Дакле слажеш се самном, да верници мрзе жене, да религија мрзи жене. Није ти био потребан оволики текст, могао си само рећи: Да слажем се са тобом око жена.
Nije to mržnja, već ostaci evoluiranja kod čoveka od primitivnog, kada je bio bez pisanog jezika i reči, pa nije mogao da se udvara i bude romantičan, do civilizovanog čoveka.
Potreba za dominacijom nad slabijim od sebe.
Nepoštovanje i neuvažavanje ne znači automatski i mržnju, mržnja je prejaka reč.
Али ономад си отворио ону тему где пише да верници не воле телесно, да га презиру. Како сад то, мој Цврле?
Jel? Ja otvorio temu da vernici ne vole telesno? Stvarno? Aj pokaži mi... Ne kažem da nisam, ali znaš ono, skeptik...
Ниси знао? Како, кад си отварао теме где пише да верници мрзе секс, све што је телесно, да мрзе жене итд. ?
Ajde eto i to mi pokaži.
Nije nemoguće, da neki i mrze seks, preziru ga, pa imaš Amere i njihovih hiljadu jednu sektu hrišćanstva, gde je seks isključivo sredstvo razmnožavanja a ne i zadovoljstva. Na drugoj strani imaš religije u kojoj je pedofilija normalna.
Recimo sve religije preziru homoseksualnost. I to je seks, tako da eto ti i primera mržnje.
Seksualne norme su vezane upravo za religije, seksualni moral...
Čitaj malo
http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_and_sexuality
Сва срећа па верници ништа не раде што пише у Библији. Сва срећа па због тога и нису неки верници, само су фундаменталисти прави верници.
Па да, верници уче из Библије, како мрзети жену, како мрзети гејеве, како мрзети Јевреје, муслимане, атеисте итд. Сви се то учи из Библије, оф корс.
Javolh, kako bi drugačije znali da trebate da mrzite homoseksualce, kada je pre pojave Avramskih religija homoseksualnost bila normalna, i beležena u istoriji?
Naravno da se sve to uči iz biblije, ali može i sa kolena na koleno, kada religija postane deo tradicije, kao u Srba, gde su najveći protivnici homoseksualnosti upravo pravoslavci, koji upravo ističu pravoslavlje u prvi plan, kao učenje.
Dakle, kiselo.
А јел, верници се ложе на науку? ТЕ и ВП су теорије верника? Како то верника, када су то заостала, накарадна бића која слепо верују у тамо неку Библију и немају грам мозга?
Nisu jbg svi vernici poput vas krstinih vernika, za koje ne zna čovek dal su trolovi ili dokone dede, ili nekada stvarno ludaci koji su pobegli iz Laze. Nismo ni mi ništa bolji čim se nastavljamo sa vama, al šta ćeš, neko i u opoziciji mora da stoji.

Sa nekima se i da razgovarati. Jes da ih ja nisam sreo, ali imam dokaza, upravo iz ovoga što sam rekao.
Ako ima naučnika vernika, to znači da ima i ljudi koji mogu razmišljati i van vere, van dogme. Jer religija i nauka i nemaju baš mnogo veze, one su po metodi sušte suprotnosti. Bibliju nikada ne možeš korigovati u greškama i precrtati i izbaciti netačne delove, ali zato možeš izmisliti teologiju, pa stilske figure, pa sve gluposti zabašuriti, sakriti i okrenuti.
Zato se vaši argumenti uvek svode na muljanje, i zamućivanje vode.
Pa zamisli kada bi naučnik vernik, kada zamuti dve hemikalije u laboratoriji, umesto da objasni reakciju, rekao: takva je božija volja.
И какве су сад ово контрадицкије код тебе у реченицама које си написао? Прво пишеш да је остатак генерализован, да има верника који се ложе на науку,а онда пишеш да МИ верници не прихватамо научне чињенице, теорије итд.? Не генрализујеш ли ти на тај начин, трпаш све вернике у један кош?
Naprotiv, ti projektuješ svoju generalizaciju na mene. Ako sam rekao da ima vernika koji prihvataju TE i BB i da ima dogmata, valjda ti je jasno da pričam o dve različite vrste vernika i da ne generalizujem? Ili nije?
Ево ја сам верник и прихватам ТЕ и ВП. Јест да сам до скоро био креациониста, али захваљујући прво атеистима међу којима си и ти и расправама са вама, па онда верницима који прихватају исте теорије и воле науку сам срушио неке своје заблуде и + продубио сам знање о религији којој припадам, што ће рећи да је моја вера постала темељнија захваљујући атеистима.
Pa hajde prosvetli nas, kako si to učvrstio svoju veru naučnim činjenicama, koje upravo demantuju biblijsko postanje i kreiranje čoveka? Kako nastavljaš da veruješ onome koje te prevarilo? I kako odbijaš da u nekim stvarima koje ti se ne sviđaju opet ne veruješ onome koji ti je otvorio oči, na temu recimo, homoseksualnosti?
Па не бих се сложио да љубав није савршена и да није свуда иста због тога што мислим да је љубав апсолутна, једна једина, као што је истина, слобода и шта ти знам. Зато мислим да љубав није релативна, већ да постоји једна љубав, а све остало су неке сенке те исте. Тако је већином хомосексуалност заснована на сексуалној привлачности која нема везе са љубављу која је духовне природе. Наравно, два геја се могу волети као браћа, али је њихова веза заснована на сексуалној привлачности која јесте први ступањ заласка у љубав, али не и иста. Ти можеш неког волети и без трпања. Ти и ја се можемо волети, а да се брате мили не трпамо.
Ljubav je lepa i verovatno najlepša stvar koju čovek može osetiti (što je opet subjektivno zbog izuzetaka, a ne apsolutno), ali ništa savršeno ne postoji. Prvenstveno zato što je savršenost samo poetski izraz, semantika. Tugovati za nekim koga voliš je obavezni deo ljubavi, a nije lep deo te emocije. Od toga se i umire. Tako da je daleko od savršenosti. Možda nekom mazohisti koji voli da tuguje...ima nas raznih.
Љубав није поверење, већ је поверење јел те поверење и оно спада у љубав која је комплекснија. По мени, љубав је блиска поштовању, али је шира и виша и обухвата још нека осећања и вредности. Рецимо љубав не може да постоји без слободе, што ће рећи да мој ближњи, мој партнер има слободу да оде од мене ако хоће, да нађе другог партнера а да га у томе не спречавам, јер поштујем његову одлуку=волим га. Зато везујем љубав са поштовањем другог, стављам га у исти ранг као себе, посматрам га као субјекат а не као објекат.
Svaki stari mudar čovek koji je 50 godina u braku će ti reći ono što i ja. Ljubav opisno ne možeš jednostavno staviti u reči, ali njena osnova jeste poverenje. Poverenje podrazumeva i poštovanje, jer možeš li verovati nekome koga ne poštuješ ili ko te ne poštuje?
Opet, sloboda, kako ne može? Ne znamo ni šta je sloboda, opet nedostižan ideal koji možeš opisivati kako hoćeš i pomerati cilj gde ti odgovara...
Probaj da ne distanciraš partnera tako rečima ,a ni u praksi, već da razmišljaš o njemu kao nađenom delu sebe koji ti je nedostajao i bez kojeg ne možeš živeti.
Па ето, ти везујеш духовно за материјлно, за задовољство и уживање када пијеш воду. Какве то везе има са духовним?
Атеисти су обично и материјалисти. А материјализам је супротна философија од идеализма који цени више духовно него материјално.
I materijalizam i idealizam su samo tačke posmatranja istog fenomena života i postojanja.
svidobokte, a?
Са друге стране атеисти мисле да је све дозвољено, да нема Бога и да нема ничега.
Sve na šta pristaju obe strane dobrovoljno, zašto da ne? Ko će im zabrani? Ti? Zakon? Bog? Čemu protivljenje da ljudi rade u svoja četiri zida šta hoće, ako to nikoga ne ugrožava?