Imam odavno zelju da naucim da jednog dana, nadam se ne u tako dalekoj buducnosti, naucim da tecno pricam spanski jezik. I ovih dana konacno sam uspela da sastavim i malo vremena i uspela da nabavim materijal koji mi je dovoljan za, zasad samostalno ucenje. Krenula sam i dopada mi se kojim tempom napredujem. Ipak, zelim i da na studije odem, jos uvek ne znam da li ce biti Spanija ili Engleska. Engleski ucim vec desetak godina u skoli, imam srecu da mi jezici oduvek dobro idu ( dobro, za razliku od nekih drugih nauka
), pa dobro baratam i gramatikom, a imam i prilicno jak vokabular. Znam da ako bih otisla u neku od ovih zemalja na neko vreme pre studija verovatno vrlo brzo naucila jezik, no trenutno to nemam u planu. Zato me zanima sta je pametnije: uciti dva jezika, i znati ih podjednako dobro, nijedan od njih, 'ajde da kazem savrseno , ili da poradim na ovom koji trenutno znam mnogo bolje u odnosu na ovaj drugi, a to je engleski, koji bih usavrsila onda na kraju verovatnim odlaskom u Englesku. Imam jos par godina do studija, ali bi ubrzo trebalo sve da mi bude isplanirano. Ma da odem bulo gde u pocetku bih i znala da se snadjem, ali zelim da naucim jezik najbolje sto mogu ovde, a tamo samo da ga dopunjavam, priucim, negujem