Emil Kue - Kako gospodariti sobom

mladja

Primećen član
Poruka
536
Zeleo bih da otvorim temu Emila Kue-a i njegove Metode i knjige ,, Kako gospodariti sobom uz pomoc svesne autosugestija,, Da li je neko od vas radio po njegovom sistemu, dali ima uspeha. i koja su vasa misljenja o tome i koliko verujete da se sa tom metodom moze pomoci sebi i drugima. Naglasak mog pitanja je na vasim pozitivnim iskustvima, ako ih ima. Negativnih ima i suvise.

ima istine ....ali prakticni deo je mnogo tezi tj ne mozes ti reci sebi jednog dana nesto i da promeniti sebe time

Moras da promenis svoju podsvest
Primer : Muskarac je ubedjen da nema uspeha kod zenskog roda, ima konstantno negativna misljenja kako on nikad nece naci odgovarajucu zensku osobu i to se kao sto vidimo po knjizi dejstvuje tako sto on na kraju opet biva odbijen zbog svog misljenja...e sad kako ti da ubedis takvog coveka da on sutra i kad ga odbije 100 zenskih osoba ipak neosporivo misli da ima uspeha kod njih, i da to sto je odbijen nema nikakve veze, to je slucajnost ili sta vec

Znaci podsvest njemu govori da je on uspesan kod zena i nista ama bas nista ne moze da ospori tu cinjenicu....sto se ako verujemo knjizi dejstvuje tako sto on stvarno ima uspeha na kraju kod zenskog roda

E sad druze aj ti nabedi takvog nekog muskarca, ili sebe za bilo koju drugu stvar, i nece ti biti kraja stizes na vrh sveta :)
Imas i par naucnih dokaza na ovu temu ali moras da pronadjes na ruskim sajtovima oni su ti najnapredniji sto se tice ovih tema..

to ti je kao placebo efekat neko ti da lek tebi prodje glava a u stvari si popio cokoladnu bombonu, ali ti si se izlecio zato sto si bio ubedjen da si pio lek..da si znao da pijes cokoladnu bombonu i da ti je neko rekao izlecices se od toga sto posto...ti ne bi verovao i zato se ne bi izlecio

Veci rezultati se ne mogu postici njegovom metodom.Mnogi su se bavili tim,ali rezultata nema.I on sam priznaje da su ljudi pogresno shvatili tj.pogresno je praktikovali.

U jednom smislu podseca na hipnozu jer sama tehnika pojacava fokus jednog ubedjenja na racun drugog.Problem je taj,sto se kao i u hipnozi covek moze osloboditi nikotina,ali to je samo privremeno,vremenom ce mozak isprojektovati neku drugu zamenu,jer problem se ne resava u korenu vec u povrsinskim slojevima.

Ako tezite uspehu, uspeh postizete. nema kompromisa sa sugestijama osecanjima i mislima neuspeha. Ovde ste, u vasem komentaru na temu, dali tipican primer negativne sugestije. Ako pazljivo procitate knjigu, videcete veliki broj uspeha, kroz pozitivnu sugestiju.

Postoji proces koji se naziva Mentalna higijena, koji se sastoji od odbacivanja i izbacivanja iz svesti svih negativnih sugestija, stetnih i losih misli, osecanja i verovanja, i usvajanja, kroz pozitivnu autosugestiju, svih pozitivnih i nama korisnih i potrebnih. A realizaciju istih obavlja nasa podsvest.
Ovo je u skladu sa Kueovim metodom.

slazem se ja u potpunosti isto sa svim ovim samo ne treba se opterecivati, nije to sad ja razmisljam pozitivno i uspeh ce sutra doci ili sta vec

Nece....to je na tebi gledaj na ovu tehniku kao na nesto sto ti povecava sanse u svemu, mislim svima se nama u zivotu nesto ostvarilo kad smo imali pozitivna razmisljanja i verovali u uspeh i suprotno kad premotas film nacices takvih 20 primera sigurno, nema tu neke velike filozofije

slazem se ja u potpunosti isto sa svim ovim samo ne treba se opterecivati, nije to sad ja razmisljam pozitivno i uspeh ce sutra doci ili sta vec

Nece....to je na tebi gledaj na ovu tehniku kao na nesto sto ti povecava sanse u svemu, mislim svima se nama u zivotu nesto ostvarilo kad smo imali pozitivna razmisljanja i verovali u uspeh i suprotno kad premotas film nacices takvih 20 primera sigurno, nema tu neke velike filozofije
Caka je u tome što se svakome ostvaruje ono što mu je u glavi. Ako je glava mapirana pozitivnim mislima i utiscima i ima se namjera da se ide ka ostvarnenju toga, onda će se to i realizovati sa velikom vjerovatnoćom. Istto se događa i sa negativnim mapiranjem, samo je tada sve naopako, onako kako ne bi željeli. :(

Vjerujem da je Kue (nijesam čitao) u pravu i da čovjek, pogotovu mlad, može proživjeti veoma zadovoljno život ako se drži njegovih savjeta. Ali Striktno! A ne površno ili lijeno. :lol:

Sa tugom i patnjom se samo proćerda život. :(

Osnovna razlika izmedju sugestije i hipnoze, jeste u tome sto je hinoza pojacana koncentracija svesti na sugestiju, koju nam upucuje hipotizer, a koju, ako hocemo da prihvatimo i budemo hipnotisani, recimo ako tako zelimo da uklonimo neku stetnu naviku, moramo da pretvorimo u autosugestiju.Tako isto mozemo to i da odbijemo i ne budemo hipnotisani. Zato je Kue u pocetku radio sa hipnozom, ali je shvatio kroz svoj rad da mu to nije potrebno.
I Hipnozom, odnosno Autohipnozom, isto kao i Sugestijom koju pretvaramo u Autosugestiju mozemo puno da ucunimo pozitivnog u svom zivotu. I nema ogranicenja ni u godimana ni u polu. Svima moze da koristi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Franz_Mesmer
mesmer_copy.jpg

"Tata" i inspiracija za Kueova učenja, a usput pokazuje i koliko je "friška" ova ideja.

Poslednja izmena:
Na osnovu uporedjivanja rezultata jacanja volja sa posledicama praktikovanja autosugestije (vizuelizacije, matranja i slicno). U prvom slucaju rezultati su vrlo pozitivni i osetni, dok u drugom podsecaju na neku vrstu placeba, daju neki trenutni osecaj olaksanja coveku, ali covek opet ostaje podlozan stresu i naletima emocija, nekada cak i podlozniji.

Na osnovu uporedjivanja rezultata jacanja volja sa posledicama praktikovanja autosugestije (vizuelizacije, matranja i slicno). U prvom slucaju rezultati su vrlo pozitivni i osetni, dok u drugom podsecaju na neku vrstu placeba, daju neki trenutni osecaj olaksanja coveku, ali covek opet ostaje podlozan stresu i naletima emocija, nekada cak i podlozniji.

... ok, a na osnovu čega OVO tvrdiš? ( izvini što se ponavljam - ali, argument- dokaz?)... i šta t' je "jacanja volja"(mnogo neodredjen pojam)?

OVO? Postavi konkretno pitanje, pa ces dobiti odgovor.

OVO, se odnosi na ceo tvoj prethodni post- tvrdiš, pretpostavljaš- čime argumentuješ?

Koriscenje vezbi kojima se jaca volja. Kao sto se koriste vezbe da se jaca telo.
a one nisu "Ispiranje mozga samom sebi i gušenje glupostima." u odnosu na autosugestiju (koja to, kako kažeš, jeste) jer?... ti tako kažeš?

Ja sam radio vezbe za jacanje volje, i znam jos ljudi koji su to radili (dakle podaci iz prve i druge ruke), svi smo to radili sa pozitivnim rezultatima, koji su vrlo jasni, jaca volja = veca samo-kontrola, tj. kontrola osecanja, raspolozenja, i pojedinacnih misli.

Znam ljude koji su se bavili autosugestijom, dakle, tu imam podatke iz druge ili trece ruke (kao i za bavljenje TM-om), i ni u jednom slucaju posledice nisu pozitivne kao kod jacanja volje, vec se radi o efektima koji podsecaju mozda na placebo efekat, jer se javlja umno olaksanje vrlo kratkog roka, a covek ili ostaje nepromenjen, tj. podjednako podlozan stresu, nervozi i naletima emocija- afektu- kao i ranije, ili u nekim slucajevima cak i vise.

Back