Richard III
Domaćin
- Poruka
- 3.853
........
Poslednja izmena:
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zašto imam manjak empatije? Dakle, ne potpuni nedostatak, kao psihopate i sociopate, nego baš manjak, u smislu da me ne dotiču neke stvari koje (navodno) dotiču skoro sve druge ljude. Da li su ljudi zaista tako empatični ili se samo pretvaraju i glume?
Ne dotiče me nesreća drugih, ne osećam ništa čak ni kad umiru najbliži članovi rodbine, patnja skoro svih članova čak i najuže porodice me ništa ne dotiče. Nemam nikakvu emotivnu reakciju na patnju ljudi, požare, nesreće, zemljotrese, o patnji životinja i da ne pričam. Kad su bile poplave u Srbiji 2014-te pratio sam intezivno vesti i dešavanja na ulicama i nisam osetio ništa, bilo me je briga za sve te ljude i njihovu imovinu. Čak i da su se svi podavili bilo bi me briga. Patnja prijatelja me takodje nikad nije zanimala, u bilo kom smislu. Ubistvo Tijane Jurić me nije ni najmanje dotaklo, niti ijedno drugo ubistvo ikad, bilo deteta bilo beba ili trudnica. Genocidi, serijska, masovna ubistva mi ne znače ništa, čak su mi i uvek bili simpatični oni koji ih čine. Kad vidim životinje da se muče na ulici ili krvare ili hendikepiranu osobu kako padne ili se muči i slično, jednostavno ništa ne osetim. Takodje me svi važni dogadjaji u životi nikad nisu doticali, ne volim bebe i decu niti ljude koji se hvale time.
Imam empatiju samo za svoju majku i za devojku u koju se zaljubim. Znači nisam bez empatije, naprotiv, samo imam osećaj da mi je jako ograničena. Ili je u pitanju to da su svi ljudi takvi, ali se pretvaraju i glume da bi ispali altruisti i dobri ljudi u očima drugih? Uvek sam to potajno mislio, ali nikad nisam imao neki konkretan dokaz. Recimo uvek sam mislio da oni likovi što kupuju igračke za siročad, pomažu životinjama ili pomažu u poplavama sve to glume. Da li sam u pravu? Jednostavno imam osećaj da ljudi sve rade iz egoističkih razloga, baš sve, i da gotovo i da nema prave empatije.
Nisi u pravu.. Empatija postoji i neki ljudi vole da pomazu drugima..Zašto imam manjak empatije? Dakle, ne potpuni nedostatak, kao psihopate i sociopate, nego baš manjak, u smislu da me ne dotiču neke stvari koje (navodno) dotiču skoro sve druge ljude. Da li su ljudi zaista tako empatični ili se samo pretvaraju i glume?
Ne dotiče me nesreća drugih, ne osećam ništa čak ni kad umiru najbliži članovi rodbine, patnja skoro svih članova čak i najuže porodice me ništa ne dotiče. Nemam nikakvu emotivnu reakciju na patnju ljudi, požare, nesreće, zemljotrese, o patnji životinja i da ne pričam. Kad su bile poplave u Srbiji 2014-te pratio sam intezivno vesti i dešavanja na ulicama i nisam osetio ništa, bilo me je briga za sve te ljude i njihovu imovinu. Čak i da su se svi podavili bilo bi me briga. Patnja prijatelja me takodje nikad nije zanimala, u bilo kom smislu. Ubistvo Tijane Jurić me nije ni najmanje dotaklo, niti ijedno drugo ubistvo ikad, bilo deteta bilo beba ili trudnica. Genocidi, serijska, masovna ubistva mi ne znače ništa, čak su mi i uvek bili simpatični oni koji ih čine. Kad vidim životinje da se muče na ulici ili krvare ili hendikepiranu osobu kako padne ili se muči i slično, jednostavno ništa ne osetim. Takodje me svi važni dogadjaji u životi nikad nisu doticali, ne volim bebe i decu niti ljude koji se hvale time.
Imam empatiju samo za svoju majku i za devojku u koju se zaljubim. Znači nisam bez empatije, naprotiv, samo imam osećaj da mi je jako ograničena. Ili je u pitanju to da su svi ljudi takvi, ali se pretvaraju i glume da bi ispali altruisti i dobri ljudi u očima drugih? Uvek sam to potajno mislio, ali nikad nisam imao neki konkretan dokaz. Recimo uvek sam mislio da oni likovi što kupuju igračke za siročad, pomažu životinjama ili pomažu u poplavama sve to glume. Da li sam u pravu? Jednostavno imam osećaj da ljudi sve rade iz egoističkih razloga, baš sve, i da gotovo i da nema prave empatije.
Ovo podvuceno me uzenmirava i mislim da imas razloga da se zabrines.Zašto imam manjak empatije? Dakle, ne potpuni nedostatak, kao psihopate i sociopate, nego baš manjak, u smislu da me ne dotiču neke stvari koje (navodno) dotiču skoro sve druge ljude. Da li su ljudi zaista tako empatični ili se samo pretvaraju i glume?
Sve me pogađa. Čudo da sam još živa.
Нисам дужна да носим и туђи терет.
Nisi dužna, produži dalje.
Mirno?
Nema uvodnog posta?
neću da odgovaram na neozbiljne teme kojima fali uvodni post...
Има га. Видећеш га у цитату следећег поста.
Salio sam se.Ako je tako, ok
A u čemu je pogrešio?
i eto veze sa temom, trudim se uvek da razumem - empatična sam, mislim da da
Salio sam se.
Saucestvovanje u osecanjima i emocijama drugih ljudi je mnogo teze sto mnogi misle. Pogotovo kada se uzme u obzir da drugima moras da pridjes bez bilo kakve vrste osude i bez vrednovanja. I najvaznije, sto se provlaci kroz ovu temu, bez zrtvovanja sobstvenih emocija.