Emocionalna inteligencija

problem nije u inteligenciji vec u ..logici..inteligentniji ljudi imaju tendencju da sve gledaju sa logicke strane..medjutim taj EQ deo coveka nije logican..sta vise..kontralogican je..( sto nije nelogican naravno )

ali je i izuzetno bitan jer utice i na socijalnu inteligenciju....najsposobniji i najsrecniji ljudi su oni koji imaju jaku emocionalnu inteligenciju a ne visok IQ.....

ali je i izuzetno bitan jer utice i na socijalnu inteligenciju....najsposobniji i najsrecniji ljudi su oni koji imaju jaku emocionalnu inteligenciju a ne visok IQ.....

Da, cesto bude tako. Nije ih mrzelo pa su merili... Emocionalna inteligencija je 20 puta jaca od IQ. A mnogi vole da kazu da su pametni (iq) :lol:

Cak je i Edison rekao da dobrog inzenjera cini 15% struke i 85% dobrih odnosa sa okolinom :)

Sta mislite o odnosu EQ-IQ ? Da li postoji tu neka proporcija ili je cak obrnuto srazmeran? :think:

proporcija EQ naspram IQ po meni nema
poznajem pojedine osobe koje su vrlo inteligentne da ne kazem namazane pa su jako emotivno suplje. a takodje poznajem i neke koji su po mojim merilim apriglupi ali su jako emotivni i rasplace ih svaka epizoda "Kasandre" i tih spanskih zalopojki :D

da skratim nema dodirnih tacaka izmedju emocija i inteligencije osim sto ih svaki covek poseduje vise manje ....

proporcija EQ naspram IQ po meni nema
poznajem pojedine osobe koje su vrlo inteligentne da ne kazem namazane pa su jako emotivno suplje. a takodje poznajem i neke koji su po mojim merilim apriglupi ali su jako emotivni i rasplace ih svaka epizoda "Kasandre" i tih spanskih zalopojki :D

da skratim nema dodirnih tacaka izmedju emocija i inteligencije osim sto ih svaki covek poseduje vise manje ....

Preterivanje smeta... ti koji su kao pekmez, a i oni neemotivni... Ali posle par (desetina) knjiga, nauci se i moze da se primeni tu i tamo. Da budemo dobri i sebe radi i okoline radi (a mozda postanemo i bolji LJiSovci :mrgreen: )

Back