova, na državnim institucijama i formulari bi bili na srpskom i engleskom. Ionako će doći desetine miliona emigranata u Evropu, a deo njih (bar par stotina hiljada) i u Srbiju, pa da im se olakša život.
Naš predsednik A. Veličanstveni, mora se priznati, odlično govori engleski jezik. Šta bi falilo da RTS ima jedan kanal i na engleskom jeziku (RTS World) pa da svet može da čuje našeg Vođu u celom svetu na engleskom 24 časa na dan.
Ekumenista i postovalac Porfirija Karanusica!

Šta mislite o predlogu da se engleski proglasi za drugi službeni jezik u Srbiji? Da se tako Srbija približi svetu, ali i svet Srbiji. Sve table sa nazivima ulica, trgova, na državnim institucijama i formulari bi bili na srpskom i engleskom. Ionako će doći desetine miliona emigranata u Evropu, a deo njih (bar par stotina hiljada) i u Srbiju, pa da im se olakša život.
Naš predsednik A. Veličanstveni, mora se priznati, odlično govori engleski jezik. Šta bi falilo da RTS ima jedan kanal i na engleskom jeziku (RTS World) pa da svet može da čuje našeg Vođu u celom svetu na engleskom 24 časa na dan.
Nema ništa gore od vas EU levičara.

Ivica Dačić da bude voditeljka :p

mislimo da si malo vise pijan

Да, они радници у Јури не могу да живе без енглеског.
U svakom slucaju je bolje da ne znaju srpski, nego engleski, da ne bi slusali gluposti od kolega neradnika koji lupaju o losim uslovima rada.

Ja bih komotno mogao da radim u Juri da ne znam srpski.

Znanje srpskog, gde moram da slusam sve te idiotizme mi je glavni odbijajuci faktor.

U svakom slucaju je bolje da ne znaju srpski, nego engleski, da ne bi slusali gluposti od kolega neradnika koji lupaju o losim uslovima rada.

Ja bih komotno mogao da radim u Juri da ne znam srpski.

Znanje srpskog, gde moram da slusam sve te idiotizme mi je glavni odbijajuci faktor.
Ако живиш у Србији, осуђен си на српски, жао ми је. Постоје тампони за уши, иначе.

Back