Energetski vampirizam

Valeria

Elita
Poruka
20.300
Svima su poznate priče o klasičnim vampirima, koji sisaju krv, životnu energiju, prži ih božansko sunce, i šeću se unaokolo bledog tena i oštrih očnjaka :lol: .

Ali, mene interesuje posebno energetski vampirizam. Tim terminom se dosta manipuliše u ezoterijskim krugovima, te se pod isti svrstava sve i svašta - nema neke jedinstvene definicije šta energetski vampirizam zapravo predstavlja. Ali, prostim jezikom rečeno, tu bi se mogla podvesti krađa životne energije, crpljenje i eventualno manipulacija istom.

Neki razlikuju svesne od nesvesnih energetskih vampira. Oni svesni su retki.. koji voljno vrše te manipulacije. Mnogo su češći nesvesni vampiri.. koji impulsivno srču životnu energiju od drugih. I naravno, ima ih na sve strane. Sigurno znate gomilu primera iz RL. Ako ste skroz iscrpljeni i smoreni posle hiljaditog pitanja komšinice (a ona je "nahranjena" i puca od vitalnosti) eto vam školskog primera (ne?)svesnog energetskog vampira.

Nego, kad sam razmišljala na tu temu.. došla sam do zaključka da je čak i cyber prostor pogodno tlo za takve manipulacije.
Koliko njih divlja unaokolo na forumu, tražeći reakcije, crpeći energiju iz tih reakcija?
Znate onu priču o trolu koji umire ako mu se ne "da" određena količina energije ili ako se ignoriše?
Poenta - i cyber prostor može i te kako biti operativno sredstvo više nesvesnih, a ređe svesnih energetskih vampira.

Šta mislite o tome?

Valjalo bi porazgovarati o tome i koji je najbolji lek za energetske vampire.
U RL to je fizičko sklanjanje od osobe. Retko ko je sposoban da uprogramira osobu do te mere da je crpi i na daljinu. U virtuelnom svetu to je ignorisanje. Kad ignorišete nekog, presecate suptilnu vrpcu koja vas spaja, i vampir - nema hrane... mora potražiti drugu žrtvu.

O ovome bih mogla još dosta, ali hajde da čujem prvo vaše mišljenje, pa ću da se nadovežem i konkretnim primerima. A naglasak bih stavila na odbranu od energetskog vampirizma.

I još jedno trik pitanje - a šta ako smo MI energetski vampiri? Da li smo svesni toga? Kako izaći na kraj sa takvom prirodom?

Dakle, izvolite :mrgreen:

Zanimljiva a u isto vreme i jako vazna tema. Lepo da si je otvorila:zag:
Sa Vampirima u realnom zivotu je jednostavno (ovo je iz mog ugla), ima razlicitih metoda i mogucnosti. Jedan od retko srecnih sam da ih u mom okruzenju i nemam:D A kada se pojave, brzo shvate da me osim pozitivnih i optimistickih pogleda i deljenja vise nista i ne zanima, primete oni to po onome sta zracimo.
Moj prvi pravi susret sa takvima sam imao ovde, u virtuelnom svetu. Kao neko, ko ima odredjeno zivotno iskustvo, poznavanje desetine hiljada ljudi razlicitog nacionaliteta, religije, kulture i rase, mislio sam (naravno, nisam nista mislio) da je to lako udaljiti od sebe. Danas sam svestan da i pored toliko godina druzenja sa ljudima, mnogo toga ne poznajem. Posebno onu mracnu stranu, podlu i zlonamernu. Vampiri su deo naseg okruzenja i cekaju da se opustimo, da mislimo da smo bezbedni :sad2:
Efikasno se mozemo braniti samo ako ih ignorisemo ili ne primecujemo, samo da li je to sve vredno toga. Pozitivna energija koju svako od nas poseduje trebamo i moramo dalje davati, dobijamo je jos vise...ako smo u stanju da nas nista od negativne energije kojom zrace i ujedaju emotivni Vampiri onesposobi i spreci. Znacu kada napravim pauzu. Znam da jos manje znam pre nego sto sam dosao u ove lavirinte:neutral:

U RL to je fizičko sklanjanje od osobe. Retko ko je sposoban da uprogramira osobu do te mere da je crpi i na daljinu. U virtuelnom svetu to je ignorisanje. Kad ignorišete nekog, presecate suptilnu vrpcu koja vas spaja, i vampir - nema hrane... mora potražiti drugu žrtvu.

kako je to sa daljinom? telepatija? :I
mada malo ti je to da kazemo sujetno... da si ti potpuno OK ne bi niko mogao da te izbaci iz takta. jer bi slusala pitanja i odgovarala na njih a ne registrovala energetske promene. a svako od nas je vampir i to je OK. prijateljstva pocivaju na vampirizmu koji je valjda dobar, pa kad prestane da bude dobar onda puknu
moja teorija.
ekako jadno je to, bash sam pametna al da nije tog zlog vampira.
trolovi... pa imash i osobe koje vole estradu :I
kad bi se svo energetsko vampirisanje ukinulo niceg ne bi bilo od dosade

Svima su poznate priče o klasičnim vampirima, koji sisaju krv, životnu energiju, prži ih božansko sunce, i šeću se unaokolo bledog tena i oštrih očnjaka :lol: .

Ali, mene interesuje posebno energetski vampirizam. Tim terminom se dosta manipuliše u ezoterijskim krugovima, te se pod isti svrstava sve i svašta - nema neke jedinstvene definicije šta energetski vampirizam zapravo predstavlja. Ali, prostim jezikom rečeno, tu bi se mogla podvesti krađa životne energije, crpljenje i eventualno manipulacija istom.

Neki razlikuju svesne od nesvesnih energetskih vampira. Oni svesni su retki.. koji voljno vrše te manipulacije. Mnogo su češći nesvesni vampiri.. koji impulsivno srču životnu energiju od drugih. I naravno, ima ih na sve strane. Sigurno znate gomilu primera iz RL. Ako ste skroz iscrpljeni i smoreni posle hiljaditog pitanja komšinice (a ona je "nahranjena" i puca od vitalnosti) eto vam školskog primera (ne?)svesnog energetskog vampira.

Nego, kad sam razmišljala na tu temu.. došla sam do zaključka da je čak i cyber prostor pogodno tlo za takve manipulacije.
Koliko njih divlja unaokolo na forumu, tražeći reakcije, crpeći energiju iz tih reakcija?
Znate onu priču o trolu koji umire ako mu se ne "da" određena količina energije ili ako se ignoriše?
Poenta - i cyber prostor može i te kako biti operativno sredstvo više nesvesnih, a ređe svesnih energetskih vampira.

Šta mislite o tome?

O ovome bih mogla još dosta, ali hajde da čujem prvo vaše mišljenje, pa ću da se nadovežem i konkretnim primerima. A naglasak bih stavila na odbranu od energetskog vampirizma.

I još jedno trik pitanje - a šta ako smo MI energetski vampiri? Da li smo svesni toga? Kako izaći na kraj sa takvom prirodom?

Dakle, izvolite :mrgreen:

Više primera znam odavde nego iz rl :(

Znam ih i ovako i bas se udaljavam, pravim distancu od nekoliko njih a ima ih i ovde naravno, a mislim da ih ovde najvise ima na pdf ljis...

Stvar je u tome što se to zaista oseti.Recimo,dodješ dobro rapoložen,pun energije i željan da malo proćaskaš sa ljudima onako lepo,opušteno.
I posle samo par minuta od upada energetskog vampira,sve se okreće.Postaješ nervozan,osećaš kako te energija napušta :(
Što je najgore,kad se sutradan ili kasnije recimo napuniš energijom,nešto te opet vuče da dodješ na "mesto zločina".
Imaju li oni nekakvu moć da nas privuku?:sad2:

један од оне двојице је мој директор :D

али заиста после састанка са њим људи су као испијени

Nije smesno,primer je dobar.I direktor moze biti vampir,ukoliko se covek ne postavi prema njemu ispravno i ukoliko je isti nekorektan prema osoblju.Primera ima svuda oko nas,ljudi rade za neke mizerne pare,prezivljaju,dok im nadredjeni suptilno uteruju strah u kosti otkazom i drugim stvarima.Ako je covek u mogucnosti da posmatra dolazak sefa na posao i kakve su u tom trenutku reakcije radnika,videce se na delu vampirizam i igra izmedju njih kao igra izmedju roba i gospodara.

Poslednja izmena:
Stvar je u tome što se to zaista oseti.Recimo,dodješ dobro rapoložen,pun energije i željan da malo proćaskaš sa ljudima onako lepo,opušteno.
I posle samo par minuta od upada energetskog vampira,sve se okreće.Postaješ nervozan,osećaš kako te energija napušta :(
Što je najgore,kad se sutradan ili kasnije recimo napuniš energijom,nešto te opet vuče da dodješ na "mesto zločina".
Imaju li oni nekakvu moć da nas privuku?:sad2:

mozda je to zabluda, tj on ti krshi tvoj lazni svet, rastura ga svojom pojavom, rusi ti postavke, zato se osecas lose, a ne zbog samog njega
i kad ti ga srusi, nesto u tebi i dalje hoce tu istinu ali nesto u tebi hoce i da odrzi staro

Nije smesno,primer je dobar.I direktor moze biti vampir,ukoliko se covek ne postavi prema njemu ispravno i ukoliko je isti nekorektan prema osoblju.Primera ima svuda oko nas,ljudi rade za neke mizerne pare,prezivljaju,dok im nadredjeni suptilno uteruju strah u kosti otkazom i drugim stvarima.Ako je covek u mogucnosti da posmatra dolazak sefa na posao i kakve su u tom trenutku reakcije radnika,videce se na delu vampirizam i igra izmedju njih kao igra izmedju roba i gospodara.

ма погрешно си схватио, не ради се уопште о парама (плата за наше услове и није лоша) нити о злоупотреби ауторитета (моја струка је тражена на тржишту тако да нема интереса да било ког заебава)

овде се ради о самој природи човека која се речима тешко може исказати, само можеш да детектујеш последице у интеракцији са њим

навешћу и пример, а да није мој лични

колега који је свима у фирми бенчмаркер, пун ентузијазма, енергије, полета и дебелих живаца ко у слона, тог дана после јутарњег брифинга са директором је остатак дана благо речено сјебан, а да је при том разговор био сасвим обичан без већих проблема који редовно искрсавају на послу

opet mora da postoje osobe sa kojima se ne volis, kao sto iu horoskopu postoje znaci koji se ne slazu ...

ti vampiri verovatno imaju neki zivotni problem a vi se pravite pametni i likujete. sta ste vi onda, rusalke? :I

Ne, lasice.
Njihov problem treba da bude pre svega njihov problem.
Posle bi mogla da dođe u obzir socijalizacija. Bački ručak običan, ima red svoj logičan.

Pokusacu da prvo razmotrim, da li smo i mi energetski vampiri?
Jedan moj banalan primer. Moje dete od neke tri-cetiri godine je bilo kod babe. Odem po popodne da ga vidim i prosetam se sa njim. Drzim ga za ruku dok setamo i u jednom trenutku osetim jaku energiju izmedju mene i njega (ok, reci cete majka dete), znajuci za njegovu senzitivnost, pitam ga "ko kome uzima energiju", zapanjio me je odgovor "ti meni". Bila sam sokirana. Kad sam razmislila, vrlo je moguce. Bila sam umorna, iscrpljena. Normalno da to svesno nikad ne bih uradila.
Drugih primera imam mnogo vise.
Citala sam da se energetski vampiri dele u tri grupe. Tacno ili ne, ne znam.
Pokusavam da se setim:
- Jedni su jadan/na ja
- Drugi koji napadnu bez razloga ili sve im smeta
- Treci su cutolozi
Ako nije tacno, molim da me neko ispravi, ne pretrazuje mi se sada net.
Imala sam problem sa koleginicom na poslu. Mislim da nije namerno radila, ali ja znam kako sam se osecala. Inace sam veoma senzitivna i znala sam o cemu se radi. Ovde nije pomagalo ostani pozitivan. Kako nista nema slucajno, imam knjigu Tehnike psihicke samozastite, pa sam bila prinudjena i to da iskoristim. Koristila sam tehniku par dana. Kasnije je sve bilo u redu i bez tehnike, a kako je bilo ostalim u kancelariji samo sam posmatrala. Na red je dosla druga koleginica, pitala se sta joj je, sto se ova okomila na nju, a godinama smo radile zajedno.
Toliko za sada, dobra tema i moze dosta da se kaze, a po meni prisutni su i te kako, svuda.

ne znam sta je to prvi put cujem ali vidim da i to ima pa da kazem da imam druga koji me uzasno smara i ne osecam se dobro kada ode cak i plejstejsn riknjava kada se igram sa njim PES pa cale kaze da je on baksuz i da ne dolazi vise u kucu. je li i on taj energetski vampir ?

ne znam sta je to prvi put cujem ali vidim da i to ima pa da kazem da imam druga koji me uzasno smara i ne osecam se dobro kada ode cak i plejstejsn riknjava kada se igram sa njim PES pa cale kaze da je on baksuz i da ne dolazi vise u kucu. je li i on taj energetski vampir ?

pa kako si uopste poceo da se druzis s njim ako ti ne odgovara. idi ti kod njega u kucu pa ga udavi pa ce prestati da ti dolazi.

dakle kad slavite slavu, krstite se i zovete isusa setite se ove teme jer ovo su neki drugi pravci a ne hristijanski.
nema frke, samo kad se krstite i kukate, setite se.
Zaista ne znam sta si htela da kazes.
U mom primeru slavimo obe Slavu, ali ja znam kako sam se osecala i kako mi je bilo osam sati na poslu. Dolazila sam kuci iscrpljena, smlacena, znala sam od muke i da placem. Interesantno da ranije nije bila takva ili ja nisam bila meta, vec godinu-dve pred njenu penziju. Ujutru ulazi, uz dobro jutro vec iz ociju "sevaju munje", pocinje prica, kad ode u penziju morace ici u narodnu kujnu, jer nece moci da zivi od penzije, sve joj je smetalo, radila je sta je htela i opet je bila nezadovoljna. Vec sam gore napisala, kad sam se ja "odbranila", Hriscanski ili ne, onda su druge koleginice bile na meti. Znam samo da su cesto ovo bile reci jedne "O Boze, sta joj je, sta me napada", jer je nju napadala mnogo vise verbalno, (to im je jedan od nacina, koliko znam), izazovu svadju, pa dok se vi prispitujete i razmisljate oni deluju.
Valeria
Jedna vrsta odbrane bi mogla da bude, ukoliko sedite, da prekstite stopala, tj. stavite stopalo na stopalo i savijete palceve u pesnicu. To je po nekim autorima, kazu tako zatvaramo svoju energiju, pa nam ne mogu nista. Meni je ovo pomagalo kod nekih, a cula sam i da bombona u ustima pomaze. Za ovo drugo stvarno ne znam, ni koje je objasnjenje, ali nije tesko proveriti.

Back